Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ze jak

leki antydepresyjne i na nerwice

Polecane posty

Gość ze jak

Witajcie. mam pytanie do Pań głownie które stosują takie leki.. czy prawdą jest że po większkosci z nich się tyje?? czy można tą tezę między bajki włożyć... zalezy mi na odpowiedzi gdyż sama się wyieram do psychiatry na w/w dolegliwości ale juz niestety i tak mam sporą nadwagę... 166/88kg..

Gość to nie do konca prawda
ssri i snri czyli leki z grup tych ktore pewnie beda ci przepisane maja dzialanie anorektyczne wlasnie. ale po innych mozna czasem tyc.

Gość mialam depresje
srri tylko na poczatku brania powoduja spadek wagi, pierwsze 6-8 tygodni, potem wiekszosc tyje ja najpierw schudlam pomimo wzmozonego apetytu, a potem przytylam w ciagu 3 tygodni 10 kg- niestety u mnie te leki powodowaly napady wilczego glodu. U mnie na odziale (same kobiety) wszystkie przytyly..najwiecej 25 kg Do tego mialam starszne problemy z ukladem pokarmowym-mdlosci i wzdecia- non stop odstawilam leki na wlasna odpowiedzialnosc po szesciu miesiacach-mi nie pomagaly, jedyne antydepresyjne dzialanie bylo takie, ze ciezko po nich mysli zebrac..ogolne samopoczucie bylo bardzo zle..nie polecam..moja kolezanka, ktora poznalam na odziale ma za soba identyczna historie..sproboj biegac, uprawiac joge- i oczywiscie rob terapie...trzymaj sie z dala od lekow..

Gość ze jak
a coś więcej? bo troche mnie przeraziłaś:( może miałaś jakoś źle dobrane?

ja mam bardzo mały apetyt po lekach a biorę z grupy SNRI. bralam ktorki czas lek z grupy SSRI i tez mialam maly apetyt ale musialam odstawic bo mi nie pomagal

a co do dzialania leku - byc moze rzeczywiscie byl zle dobrany. ja wlasnie za pierwszym razem, po SSRI, mialam bardzo zle samopoczucie, zero koncentracji, problem ze snem etc. a teraz jak biore ten z SNRI to mam baedzo dobra koncentracje, lepiej spie, mam maly apetyt, energie, proces decyzyjny przebiega szybko, nie mam takich "zawiech". po prostu trafila moja lekarka na odpowiedni lek. a czasem sie trafia dopiero za 5, 6 razem, niestety trzeba potestowac na sobie.

Gość stop antydepresantommm
Nie decyduj sie na leki antydepresyjne, to trucizna, ktora niszczy narzady.Lepiej zacznij pic ziola, jest wiele ziol ktore pomoga Ci schudnac i pozbyc sie zlego stanu psychicznego, to tez troche potrwa ale nie bedziesz zanieczyszczala organizmu.

stosowalam ziola i niestety nie pomogly, musialam siegnac po antydepresanty.

wiele lat mieszanki ziolowe typu melisa, waleriana - to co jest w tabletkach typu labofarm czy innych persenach. i bardzo czesto jak pogoda pozwalala to dziurawca w formie deprimu forte. nie moge powiedziec ze to nie pomagało, ale jednak działanie było zbyt słabe

, bylam tez u psychiatry, przyjmowalam przez miesiac LEXAPRO i LORAFEN, bardzo zle czulam sie po tych lekach, bylam jeszcze bardziej zdolowana i bez checi do zycia, psychiatra powiedziala, ze zmieni mi te leki na Wellbutrin(chyba tak sie pisze)ale zrezygnowalam z dalszego leczenia po przeczytaniu ulotek i tych lekow ktore przyjmowalam i innych antydepresantow, antydepresanty niszcza watrabe i inne narzady, watroba to nasza "oczyszczalna" smieci ktore przyjmujemy, nie chcialam by utrudnic jej prace, przez wiele lat o tym nieTu masz odpowiedz, przyjmowalas ziola w postaci tabletek, a ja pisze o ziolach ktore sama codziennie sobie parze, jesli bedziesz chciala to pozniej napisze Ci wiecej, moj stan zdrowia i psychiczny i fizyczny byl w oplakanym stanie myslalam, uswiadomilo sobie to wszystko ponad trzy miesiace temu, zmienilam wszystko w swoim zyciu, a uwierz mi, bylo bardzo zle, myslalam ze tak bedzie do konca, przez miesiac nie wychodzilam z lozka, nie mialam ochoty na nic...Zmienilam cala swoja diete i sposob zycia, teraz uwierzyc trudno ze wszystko minelo i osiagnelam to sama, bez zadnych lekow, wszystkie ktore przyjmowalam a bylo ich duzo, wyladowaly w koszu. Jesli tylko bardzo tego chcesz, wiele mozesz zrobic sama, Twoje zycie zalezy tylko od Ciebie samej od nikogo innego. W razie Twoich checi sluze pomoca. Ps. Czesto po psychotropach zanika orgazm u kobiet, wedlug psychiatry to normalne, bo tak jest prawie po wszystki antydepresantach.

Troche zdania sie poprzekrecaly, nie wiem dlaczego... Chodzilo mi o to, ze tu masz odpowiedz, ja nie pisalam o lekach uspokajajacych typu Deprim i inne...mi chodzilo o ziolka, ktore parzysz sama i pijesz codziennie.

Gość enkepenke
ja biore od 2 lat i nie przytylam ani nie schudlam,biore ssri