Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poiuygtfdcvbnm

Ile zarabiają urzędnicy?

Polecane posty

Gość poiuygtfdcvbnm

Poczytuje sobie kafe i w któryms watku wyczytałam, jak ktoś napisał, że para urzędników ma razem prawie 20 000 miesięcznie.... Mozliwe to?

Gość poiuygtfdcvbnm
Którego rozporządzenia?

Gość franceska_27
wiesz zależy od stażu, stanowiska etc moja siostra po studiach - starostwo powiatowe, wydział geodezji i kartografii pracuje 7 lat i ma 1450 na rękę bida z nędzą

Gość Jatajaja
To chyba para ministrów tyle zarabia. Zwykły urzędnik to około 1500-2500.

Gość tak to jest123
w moim mieście możliwe, o ile obydwoje są prezydentami

Gość my też oboje urzędnicy
i zarabiamy łącznie ok. 5 tyś.

Gość zwykly urzedas
to tak 1500 (na poczatek)-2500 (na koniec kariery) na reke :( nigdy nie rozumialam o co ludzie sie tak zabijaja w pracy w budzetowce ;/

Gość fajnoł dziołszka
u nas urzędas gminny 2700-5000, nauczyciele 2000-5000, opieki+caritasy+radni powyżej 2000 zaznaczam jedna z bogatszych gmin w PL

Gość kurze łappki
Możliwe. Część urzędów centralnych dobrze płaci.

Gość pirulina
urząd pracy...doradca zawodowy po 7 latach pracy na tym stanowisku 1500 jak nie choruję i nie jestem na urlopie. podstawa 1700 brutto plus do 500 zł dodatku jeżeli jestem tak jak wyżej i kierownik ma dobry nastrój

Gość urzedniczka z duzego miasta
Ja z mezem oboje jestesmy urzednikami w duzym miescie, 20 lat stazu, nie jestesmy na stanowiskach kierowniczych - ze wszystkimi dodatkami (trzynastki i nagrody) mniej wiecej 8 tys. miesiecznie (lacznie)

Gość Jatajaja
Na ten przykład mój wuj pracuje w mandatach w wojewódzkim urzędzie i po 30 latach ma 2200 brutto. :-( Dlaczego budżetówka? Bo stała praca, bez nadgodzin, bez prywaciarskiego wyzysku.

Gość franceska_27
ja też miałam propozycję pracy w starostwie a potem w urzędzie marszałkowskim oczywiście wszystko po znajomości w końcu dostałam pracę w dużej Polskiej firmie - oczywiście bez znajomości się nie odbyło i zarabiam całkiem Ok jestem asystentką dyrektora

Gość sekta
w US zarabiają więcej

Gość pirulina
zarabiam bardzo mało ale tak jak ktoś wyżej napisać....praca od poniedziałku do piątku, 8 godzin. wypłata na czas i umowa na czas nieokreślony. Do tego w mojej miejscowości trudno o pracę a najbliżesz większe miast jest 50 km od mojego zad..i do tego małe dziecko i brak babć i dziadków

Gość w budzetowce nie chodzi
wcale o wysokie zarobki, bo to mit :P ale o: staly etat (na pewno firmy nie zamkna, nie zbankrutuje, raczej nie ma zadnych cięć jezeli chodzi o zamykanie stanowisk) do kazdej podstawy masz rozne premie, dodatki, pomoce socjalne, wczasy pod grusza, 13 wyplate, bony, paczki na swieta, pelne ubezpieczenie itp.

Gość ja tez chce byc urzednikiem
bo nie trzeba robic w weekendy, nie trzeba robic nadgodzin za ktore nikt nie placi i jest swiety spokoj

Gość sekta
i praca na m-cu do emerytury

no i ten luz wazny. a prywaciarza kaze zostawac po godzinach, a za nadgodziny nie placi

Gość pirulina
ja luzu nie mam bo dyrektor pozyskuje tyle środków na aktywizacje dla bezrobotnych, że mi się czasem w tyłku pali. A do tego w ramach mojej pracy prowadzę zajęcia w zakładach karnych, odwiedzam szkoły itp.

Gość fsdfdsfs
bo jestes leser i tyle chcesz popierdziec w stolek przez 8 godzin a zycie to nie bajka

Gość załoz
1600 zl podstawowej pensji po 16latach pracy w UP. Do tego dodatki w kwocie jakies 500zł.Tyle,wiecej za nic nie dostane,a co dzien mecze sie z durnymi przepisami ustalanymi tam na gorze i co dzien ludzie maja do mnie żal a nie do Tuska.Jakbym mógł dałbym im wszystko,prace ,dotacje,kase.Moja kierowniczka raz w tyg przyjmuje ludzi ok 2 godz. Pensje ma tajną niestety.

Gość ministerstwo finansów
1. Idealny urzędnik jest jak mgła: niby jest wszędzie, a tak naprawdę nie można go złapać. 2. Idealny urzędnik zawsze wykazuje szefowi, że jest lepszy od swoich kolegów, a szef i tak jest najlepszy z nich wszystkich. 3. Idealny urzędnik zawsze udziela petentowi niekompletnych albo wymijających informacji. 4. Idealny urzędnik zawsze odsyła petenta do innego urzędu. Odsyłanie do innych urzędników w tym samym urzędzie jest niemile widziane. 5. Dla idealnego urzędnika pączek i herbata są ważniejsze od petenta. Petenci są zawsze, a pączek tylko raz na jakiś czas. 6. Idealny urzędnik nie zawraca sobie głowy petentem, któremu nie udaje się załatwić swojej sprawy. I tak za chwilę przyjdzie następny. 7. Idealny urzędnik przychodzi do pracy tuż przed przyjściem szefa i wychodzi zaraz po nim. 8. Gdy petent usiłuje dyskutować lub ma jakieś pojęcie o swojej sprawie idealny urzędnik mówi: "przykro mi bardzo ale w pańskich dokumentach brakuje..." i tu wstawia dowolny tekst. 9. Idealny urzędnik zawsze deklaruje chęć pomocy petentowi i na niej kończy. Jeżeli petentowi zależy, to poradzi sobie sam. 10. Idealnemu urzędnikowi niezbędne są: biurko, pieczątki, komputer, internet, dużo papierów, szklanka kawy oraz wywieszka "zaraz wracam". 11. Dla idealnego urzędnika miejsce pracy jest drugim domem. Każdy intruz jest niemile widziany. 12. Idealny urzędnik nie może dopuścić do przewagi liczebnej petentów i zawsze każe im wchodzić pojedynczo. 13. Idealny urzędnik nie może swoją decyzją powodować dodatkowej pracy innego urzędnika. Braki lub nieścisłości w papierach musi poprawić petent. 14. Idealny urzędnik nigdy się nie nudzi, nawet gdy nie ma nic do roboty. 15. Idealny urzędnik większość czasu w pracy przeznacza na: granie na komputerze, rozmowy z innymi urzędnikami, rozmowy telefoniczne oraz konsumpcję. Petent nie może mu wtedy przerywać, tylko grzecznie wyjść i czekać. 16. Idealny urzędnik nigdy nie udostępnia petentowi artykułów biurowych, na przykład: długopisu, kartki papieru czy spinacza. W zamian informuje o pobliskim sklepie papierniczym, który tak naprawdę jest bardzo daleko lub wcale go nie ma.

nie bede siedzial po godzinach dla jakiegos prywaciarza za darmo. prywaciarze teraz daja glownie umowy smieciowe, a ja chce miec pewna prace. na budowe za to bym nie poszedl, nawet jakby placili 7 tysiecy na miesiac, wole i tak prace w urzede za 1500-2000

Gość pirulina
załoz...........moja też niby ma tajną ale z tego co wiem to zarabia około 2500 zł

Gość fsdfdsfs
piniadze panstwowe to by sie chcialo brac a robic to ni ma komu

Gość załoz
pirulina,mysle ze wiecej zarabia.2500 to wychodzi z 13stką.kierownicy maja ok 3-3500 ale tez wole swoja robote niz prywaciaza,przynajmniej mam zawsze pensje na czas.Luxusow nie potrzebuje i jakos z żonką żyjemy spokojnie.

Gość a prywaciarze to zlodzieje
co sie spozniaja z wyplatami