Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaplakana_zosia

brak echa zarodka na usg

Polecane posty

Gość bo wy za bardzo
spieszycie się z usg powinno się pójść między 7-9 tygodniem i nie szaleć, że nie widać

Gość Beta po 48h
W tak wczesnej ciąży na podstawie badania krwi można stwierdzić czy zarodek się dobrze rozwija+ wymiary zarodka z USG nie może on być "aż tak opóźniony"

Gość zaplakana_zosia
a sranie w banie, przeczytaj od poczaku albo sie nie wypowiadaj jak nie wiesz o co chodzi

Gość zaplakana_zosia
beta po48 h to nie do Ciebie ;))

Gość zaplakana_zosia
na podsawie jakich badań moge stwierdzić czy zarodek prawidlowo sie rozwija???

Gość Nie denerwuj się
tak. Sama mówisz raz nie było nic widać na USG, za drugim razem był pęcherzyk to teraz będzie pewnie też zarodek. Wielkość zarodka ma znaczenie bo w 9tc nie może odpowiadać wielkości z 6tc.

Gość Autorko..musisz czekać
Na tym etapie każdy dzień to ogromna róznica, a chyba nie wiesz kiedy miałaś owulację, więc nie wiadomo kidy doszło do zapłodnienia, zagnieżżenia...Na dniach sytuacja się wyjaśni. U mnie w 5tc1d widać było pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy, w 6ti3d biło serduszko, w 8tci3d był już tak malutki człowieczek z główką, zalązkami kończyn..Oczywiście tygodnie podaję od ostatniej miesiączki, przy owulaci 15-16 dc... A Ty ilo dniowe miałs cykle?

Gość zaplakana_zosia
jestem cała w nerwach, jutro mam wizyte u innego gina a nie moge nic innnego robić i myslec o czym innym. bylam 29. 12 u gina i mi powiedział ze pecherzyk ma 11 mm ale nie widac zarodka. Szukał u szukal i nic !!! moze bym sie tym nie przejeła gdyby nie to ze mi powiedizał ze 08.01. jak nic nie bedzie widac to skierowanie do szpitala na zabieg

Nie ma takich badań, które z pewnością powiedzą że jest ok...Taki już urok ciąży..czekanie, czekanie, czekanie. A na tym etapie ciąża rozwija się jak burza...Nieparwda z tych chodzeniem na usg w 9 tc dopiero ! Mi lekarz kazał przyjść w 6 czyli 5tc i którymś dniu żeby sprawdzić czy nie ma c. pozamaicznej, co jak wiadomo jest b. niebezpieczne!

Gość zxzx
Dziwne że beta jest tak wysoka a na usg był tylko pęcherzyk sam. No nic powtórz betę jutro. Choć przy tak wysokiej becie to bardziej wiarygodne wyniki daje usg. Przyrost powinien być choć nie będzie on tak wysoki jak przy niższej beta hcg.

Gość zaplakana_zosia
ostatnią @ mialam 15.11.12 co 29 dni. ale nie wiem kiedy mialam owulację. Współzyłam z mezem 2-3 grudnia bo tylko wtedy byl w domu a to teoretycznie moje dni nieplodne byly.

Gość zxzx
A jak długie masz cykle i czy są regularne?

jakie masz cykle kiedy mogło dojść do "tego" stosunku?

Gość zaplakana_zosia
wspolzylam 2-3 grudnia wiec licze ze mogłam zajsc nawet 5 grudnia, wiec jak bylam u gina 29.12 to moja ciąza miala 24 dni. i czy u 24 dniowej ciązy bylby widoczny zarodek ?? dziewczyny ja sama siebie pocieszam poprostu.

Czyli 29.12 było 27 dni... od stosunku... :( No nic nie poradzimy, tu nie ma janych reguł, życzę żeby było ok.. Jutro będziesz już wiedziała. Trzymam kciuki za serduszko.

Gość zaplakana_zosia
cykle mam reguralne ok co 29 dni. ostatnią @ mialam 15.11. A współzylam tylko 2-3 grudnia, bo mąż na wyjezdzie.

Gość zaplakana_zosia
wiem, ze pozostaje mi tylko czekac ale czytałam ze rozne przypadki mialy, ze nawet w 8 tc zobaczyl gin zarodek ;(

Gość zaplakana_zosia
* wiem ze rózne przypadki dziewczyny miały - mialo byc

No tak w 8 ale wtedy przesunięcie owulacji musiało byc, u ciebie też moglo, ale znamy terminy stosunków, więć, później niż ten 5.12 (ale to tak na wyrost) nie doszlo do zapłodnienia...Nie ma co wróżyć:(

Gość zxzx
U mnie było 2tyg. opóźnienie owulacji -ale ja miałam nieregularne cykle i do stosunków dochodziło przez cały czas. Nie ma jednak co wyrokować -musisz czekać -zrób jutro betę. A usg kiedy kolejne?

Gość przy cyklach 29-dniowych
2. grudnia mogłas mieć dni podne,

Gość zaplakana_zosia
jutro ide na usg do innego gina.

Gość zxzx
To daj znać koniecznie co i jak. :)

Gość przy cyklach 29-dniowych
No ale nie ma co gdybać, autroka ma regularne cykle, tak na oko z kalkulatora dni płodnych owulację miała 1.12, więc normalne,że 2 zaszła, dlaczego miała zajść później..No ale oczywiście, mogo być kilka dni później, tak czy siak jutro będzie wiadomo. Jak nie patrzeć to już czas na zarodek i serduszko

długo się starasz?

Gość zaplakana_zosia
dam znać, mam usg jutro na 18. a o dzidzie staram sie prawie rok.

Trzymam kciuki.

Gość aaaaa.
Hej. Poczekaj skonsultuj z innymi lekarzami. U dwóch moich znajomych była podobna sytuacja. Raz w 6 tyg. ciąży lekarze w szpitalu stwierdzili, że to nie ciąza i chcieli wyskrobać "coś". W 8 tyg. była piękna ciąża! Brała tylko luteinę. W drugim przypadku lek. stwierdził "puste jajo" i po otrzymaniu skierowania do szpitala dopiero w szpitalu stwierdzono, że to ciąża. Teraz ta ciąza ma 2 lata i na imię Ania :). Poczekaj i nie działaj pochopnie. Pozdrawiam

Gość zxzx
No ale przecież nikt jej jeszcze ciąży nie usuwa -jakby nie było lekarz kazał jej przyjść po ost. wizycie (29.12) jeszcze raz za tydzień.

Gość zaplakana_zosia
tak, mam isc 08.01 na ostatnią wizyte. i jesli dalej nic nie bedzie to dostane na tej wizycie skierowanie do szpitala na zabieg.