Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Motylek04

Pęknięta prezerwatywa

Polecane posty

Gość Eeeeee.900
To wiesz co motylek, po co bedziesz je brala codziennie po jednej? WALNIJ SE 30 NA RAZ, RAZ W MIESIACU I NA TO SAMO WYJDZIE. lol

Gość Motylek04
podałam przecież :> Lesinelle ! to ktoś widzę że tutaj nie rozumie ? napisałam że nawet jeśli oznacza to przyjęcie WIĘCEJ niż dwie tabletki na raz och....

Gość Motylek04
bez przesady ... :>

Gość Eeeeee.900
Swoja droga, to niezla kocice tutaj mamy. Harcuje ze az gumy pekaja! Szkoda ze w glowce pusciutko.

Gość bbeeeeeeee
HAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA :D :D :D :D :D

Gość Motylek04
hahahaha ja już sama nie wiem z kim mam do czynienia. kocice ? przy pierwszym razie. pomyśl... robicie mi teraz mętlik w głowie. jestem tak w ogóle ciekawa ile lat mają moii rozmówcy

fajne skutki uboczne, "Jeżeli minęło więcej niż 12 godzin od pominięcia tabletki, ochrona przed ciążą może być zmniejszona. Im więcej tabletek pominięto, tym większe jest ryzyko zajścia w ciążę." "Pominięcie więcej niż jednej tabletki w tym blistrze Należy skontaktować się z lekarzem.\ Pominięcie jednej tabletki w tygodniu 1. Należy przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko jak to możliwe, nawet jeżeli oznacza to, że trzeba przyjąć dwie tabletki na raz. Kolejne tabletki należy znowu przyjmować o zwykłej porze i stosować dodatkowe zabezpieczenia, na przykład prezerwatywy, przez następne 7 dni. Jeżeli odbyło się stosunek płciowy w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki, istnieje ryzyko ciąży. W takim przypadku, należy skontaktować się z lekarzem. Pominięcie jednej tabletki w tygodniu 2. Należy przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko jak to możliwe, nawet jeżeli oznacza to, że trzeba przyjąć dwie tabletki na raz. Kolejne tabletki należy znowu przyjmować o zwykłej porze. Ochrona przed ciążą nie jest zmniejszona i nie trzeba stosować dodatkowych zabezpieczeń. Pominięcie jednej tabletki w tygodniu 3. Są dwie możliwości do wyboru: 1. Przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko jak to możliwe, nawet jeżeli oznacza to, że trzeba przyjąć dwie tabletki na raz. Kolejne tabletki należy znowu przyjmować o zwykłej porze. Zamiast okresu wolnego od tabletek, należy rozpocząć od razu przyjmowanie tabletek z następnego blistra. Najprawdopodobniej miesiączka wystąpi pod koniec drugiego blistra, ale może wystąpić także plamienie lub krwawienie śródcykliczne podczas przyjmowania tabletek z drugiego blistra. 2. Można także przerwać stosowanie tabletek z blistra i przejść bezpośrednio do 7-dniowego okresu bez tabletek (zanotować dzień, w którym zapomniało się przyjąć tabletkę). Jeżeli chce się rozpocząć nowy blister w swoim ustalonym dniu rozpoczynającym, okres bez tabletek można skrócić do mniej niż 7 dni. Jeżeli postępuje się według jednego z tych dwóch zaleceń, ochrona przed ciążą będzie zachowana. Jeżeli pacjentka zapomniała przyjąć którąkolwiek z tabletek z blistra , a w pierwszym okresie bez tabletek nie wystąpiło krwawienie, może to oznaczać, że pacjentka jest w ciąży. W tym przypadku przed rozpoczęciem następnego blistra należy skontaktować się z lekarzem." jest nawet rozrysowany algorytm :)

Gość Eeeeee.900
' Im więcej tabletek zostało pominiętych i im mniej czasu minęło od przerwy w stosowaniu tabletek, tym większe ryzyko zajścia w ciążę. '

Gość bbeeeeeeee
Dziewczyno sama się zakręciłaś bo nie masz podstawowej wiedzy a zabierasz się za seks. Dla wiadomości 26 lat mam

Gość Eeeeee.900
No jak ci przy pierwszym razie guma peka to zdecydowanie mamy do czynienia z rasowa kocica. He he Ile masz lat wogole dziewcze drogie?

po ludzku - ochrona w ciągu zażywania max 36 godzin - czyli do 12 godzin spóźnienia, max dawka 2 tabletki zakrzepica gratis

Gość Motylek04
no więc waszym zdaniem jestem jestem w ciąży tak ? bo pominęłam 3 tabletki i pękła nam guma bez wytrysku....

Gość Eeeeee.900
To Ty masz watpliwosci nie my, inaczej bys nie pisala na forum, czyz nie?

Gość Motylek04
owszem mam i nie zaprzeczę. ale tutaj padło teraz pytanie o wasze zdanie

Gość Eeeeee.900
Pytanie o nasze zdanie padlo na samym poczatku twojego postu na kafe. Juz ci na wiele pytan odpowiedzielismy a ty dalej tpo sie pytasz. Ewidentnie masz problemy ze zrozumieniem.