Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lamiszczek

co to jest łamiszczęka???????

Polecane posty

Gość lamiszczek

Dlaczego tak się nazywa, jak smakuje, z czego mniej wiecej jest to zrobione i gdzie to można kupić? Pytam na poważnie :)

Gość jesse27
to jest twarda kulka w srodku guma i jak to zjesz to cały ryj boli

Gość google translator
lewy sierpowy :classic_cool:

Gość lamiszczek
tzn boli ryj bo jest to po prostu twarde czy ma składniki za to odpowiedzialne? Przypomina mi się z dzieciństwa takie dziwne okrągłe coś co wydawało sie kopać prądem w ustach. Trudno to było utrzymać w jednym miejscu, cały czas się to przerzucało językiem bo kopało. Było to jednak przyjemne. kojarze niejasno coś takiego, ale trudno mi teraz stwierdzić czy faktycznie coś takiego jadłem czy mi już mózg wysiada :P Jak natknąłem się na słowo łamiszczęka to pomyślałem że o to chodzi, istnieje coś takiego co opisałem powyżej? I nie mam na myśli baterii 9V :D

Gość lamiszczek
jest takie coś? serio pytam :P

Gość lamiszczek
tzn nie mam na myśli strzelających cukierków ani gum w kruchej skorupce. Chodzi mi o twardą, trudną do zmiażdżenia kulkę powodującą dosyć silne mrowienie w ustach, powodującą skurcze języka i mięśni policzkowych, kojarzące się z łamaniem, rażeniem prądem itd. Mająca wyrazisty smak owocowy. Cały czas nie wiem czy to prawdziwe, mocno rozmyte wspomnienia czy urojenia

Gość lamiszczek
To pewnie urojenia :D No nic, dzięki. Miłego wieczoru :P

Łamiszczęka pomniejszony model ciała niebieskiego (najczęściej Ziemi) lub sfery niebieskiej w postaci kuli umieszczonej na osi ustawionej pod kątem odpowiadającym kątowi nachylenia osi danego ciała, na powierzchni której znajduje się mapa pierwowzoru. Zaletą łamiszczęki jest brak zniekształceń, które pojawiają się przy odwzorowaniu obrazu terenu (mapy) na płaszczyźnie.

Gość sax7777
takie paskudztwo co wygina Ci szczęka okropna sprawa.

Gość gość
W żabce czy fresh markecie często są ma patyku. Są mega duże i je sie ją co najmniej godzinę. male tez mozna kupić, ale raczej mniejszych osiedlowych sklepikach niz w firmowkacj