Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naciaaaaaaa

PROJEKTOWANIE UBIORU

Polecane posty

Gość naciaaaaaaa

hej :) jestem licealistką i zastanawiam się nad swoją przyszłością. Od dziecka interesuje mnie moda i projektowanie ubrań. Chciałabym związać z tym swoją przyszłość, studiować ten kierunek. Stąd moje pytanie: czy w Polsce znajdują się jakieś uczelnie publiczne, na których studiowanie tego kierunku jest nieodpłatne? Bardzo proszę o odpowiedź.

Gość jojopek sropek
nie jak już to studium

Gość naciaaaaaaa
w sensie szkoły policealne? to też płatne.. szkoda, bo to moje marzenie, a chyba mnie na to nie stać... ;c

Gość naciaaaaaaa
upupup

Gość mamamamamaaaa
Tak, jest na Akademiach Sztuk Pięknych - na pewno jest obowiązkowy egzamin z rysunku jako warunek przyjęcia, więc bez kilkuletniego kursu nie ma szans, by przyjęli

Gość lisia kitka 89
są kursy z urzedu pracy do zakładów na przyuczenie ,ale tam nauczysz sie jedynie obsługi maszyny. Ja skończyłam zawodówkę odzieżową a potem technikum projektowania odzieży. Niestety z tego co wiem to wiekszość takich szkół już nie ma bo było za mało chetnych, . a co dokładnie chcesz umieć? szyć czy tylko rysować?

Gość naciaaaaaaa
ale na ASP dzienne nie są płatne?

Gość naciaaaaaaa
chciałabym projektować, a później szyć. chciałabym w niedalekiej przyszłości mieć swój własny sklepik odzieżowy.. a pozniej kto wie ;)

Jak juz umiesz szyc to mozesz projektowac co chcesz, a skoro nie masz kasy na szkoly, to moze zalap sie u jakiejs krawcowej na pomocnika, to sie nauczysz troche warsztatu. Rysowac mozna lepiej lub gorzej, liczy sie czy masz ''idee''

Gość lisia kitka 89
moja babcia była samoukiem, dostała maszyne jeszcze taką ze stołem i sie nauczyła, kup maszyne np Łucznika ok 300 do 500 ziko,i taka jak kolezanka mówi do jakiejś krawcowej na przyuczenie .

Gość gość
Zapisz się na jakiś kurs. W Warszawie mogę Ci polecić ten ze splotu artystycznego, bardzo fachowo podchodzą do tematu.

Gość gość
Też polecam ten kurs. Oprócz uszytych przeze mnie ubrań wyniosłam z niego też wiele wiedzy :)