Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BecikowaBecikowa

Becikowe

Polecane posty

Gość co wam do tego
i po co się tłumaczysz?

Gość dzis ludzie maja chore
nie stac cie na sukienke (mozna wypozyczyc) czy na obraczki a stac na dziecko? Nie rozsmieszaj mnie:D Poza tym jesli zalezaloby ci na slubie to bys odlozyla ten 1000zl i wziela slub, ale przyznaj sie, ze wlasnie chcesz sie pokrecic na sali i byc watpliwa gwiazda wieczoru.

Gość glistaludzka
Podobno tak cię stać na dziecko, a do ślubu miałabyś pójść w dżinsach? :D

Gość Obrączki
To koszt 700-800 zł za parę złotych z aparta

Ku*wa co wy jakies nie powaznie jestescie ? znalazly sie swiete krowy co w pasie cnoty do oltarza i urzednika poszly. a penisa na oczy wczesniej nigdy nie widzialy no chyba ze na biologii w szkoole. pier*dolicie tak ze az sluchac sie nie chce. ciekawe niby ktora z was szla w pozyczonej sukni do oltarza ;/ to raz a dwa za zniszczenie placi sie wiecej niz jej wartosc... po trzecie stac mnie na dziecko bo mam za co je utrzymac ale to logiczne iz pod warunkiem ze nie wydam teraz pieniedzy na super mega szybki slub. po czwarte obraczki juz mamy upatrzone i nie kosztuaj one 700 zl niestety. takie wszystkie dobre mamy tylko cywilny kazda po kolei brala

Gość tak z ciekwosci
oj ty chyba 20 lat jeszcze nie masz :)

Gość tak z ciekwosci
nie rzucaj sie tak bo dziewczyny ci prawdę napisały

nie rzucam sie tylko mam dosc sluchania i pouczania od kogos kto wcale w lepszy sposob nie postepuje. najwiecej sie wygadaly tez ktore nawet ksiedza na oltarzu na oczy nie widzialy

agusia stawiam stowe, ze ledwo podstawowke skonczylas, bo z czytaniem ze zrozumieniem ciezko u ciebie:O Nie szlam do kosciola w ogole wiec przestan pieprzyc te farmazony o pasach cnoty itp. Nie jestem wierzaca wiec mnie zasady kosciola nie obowiazuja, a ty twierdzisz, ze jestes. Rozumiesz na czym polega twoja hipokryzja i glupota? Jakbys powiedziala, ze nie ejstes wierzaca ale chcesz slub w kosciele, bo jest ladnie w taki sposob i chcesz wesela to ok. A nie, ty okreslasz sie osoba wierzaca, a nie przyjmujesz dow iadomosci, ze mozna wziac slub i wesela nie robic.

to po co wgl bralas slub zyjac w grzechu ? tylko na durnym papierku jestescie malzenstwem . dla kosciola slub cywilny nie istnieje wiec ajkby nie patrzec nadal zyjecie w grzechu a gracie wielce dojrzalych

Gość tak z ciekwosci
ale ona jest nie wierzaca wiec jak może żyć w grzechu??

Gość hednmkrftl
Dla niewierzących nie ma pojęcia "grzech", kretynko!!!!!!!!!!!!

szkoda tego dziecka agusi:( Miejmy nadzieje, ze jej partner madrzejszy i dziecko po nim odziedziczy inteligencje.

mam tego dosyc szkoda moich nerwow. powiem tak masz swojego kochanego meza, cudowna obraczke na palcu, czyste zycie bez grzechu bo przeciez jestescie po slubie :d to odpie*dol sie od mojego grzesznego zycia i daj juz spokoj bo ta konwerascja jest tu zupelnie bezproduktywna. milego wieczoru wam wszystkim zycze :)

Gość tak z ciekwosci
oj a ty nadal nie rozumiesz o czym tu dziewczyny pisza .. szkoda

Gość Zojkaa
agusiaa01 No wlasnie ojcice dziecka dobrze zarabia, a piszesz, że czytacie dużo artykułów ile możesz dostać od Państwa jako samotna matka. A nie będziesz samotną matką, będziesz normalnie żyła z partenerm. Nie neguje Twojego postępowania bo to Twoja sprawa, ale dopóki w naszym narodzie nie zmieni się społeczeństwo kraj będzie cały czas biedny bo winni nie są tylko politycy, ale także ludzie. Ja nie mówie że mają całkiem zabrać becikowe itp., ale gdyby np zlikwidowali becikowe i za te pieniadze pomagali biednym rodzinom, ale naprawde takim biednym nie patologii. Prawda jest taka, że jeśli stać cię na dziecko i jego utrzymanie ten 1000 zl nie zrobi ci różnicy :)

niektorym nie tylko nie powinni dawac becikowego ale i dziecka takze. Dla jego wlasnego dobra.

Gość 90-09
ta agusia to jakaś zakłamana jest na innym topicu (odnośnie oddania ubranek po dziecku innej osobie) tak pisze: "a bym na Twoim miejscu nie oddawala dlaczego Twoje dziecko ma nosic ubranka po rodzenstwie jakos 3 ;/ a skoro siostra malo utrzymuje z Toba kontaktu to tym bardziej bym odmowila mowiac glosno iz bedziecie starac sie o kolejnego potomka. Proste. nie ma nic za darmo" 🌻 taka dobra a nie podzieliłaby się ubraniami 🌻 sama piszesz nie ma nic za darmo to dlaczego chcesz wyłudzić płatne L4, macierzyński i rodzinne??? tobie się należy a innym to już nie.

Jakbyście mogły to byście dziewczynie oczy wydrapaly :/ Nic złego nie napisała na tamtym topicu saama też bym nie oddała... :/

Gość ja z narzeczonym
przeczytałam pierwszą stronę nie tylko tego postu i wierzyć sie nie chce w wypowiedzi niektorych osób. "Jak Cie nie stac na dziecko to go sobie nie rób" sratatata. Pamiętajcie, że los każdego może sie odmienić!. Moja koleżanka jest w 8 miesiącu ciąży. Na ręke dostaje 1,5 tys zł. Ale jej mąż jeszcze 2 miesiące temu zarabiał od 3,5 do 4 tys zł netto. Spokojnie zdecydowali się na dziecko, 2 lata temu kupili mieszkanie ( wzieli kredyt ). I 2 miesiące temu zakład pracy, w którym pracował jej mąż spalił się. Straty sa ogromne i dużo ludzi straciło pracę m.in jej mąż. Teraz mieszkają u rodziców, a mieszzkanie wynajmują, żeby mieć za co żyć, bo za koleżanki pensje spłacają kredyt. Róznie sie w życiu układa więc nie gadajcie, że trzeba mysleć zanim sie dziecko zrobi.

Gość Zojkaa
Ale tu nie chodzi o to, że trzeba myśleć zanim się zrobi dziecko itp. Tu jest temat jedynie BECIKOWEGO ! i wlaśnie np zamiast becikowego powinna być pomoc dla takich osób jak twoja znajoma - stracila dochod w wyniku wypadku losowego, Chodzi o to, że nie można oczekiwać że "państwo mi da" bo urodziłam dziecko. agusiaa01 - sama napisala ze czyta artykuły aby jak najwięcej dostać od Państwa bo prawnie jest samotną matką. Ale to kłamstwo bo żyje z partnerem. To co jej da państwo tak na prawdę mogła by dostać twoja znajoma bo to ona jest w potrzebie.

Gość BecikowaBecikowa
Ale właśnie to jest różnica. Zrobić dziecko mając na to warunki a w życiu różnie bywa. A przed zrobieniem czytać ile od państwa dostanie jako samotna matka żyjąc z partnerem. Rozumiesz ta różnice? Albo zatrudnić się na umowę powyżej miesiąca i pójść na L4 za 1 miesiąc musi zapłacić pracodawca z własnej kieszeni a nie ZUS. jest to wykorzystywanie. Rozumiesz?

Gość Zojkaa
czemu jak klikam na "agusiaa01" to kieruje mnie na profil "ZaklopotanaNieznajoma" ??? :D Sama siebie bronisz czy to jakiś "błąd" ???

Gość BecikowaBecikowa
Może i sama się broni:)

Gość hahahahahahaha!!!
bo agusia i zaklopotananieznajoma to jedna osoba :D Hahahahahahahaa!!!!!!!!!!

Gość BecikowaBecikowa
Up