Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajuzniewiem

do mam karmiących piersią - czy prze cały dzień czujecie że macie piersi pełne

Polecane posty

Gość jajuzniewiem

mleka?? otóż mój syn ma 2 miesiace, od początku było tak,ze czym blizej wieczora tym mialam mniej pokazrmu i on sie denerwował, wiec na noc dawalam mu butelke i spal po 6 godz,myslalam ze po jakims czasie to sie unormuje i zacznie miec mleko o kazdej porze , ale mam wrazenie ze jest jeszcze gorzej, o 4-5 rano mam tak duzo mleka ze az kapie, i z biegiem upływu dnia piersi zaczynaja robic sie puste , dzis juz ok 14 czulam ze w piersiach nic nie mam i tak chyba bylo bo maly sie bardzo denerwowal i o 17 dalam mu butelke, czy u Was to mleko jest caly czas??

Od 3 dni miedzy 17-19 nie mam wcale mleka. Karmie 4 miesiace, do tej pory bylo caly czas.

Gość zau
No to logiczne że jeśli nie karmisz w nocy piersią to rano masz pełne piersi. Chcesz utrzymać laktację to odstaw butlę a ilość pokarmu się zwiększy.

Gość eljdmeslkndhxlkwedwesz
Jesli chcesz karmic piersią to mimo wszystko często przystawiaj do piersi. Nawet jesli Ci sie wydaje ze są puste. Niech ssie by pobudzać piersi do produkcji pokarmu. Dopiero potem mleko w butelce by dokarmić.

Gość jajuzniewiem
ale jak mam odtawic butle jak maly od 17 jest glodny , ssie co chwile i sie denerwuje przy piersi i w koncu kolo 20 -21 dostaje butle i spi jak zabity do 4 rano..

Gość jajuzniewiem
eljdmeslkndhxlkwedwesz ale ja tak robie zawze ssie moją iers do momentu az strasznie zacznie sie denerwowac i dopiero dostaje butelke, wiec to mleko powinno byc a go nie ma..

Gość zau
Powód jest choćby taki że z butli szybciej leci i mleko modyfikowane bardziej obciąża żołądek więc dziecko jest dłużej syte.

ja karmię 5 miesiąc i piersi mam miekkie. Po prostu organizm wytwarza optymalną ilość mleka. Jedynie w nocy albo nad ranem mam pełną jedną pierś

Gość jajuzniewiem
serisa to moze ja mam to mleko nawet jesli mam miekkie piersi ,tylko jak wytlumaczyc fakt ze mały przy piersi sie denerwuje?

Gość pragmatyczne podejście do życi
wiesz czym to wytłumaczyć? Tym, że woli już butlę, ponieważ z butli leci łatwiej i szybciej, od dokarmiania zaczyna się odstawienie od piersi, więc jeśli chcesz karmić piersią, wyrzuc wszystkie butle i karm wyłącznie piersią, dziecko po 3 tyg przestanie się wkurzać przy piersi

Poza tym, po około 3 miesiącach laktacja całkowicie się normuje i dopasowuje do potrzeb dziecka, piersi są cały czas miękkie i nie ma już niekontrolowanych wypływów mleka. To, co opisujesz to klasyczny przykład sytuacji kiedy dziecko zaczyna przestawiać się z piersi na butlę

Gość xzxzxz
z mlekiem jest tak ze kiedy jest potrzebne to jest, a jak dajesz butle i nie ma stymulacji pokarm przestaje sie produkowac o tej porze. rano są pełne bo wczesniej dziecko w nocy ssało a teraz jak piszesz po butli spi 6 h wiec w pewnym momencie przestanie sie mleko produkowac na rano a to szybka droga do butelki na cały dzien :)

Gość xzxzxz
zeby nie bylo ze bredze , jedno karmiłam do 3 roku drugie karmie narazie 10 mies

Przykro to stwierdzić, ale wiedza w społeczeństwie na temat karmienia piersią, laktacji tip. jest wręcz zerowa :( Niesamowite, że matki nie wiedzą o tym, iż pokarm produkuje się tylko i wyłącznie poprzez stymulowanie piersi ssaniem. Jeżeli matka dokarmia dziecko mm, to piersi naturalnie zmniejszają produkcję, bo nie ma popytu.