Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BecikowaBecikowa

Becikowe

Polecane posty

Gość BecikowaBecikowa
to znaczy tylko tyle że nie bierzesz ślubu dla siebie tylko na pokaz, nie jesteś katoliczką, skoro nie wiesz co symbolizuje welon :) i biel :)

Gość dzis ludzie maja chore
priorytety. Wazne wesele, goscie, impreza, wazniejsze od slubu i tego by zyc jako malzenstwo. A co najlepsze wszystko do gory nogami i z hipokryzja:) Wierzaca osoba spodziewajaca sie dziecka zamiast brac slub to bedzie zyla w grzechu i w tym grzechu wychowywala dziecko, bo chce zrobic sobie imprezke:D Fajny przyklad dacie temu dziecku;) I zeby nie bylo ja jestem niewierzaca, ale osoba, ktora chce mowic Tak przed ksiedzem zakladam, ze jest wiec w glowie mi sie takie zaklamanie nie miesci.

symbolizuje czystosc. nie robcie ze mnie teraz najgorszej. inne kobiety robia grosze swinstwa i bez zahamowan przystapuja do komunii, slubu itd.

Gość nie rozumiem:(
tzn jakie gorsze rzeczy?

"inne kobiety robia grosze swinstwa i bez zahamowan przystapuja do komunii, slubu itd." i jeszcze mentalnosc zlodzieja:D no przeciez ja ukradlem tylko paczke papierosow inni kradna wiecej:D

yhym. Mam dziecko z kochajacym nas chlopakiem. Planujemy slub, chrzest, przyszlosc dla naszego maluszka ale w oczach inncyh i tak bede wyrodna nie wierzaca matka ktora pozbawiona jest wszelkiego wyrafinowania bo zycie potoczylo sie nie tak jak chcielismy ;)

Inne kobiety puszczaja sie na prawo i lewo, czesto nie znaja ojca dziecka, zabijaja i morduja wlasne dzieci, bija, katuja lub wyrzucaja jak stara zabawke do smieci. i taka pojdzie do kosciola i beedzie w przyszlosci moze swieta bo jej sie zboczylo z Bozej sciezki i wszyscy bedziemy sie o nia modlic oraz o laske Boza dla niej ;/

jakbys byla wierzaca i chciala zyc po bozemu to bys slub wziela bez wesela, ale widac, ze dla ciebie wiejskie przyspiewki, odgrzewane zarcie i welon na pustej glowie wazniejsze od wiary:) Prosze nie mow nikomu, ze jestes katoliczka:P

a skad wiesz ze taka pójdzie do Kocioła? i co to w ogóle za głupie porównanie?

oczywiscie i wezme slub na pokaz tylko po to by wychowywac dziecko w katolickiej rodzinie. faktycznie to bedzie mega po Bozemu ;/ jak wy w ten sposobb chcecie wychowywac swoje dzieci to ja dziekuje...

A Wy, które wszystkie szłyście sukniach białych do ślubu to takie czyste byłyście? Bo jakoś wierzyć mi się nie chce, że same dziewice tu i dopiero po ślubie zaczęły uprawiać seks :classic_cool:

Gość BecikowaBecikowa
typowy przykład jaki ktoś podał wcześniej. My chodzimy do kościoła, aczkolwiek do komunii nie przystępujemy. To jest każdego sumienie, nie porównuj, że są gorsi od Ciebie, tylko myśl, że jesteś gorsza od innych. To tak jak problem z nadwagą, "nie będę się odchudzać bo są grubsze ode mnie" zamiast "będę się odchudzać bo są ode mnie chudsze" :D

my sie nie nazywami wierzacymi i nie bierzemy slubu w kosciele:P taka drobna uwaga

Jakie glupie porowanie ? Prawdziwe bo ze mnie robicie ta najgreosza jakbym conajmniej zrobila sobie dziecko na zalanej w trupa imprezeie na zasadzie ani okresu ani adresu. z byle kim byle gdzie ..

ja mialam cywilny na 10 osób

Gość BecikowaBecikowa
Endlessly do USC miałam ekri(nie znam poprawnej pisowni), a do kościelnego wisi w szafie czerwona. Moja mama brała ślub nie z moim ojcem szła w złotej więc?? Nie mów że każdy bo nie każdy.

Gość glistaludzka
Ja jestem za niesieniem becikowego. Normalnych ludzi to nie zrujnuje i nie zrobi wielkiej różnicy, a jeśli ktoś nie ma kasy to może zakręcenie państwowego kurka sprawi, że nauczą się cokolwiek zarabiać zamiast wisieć na państwie, bo swoje marne geny raczyli dalej przekazać. Zabawa w rodzinę kosztuje.

Gość tak z ciekwosci
agusiaa01 ile ty masz lat?

Gość BecikowaBecikowa
agusia my poprostu nie krzyczymy że nie weźmiemy ślubu bo wesela nie mamy za co zrobić... widocznie dla niektórych to czy dziecko wychowuje się w katolickiej rodzinie od początku, czy dopiero po kilku latach jest ważniejsze niż wesele :)

nie najgorsza tylko zaklamana hipokrytke. oczywiscie sa gorsi od ciebie, ale jakbys byla wierzaca taka to bys wiedziala, ze masz sie stawac coraz lepszym czlowiekiem, a nie stac w miejscu i uwsteczniac sie patrzac na innych.

Ja nie mam koscielnego, ale mam wiesze pojecie o wierze i jej zasadach niz ty. A to ty sie okreslasz katoliczka. Czyz to nie zenujace?:O

Gość BecikowaBecikowa
agusia nie mam ze względu na to, że najpierw muszę odbyś nauki, u mnie w kościele nauki są raz w roku, więc czekamy na nauki by móc wziąć kościelny, ale widać nie masz wogóle pojęcia co wymaga kościół, by zawrzeć związek małżeński :)

Gość BecikowaBecikowa
agusia, ale może rodzinka naciska bo z katolickiej pochodzisz?

nikt nie naciska na as. sami jestesmy wierzacy i chcemy wychowac dziecko wedlug kosciola ale na wszystko potzreba czasu. wole odczekac 2 lata i na spokojnie wziac slub niz leciec z brzuchem przed oltarz i grac swieta

agusia czy ty siebie slyszysz (czytasz)? Nie chcesz brac slubu, bo cie nie stac na wesele:D Wez powiedz otwarcie chce wesela, chce byc ksiezniczka na jeden wieczor, chce tanczyc, byc podziwiana i zebrac koperty dlatego teraz slubu nie biore. I nie mieszaj w to Boga. Badz uczciwa chociaz przed sama soba.

Gość jjjjjiuooo
tak agusia okradasz państwo bo chcesz iśc do pracy tylko po to żeby się "zahaczyć" i planujesz iśc na L4 i wyłudzić macierzyński. moze najpierw coś zarób i zrób dla państwa a nie tylko DAJ i jeszcze narzeka że Państwo jej warunków do rodzenia nie stwarza. sama jestem ciekawa ile masz lat bo obstawiam że góra 20.... w ajkiej kolejności ty zabierasz sie za to życie??? dziecko, potem praca, potem ślub.... chyba nie po kolei...

"sami jestesmy wierzacy i chcemy wychowac dziecko wedlug kosciola ale na wszystko potzreba czasu" no to niezly przyklad dacie temu dziecku:D Zobacz jak to wyglada, kiedys twoje dziecko zapyta sie ciebie "mamusi a czemu braliscie slub jak mialam 2 latka", a ty powiesz "no wiesz bo chcialam sie pokrecic w bialej sukni na sali":D

Gość mam 2 synow i czekam na core
Becikowe= porazka! Na biednej Ukrainie dostaje sie okolo UWAGA 1000$ NA 1 DZIECKO I NA KAZDE KOLEJNE WIECEJ W Rosji we wrzesniu moja siostra dostala 5.000$ A Polska smiech na sali......1000zł co to ma byc?na wozek nawet nie starczy ,no chyba ze na same kola. Gdyby nie dom ........juz dawno by mnie tu nie bylo