Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jcjp1nt3r

wyrwany ząb

Polecane posty

Gość Jcjp1nt3r

Hej ;) jestem 2 dzień po wyrwaniu dolnej 6-stki, czy na sylwka mogę już pić alkohol czy jeszcze nie?

jak mamy Ci odpowiedzieć bez oglądania? zawsze może dojść do otwarcia rany

Gość Karol Ssss
smiało mozesz pic alkohol

Gość angellla m
morzeż

Gość Jcjp1nt3r
A co tu jest do ogladania? Skrzep już mi się zrobil

ewentualnie zaboli i zacznie sikać krwią, wtedy przestanie, a jak dojdzie do zakażenia to będzie wył z bólu

Gość Jcjp1nt3r
Nie zamierzam pić bo jestem odpowiedzialną osobą. Pytam z czystej ciekawości. Dlatego spędzam sylwka w domu pod kołderką z laptopem.

6-tka. Najstarszy ząb. Zaczyna rosnąć już w okresie prenatalnym. Wiem, bo też mi się zje... psuła :D

sikac krwią nie zacznie bo nie ma skąd, 2 dniowa rana po wyrwanym korzeniu jest juz zaklejona a jesli krew jest zaschnięta i w dziurze jest skrzep to oznacza to iż naczynka nie krwawią juz i nie będą jesli się ich nie naruszy. Jesli zaboli od alkoholu to przestanie pić i tyle. Zakazenie :D ?? Jeść mozna tego samego dnia i nie dochodzi do zakazenia a co dopiero pic i to na dodatek alkohol, ludzie troche wiedzy podstawowej.

@ Panna masakra nie zawsze i nie w dwa dni, pić nie powinien, zwłaszcza alkoholu

Gość Jcjp1nt3r
No własnie...nie zawsze się robi...

zenek człowiek od dziecka ma wszystkie zeby w szczęce :) mleczaki i stałe są juz gotowe :) akronim wybacz, ale nie będe dyskutowac bo nie ma o czym.

@ Panna masakra właśnie elementarna wiedza - po wyrwaniu miejsce puchnie, skrzep wytwarza się do 7 dni, jeść można, płukać już nie powinno się ciekawe dlaczego uważasz, że nie może dojść do zakażenia w miejscu odnowionej rany, zapewne to jakaś wiedza szamańska btw, jedzenie nie wywołuje zajarzenia, udowodnił to już Pasteur

Gość Jcjp1nt3r
Czuję taką lekką opuchliznę jeszcze...jesli mi to nie zejdzie załóżmy do 3 stycznia to mogę normalnie cwiczyć na wf czy jednak nie ryzykować?

"ma wszystkie zeby w szczęce" rotfl, chyba rekin, zalążek to nie ząb, napisz coś jeszcze, ubaw po pachy choć akurat nie ma to nic do rzeczy autorze - odradzam picie mocnego alkoholu, w ogóle pij z umiarem, twój dentysta pewnie udzielił ci jakichś wskazówek - zwłaszcza, że on widział miejsce po zębie jak masz wątpliwości podejdź do gabinetu i niech rzuci okiem

"jesli mi to nie zejdzie załóżmy do 3 stycznia" możesz NORMALNIE ćwiczyć, tylko czy to czasem nie ferie świąteczne?

nie wiem jak wy ale ja jak pije alkohol to go od razu połykam, nie płucze sobie zębów wódką. Dlaczego uwazam ze nie dojdzie do zakazenia? Dlatego ze zasklepiona rana ktora nie zostanie zanieczyszczona nie złapie infekcji. 7 dni to chyba w necie tak napisali bo w rzeczywistosci tak nie jest.

akronim nie piernicz głupich głupot wpisz sobie w google grafika "Czaszka dziecka". dziecko ma wszystkie zeby stałe u gory i mleczaki pod nimi, naucz się troche anatomii a pozniej pogadamy.

Gość Jcjp1nt3r
Wybacz panno masakro ale dentysta wie lepiej niż internet...a normalnie ide 3 do szkoły..

W sumie to można pić mocne alkohole, tylko trzeba zastosować odpowiednią technikę, czyli... głowa do góry, usta w duże O, AAAAA i siup :)

anatomie to ty znasz z wikipedii, to nie są zęby, tylko zalążki ciemna wiejska maso, wyobraź sobie jeszcze, że zalążki nie msza znajdować się nad/pod mleczakami! oczywiście, że przy zasklepionej ranie nie dojdzie do zakażenia, ale Nobla za to odkrycie nie dostaniesz

" W sumie to można pić mocne alkohole, tylko trzeba zastosować odpowiednią technikę,: tak, tylko alkohol oddziałuje na naczynia krwionośne, choć z drugiej strony spiritus zabija sporo zarazków

no dobrze przepraszam autorko. Nie pij alkoholu bo idąc tropem akronima wykrwawisz się na śmierć szybciej niż zabije Cię zakażenie.

pij, bo idąc tropem maskary, zaraz wyrosną Ci nowe, potem płetwy i zanurzysz się w ciepłych wodach Morza Czerwonego