Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesoły jacuś

Przestałem chodzić do koscioła

Polecane posty

Gość wesoły jacuś

Od lat nie chce mi sie juz modlić wieczorem, potem gdzieś tak rok temu przestałem chodzić na niedzielne msze, teraz nawet w świeta nie poszedłem. Po co? Dlaczego polski naród - niby taki religijny - jest tak cieżko doświadczny od kilkuset lat. najpierw zabory, potem 2 wojny światowe, eksterminacja, mordy, obozy koncentracyjne, potem 45 lat komunizmu , teraz niby kapitalizm zle bieda w kraju coraz gorsza i nie zanosi sie aby było lepiej. Co ten kościół ma do zaoferowania? Mamrotanie w kółko tych samych tekstów, siedzenie czy stanie godzinę wśród starych babć. A to, jak polski kler się zachowuje to w ogóle odstrasza ludzi. Mieszanie się do polityki, żądania pieniędzy od ludzi, ciągłe afery z homoseksualizemam albo molestowaniem Nie wiem czy Bóg istnieje. Nie chce mi się juz zastanawiac. Od dawna nie mam pracy, nie moge znaleźć ze względu na zdrowie. Z kobietami nie potrafię stworzyc długotrwałego związku, z ludźmi nie chce już rozmawiać, bo każdy ma prace a ja nie. Wszystko mi juz jedno co ze mną bedzie :(.

Gość kolizja inwazyjna
póki swoich teorii nie będziesz prezentował dzieciom sasiadów nikt ci słowa złego nie powie