Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaplakana_zosia

brak echa zarodka na usg

Polecane posty

Gość zaplakana_zosia

Witajcie, 15.11.2012 roku mialam ostatnią @. W ciąże mogłam zajśc ok 2 grudnia. Testy ciążowy robiłam 12 grudnia wyszedl negatywny. Drugi wyszedł z bardzo słabą kreską. 18 grudnia bylam u gina i przez usg dopochwowe nie mogł stwierdzic czy jestem w ciązy bo nie widział pecherzyka plodowego. Drugi raz bylam wczoraj 29.12.12 i widział pecherzyk (1,1 cm) ale nie widział echa zarodka i powiedział ze to nie za dobrze. bo wg niego jestem w 4 tyg i zarodek juz powinno być widac. Kazał przyjsc za tydzien i jak dalej nie bedzie zarodka to da mi skierowanie na usunięcie. Dziewczyny czy któras tak miała z was ze w 4 tyg od zaplodnienia nie bylo na usg zarodka jeszcze ???? jestem zapłakana, od wczoraj cały czas płacze i jestem wykonczona psychicznie. Prosze podzielcie sie swoimi przezyciami.

Gość Zamiast
pozostaje czekać i mieć nadzieję że zaszłaś trochę później i zarodek jeszcze się rozwinie. U mnie w 5 tygodniu jeszcze echa też nie było

Gość U mnie w 6tc
nie było widać ani pęcherzyka ani zarodka.

Gość FajnieByćCiężarną
mi w 1 dn spodziewanej miesiaczki powiedział tak: albo pani za chwile dostanie miesiaczke albo wcale...

uspokój się 4 tydzień to za wcześnie by było widać zarodek ,poczekaj jeszcze chwilkę ,wszystko będzie dobrze

Gość zaplakana_zosia
dziekuje dizewczyny za slowa otuchy, ale wg mnie to jest glupie ze od @ jestem w 6 tyg a od zaplodnienia nie calym 4 tygodniu. Wiem ze pozostaje czekac. Ale jakoś mam nadzieje ze pozniej zaszłam w ciąze, bo piersze testy wychodzily negatywne ok 3 tyg od zaplodnienia nie bylo pecherzzyka i teraz ok 4 tyg od zaplodnienia nie ma zarodka.

Gość Zamiast
musisz czekać , nic innego nie pozostaje

Gość zaplakana_zosia
dziekuje dizewczyny za slowa otuchy, ale wg mnie to jest glupie ze od @ jestem w 6 tyg a od zaplodnienia nie calym 4 tygodniu. Wiem ze pozostaje czekac. Ale jakoś mam nadzieje ze pozniej zaszłam w ciąze, bo piersze testy wychodzily negatywne ok 3 tyg od zaplodnienia nie bylo pecherzzyka i teraz ok 4 tyg od zaplodnienia nie ma zarodka.

Po pierwsze nie denerwuj sie. Po drugie to jest jeszcze bardzo mloda ciaza a po trzecie zmien w razie wu lekarza. Moja kolezanka w 8 tyg ciazy byla skierowana na lyzeczkowanie bo lekarz nie widzial echa dziecka. Dzis ma zdrowego synka... Tak wiec dla pewnosci zawsze lepiej wybrac sie do jeszzze jednego lekarza. Wiem to po sobie. 2.11 mialam ostatnia @. Jestem w 8 tygodniu ciazy ( liczac od terminu ostatniej miesiaczki) w 6 tc liczac od teoretycznego dnia zaplodnienia. Jeden lekarz u mnie w ogole nie wykryl ciazy pomimo dwoch testow pozytywnych i wykonanego usg. Poszlam do drugiego lekarza zobil mi rowniez usg i na zdjeciu jak byk widac rosnace malenstwo. Beta rowniez jest w normie. Nawet zdjecie dostalam do domu. Bylam wtedy w 4 tyg i 6 dniu od zaplodnienia i juz bylo widac zarys malenstwa w ksztalcie literki C. :D Tak wiec no stress i biegeim do drugiego lekarza ;) 3mam kciuki za Twoje malenstwo i gratulacje :)

Gość zaplakana_zosia
dziekuje Wam bardzo dziewczyny za słowa otuchy, wiem ze powinnam być spokojna ale poprostu nie potrafie i od wczoraj caly czas płacze. jeszcze raz bardzo dziekuje

Gość Izabelka........ ..
ja w 4 tyg miałam tylko pęcherzyk....wydaje mi sie, że powinnas zmienić ginekologa i to jak najszybciej.

Gość zrób beta HCG z krwi
jesli wyjdzie powyżej 5000 to powinno być widać zarodek na usg.

Gość a jest możliwość, że w ciążę
zaszłaś później niż 2 grudnia?

Gość zaplakana_zosia
W ciąze zaszłam ok 2 grudnia a 100 %, wiec licząć od daty zapłodnienia to jestem w 4 tygidniu ciąży. Na bete pojdę w poniedziałek, i chyba faktycznie musze zmienic lekarza bo zamiast zaproponowac mi zebym zrobiła bete to nawet o tym nie wspomniał tylko powiedział ze jak za tydzien nic nie bedzie widdac to da mi skierowanie na zabieg.

Gość zaplakana_zosia
miałam na usg widoczny tylko 11mm oęcherzyk plodowy. Wiec myslę sobie ze moze faktycznie ta ciąza jest za wczesna zeby bylo cos widziec ??? bo jeszcze 10 dni temu jak bylam to nawet nie bylo widac pecherzyka.

Gość FajnieByćCiężarną
Tylko zapłodnienie nie jest równe z datą ostatniego zbliżenia. Nie wiem ale chyba do zapłodnienia może dojść nawet 2 dni później(nie pamietam dokładnie). I BETA HCG powtórz po 2-3 dniach. Mi tak lekarka kazała :) wtedy nie musiałam się przejmować tym co widać na urządzeniu usg, było wiadome po wyniku :) A i jeszcze co do USG-moja kumpela wyszła zapłakana bo dziecko było za malutkie przed porodem, fakt było małe ale nie za małe :)

Gość Izabelka........ ..
ginekolodzy licza wiek plodu od daty ostatniej miesiaczki czyli mi by wychodzilo 10.11.m Wiec gdy byłam na pierwszym badaniu półtora tygodnia temu gin powiedziała , ze to 5 tydzień, a naprawdę wychodziłoby , że to 4 tydzien, albo nawet niepełny 4. Pecherzyk miał wtedy 9 mm i gin powiedziała, "śliczny pęcherzyk jest" więc nie wiem czym Ty sie przejmujesz. Jak pisałam wcześniej radze zmienić ginekologa.

Gość takasofija
A moim zdaniem bieganie do lekarza z tak wczesną ciążą to niepotrzebny stres. Do lekarza idzie się gdy z okresu przypada 6-7 tydzień ciąży ,gdzie pęcherzyk jest już dobrze widoczny. U mnie jak zrobiłam test przed terminem okresu wyszedł negatywny a kiedy zrobiłam w dzień kiedy powinnam dostać okres były już dwie kreseczki:) Powinnaś spokojnie poczekać i pójść na usg gdy minie 6 tydzień.

Gość cos wam powiem
autorko cos Ci powiem, obecnie jestem w 8 miesiacu ciazy i wiekszosc tego czasu przelazalam w szpitalu i tam poznalam rozne kobiety i ich przypadki.... wiec sluchaj, jedna dziewczyna starala sie o dziecko az w koncu sie udalo, na USG nie bylo widac echa serca i tak kazal jej przjsc za tydzien, dalej nie bylo nic widac, wiec powiedzial jeszcze tydzien i zobaczymy, dalej nie bylo nic widac, dostala skierowanie na usuniecei, nie mogla sie z tym pogodzic i nie poszla, udala sie do innego lekarza i wtedy zobaczyla swoje upragnione malenstwo, nie dala za wygrana, spotykajac ja w szpitalu byla w 2 ciazy, nie trac wiary!! ja zobaczylam serduszko dopiero w 6tc, lepiej zrobisz jak jeszcze odczekasz ze 2 tyg i pojdziesz na wizyte prywatnie, tam maja lepszy sprzet. POZDRAWIAM :)

Gość zaplakana_zosia
pojdę jutro na bete i w tygodniu do innego gina

Gość FajnieByćCiężarną
wystarczy, że zrobisz np jutro bete i 2.01 jeśli się conajmniej wynik podwoi tzn że zmień lekarza tak żeby być na 1 wizycie przed 10tc :)

Gość FajnieByćCiężarną
jeśli mieszkasz w mieście gdzie jest kilku lekarzy nie musisz iść prywatnie, oni walczą o pacjentki więc spróbuj pójść do innego na NFZ ja wolałam chodzić na NFZ bo dawać 100 zł miesięcznie lekarzowi a kupować czy odkładać dla dziecka było dla mnie ważniejsze ale to jest indywidualna decyzja :)

Gość FajnieByćCiężarną
a i każdy operuje liczeniem tygodnia ciąży od ostatniej miesiączki, dlatego że po 1 od 1 dnia cyklu twój organizm przygotowuje sie do ciąży, po 2 nie każda dziewczyna jest w stanie stwierdzić kiedy był stosunek, tym bardziej jak się stara to nie jest to 1 stosunek a kilka przy ktorych mogło dojśc do zapłodnienia :)

Gość nic sie nie martw autorko !
tak to jest jak dupa świerzbi i już sie idzie do ginekologa po zobaczeniu dwóch kresek. Do lekarza idzie się w 7 tc nie wiem po co samemu sobie fundować stresy bo jakiś matoł nastraszył ze nie ma echa płodu - ma prawo nie być w tak wczesnej ciąży ! Pomyśl chlają ćpają nie myślą o niczym i rodzą zdrowe dzieci a dlaczego akurat ty miałabyś mieć inaczej ?? POWODZENIA

Gość zaplakana_zosia
ja wiem ze na 100 % zblizenie miałam 2-3 grudnia bo tylko wtedy mąż był w domu ;)) wiec mogę liczyć ciąze od tej daty czy mam liczyć od 15 listopada - czyli od ostatniej @ ??? juz sie ratuje jak mogę - tonący brzytwy sie chwyta ;)

Gość zaplakana_zosia
Wiem do cholery ze cpają, piją i sie nie martwią. A poszłam do lekarza bo bardzo bolało mnie podbrzusze i wczesniej robiłam test i wyszedł pozytywny. WIem ze to był błąd ze tak szybko poszłam ale czasu juz nie cofne. W pierwszej ciązy miałam problemy z utrzymaniem i 8 miesiecy musialam lezec , wiec moze dlatego ta panika i od razu poleciałąm do gina.

Gość do zosi
wiek ciązy liczy sie od ostatniej miesiączki. każdy lekarz , szpital tak liczy. dzisiaj jesteś w 6tygodniu i 3 dniu, w skrócie 6t3d. czasem jest już serduszko, czasem nie ma. za tydzień juz powino być widać.

Gość zaplakana_zosia
tylko u mnie nie ma nawet zarodka a co dopiero serduszka ;(