Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krakuska22

Gwałt i powrot do normalnego zycia. Nie radze sobie

Polecane posty

Gość krakuska22

psycholog i psychiatra mi nie pomogli, unikam dawnych znajomych, cale dnie siedze w domu, a jak wyjde to rozmawiam najczesciej ze starszymi ludzmi, nic mnie nie cieszy, nie mam zadnych marzen, mija dzien za dniem a ja stoje w miejscu, nie wiem w ktorym kierunku isc eh ;(

fachowcy nie pomogli ,a my mamy umieć? Ty boisz się ludzi teraz,facetów?może metoda małych kroków,trzymaj się koleżanki,ona zna jakiegos faceta,zaufasz-czas leczy,potem koleżanka nie będzie potrzebna,bedziesz sam na sam z kolegą-mówię o typowej znajomości bez podtekstów,i tak szerzej i szerzej -coraz więcej ludzi ....

Gość adakmdjmkw
a po co jej facet? Z tymi bydlakami są same problemy, mowi to 3krotnie zdradzona rozwódka z dwojką dzieci. Znajdz innego specjaliste, sama chodzilam do 3psychologow az trafilam za 4 razem na takiego ktory mi pomogl. Mialam mysli samobojcze ale tylko dzieci trzymały mnie przy zyciu. Tobie tez sie uda

Gość Heniu
Wyobraź sobie, że gwałcisz jakiegoś polityka i napij się piwa. Mi pomaga. Idź do kawiarni, pogadaj z barmanką, rozkręcisz się.

Gość Reat
Bardzo ci współczuję, to straszne dla kobiety, Być może nie trafiłaś na właściwego terapuetę. Ja znam przypadek młodej dziewczyny, która przeżyła gwałt zbiorowy, a psychoterapeutce udało się wyciągnąć ją z depresji, odciągnąć od myśli samobójczych, ma teraz rodzine i normalnie funkcjonuje , stara sie pomagac innym.Na to jednak potrzeba czasu. Nie rezygnuj, walcz o siebie, dlaczego przez jakiegoś bydlaka masz mieć zmarnowane życie- masz je tylko jedno i jest ono tylko twoje, jest o co walczyć. Spróbuj zastosować metodę Scarlett "pomyślę o tym późnieJ", nie wracaj myślami do tego zdarzenia, spróbuj poszukać małych rzeczy, które cię ucieszą - na pewno jest coś , co lubisz i kiedyś lubiłaś, spróbuj się na czymś skupić, np. na pracy , mnie to ratowało to śmierci osoby bliskiej, nauce np, języków obcych. Ściskam cię mocno i życzę wszystkiego najlepszego w Nowym Roku, wiem ,ze dasz sobie radę. Odezwij się jeszcze.