Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xaraaa

Co polecacie na ząbkowanie??

Polecane posty

Gość Xaraaa

jak w temacie :)

Gość farmaceuta45789656
jak dla dzieci to tylko bobodent

Gość Xaraaa
tak dla dziecka 4,5 m-ca

Gość xzxzxz
dentinox n :) tylko i wyłącznie , lidokaina a nie ziółka:)

Gość misiaczek24
Moja córcia bardzo gorączkuje kiedy zaczyna wychodzić jej ząbek, podaje jej wtedy Milifen, ma truskawkowy smak więc nie mam problemu z jego podaniem, ma działanie również przeciwzapalne. Ponadto kosztuje poniżej 10 zł, a jego skład jest taki sam jak innych droższych leków tego typu dla dzieci

dentinox, calgel jak bardzo boli i gorączkuje daję paracetamol w czopku (raz mi się zdarzyło) i viburcol. Niedawno szło nam 4 na raz - masakra.

Gość xzxzxz
nam właśnie idzie 4 na raz :)

Gość FajnieByćCiężarną
Jeśli nie gorączkuje może spróbuj ten specjalny gryzaczek co się do lodówki wsadza słyszałam od znajomych że u nich to działa:)

Gość ghyyy
Ja polecam cierpliwość, wyrozumiałość i duużo czułości dla malucha w tym czasie..u nas nic nie skutkowało żadne żele.

Gość zonaKraka
U nas Bobodent pomagał, przynajmniej chwilowo, a jak synu bardzo się męczył, płakał i nie mógł spać to Nurofen w syropie dostawał.

Gość Xaraaa
u mnie sie chyba dopiero zaczyna wiec pytam w razie czego...mam nadzieje ze nie bedzie bardzo źle tego znosił dziekuje za rady :)

Gość Betty Q
U mojego dziecka żele tez nie skutkowały, raczej schłodzone gryzaki, pierś mamy - to raczej na uspokojenie. A przy 4 i 3 camilia 3x dziennie i Milifen na noc, bo inaczej wył z bólu i gorączka tez wyskakiwała.

ja kupiłam calgel nic nie pomaga córci, kropelki Camillia nic nie pomagały dopiero syrop przeciwbólowy i przeciwgorączkowy Paracetamol Galena pomogl troszke, corcia nie chciala go pic na poczatku bo fakt faktem nie ma pryjemnego smaku. Gryzaczki tez nie pomagaja tylko pieluszka tetrowa:) corcia trzyma ja sobie i gryzie. no i oczywiscie ssie smoczka to ja uspokaja:)

Gość lady bronka
dentinoc, ale pomaga tylko przez chwilę, milifen jeśli bardzo boli i pojawia się gorączka.

te gryzaczki-do lodówki-podobno mają uśmierzać ból przez to że pociera zimne o dziąsełka-tak słyszałam, ale nie zagłębiałam się jeszcze w temat-wszystko przede mną :)

Gość fgjn hh
Dentinx

Gość gość
dentinox, gryzaki, jak jest gorączka milifen.

Gość helio33
czopki Viburcol moim zdaniem działają najlepiej, moja córka po nich uspokajała się błyskawicznie i nawet się bawiła sama, a tak to tylko płacz, marudzenie, jęczenie i na rączki do "mami". Nawet syrop przeciwbólowy nie był aż tak skuteczny. Polecam zdecydowanie.