Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta_mama.m2x

Planogram na wychowanie dzieci na najbliższy rok, macie?

Polecane posty

Gość Marta_mama.m2x

:) ja kupiłam wczoraj. taka tablice duza z kalendarzem na caly rok 2013 do tego scieralny flamaster którym mozna powpisywac zaplanowany rok. Macie moze cos takiego? jestem mama 2 dzieci i zauważyłam że nasze dni są "rozlazłe", zawsze mam plan że coś zrobimy a to nie wychodzi i tak mija rok za rokiem a dzieci niewiele nowego się uczą w domu. Mają 4 lata i 2. Starsze chodzi do przedszkola a mlodsze w domku. Co myślicie o takim czymś? W tym kalenarzu dojdą róznież takie rzeczy jak domowa fluoryzacja zębów itd. Pogadajmy pliss, myslicie ze to dobry pomysł? :) a moze komuś sie sprawdziło działanie wedle takiego planogramu na ścianie?

taki wypisany grafik na scianie troche przypomina mi konspekt wojskowy Wsumie nie mamy z zegarkiem na reku wypisanego planowaia godzina po godzinie, ale jednynie obowiązki kto co wykonuje w danym dniu, by nie bylo awantury i kręcenia Wiekszosci rzeczy to metodycznie w umysle sobie ukladamy i to realizujemy,nie koniecznie z wypisaniem na planszy,ale jak komus to ulatwia organizacje to ok Ład i sklad w domu jest niezbedny

Gość tikal
jeśli szukasz inspiracji to polecam blogi mam zajmujących się wczesną edukacją: http://dzielnaoliwka.blogspot.com/ czy earlylearning-eaton.blogspot.com oraz wiele innych do których znajedziesz odnoścniki na tych blogach.

Gość Marta_mama.m2x
no tak sie wydaje, ze pobudka i lecimy wedle grafiku ale to mialo by na celu raczej rozłożenie w ciagu roku takich rzeczy jak np nauczyć mlodsze dziecko np liczb itd, wiem ze sie tego w przedszkolu nauczy ale chcialabym chociaż troche wykorzystac rok by nie był zmarnowany pod tym wzgledem ze intelektulanie nic sie nie nauczą.. to nie bylby grafik czasowy ze o 10 siadamy i uczymy sie liczyc do 5, ale zadanie na caly dzien i kiedy bedzie czas... hmm, niedługo wyjme z foli ten planogram i powiesze u siebie w sypialni.hmm zobaczymy co w niego powpisuje...

Gość Marta_mama.m2x
tikal, pięknie dziekuje już tam patrze :)

Gość Marta_mama.m2x
toksyczna a jak macie to zoranizowane co kto wykonuje w danym dniu, umawiacie sie na kilka dni przed czy jak? tylko ty masz starsze dzieci wieksze wiec z oraganizacja duzo latwiej niz w przypadku takich maluchów jak moje. hmm

Gość urszulkakaka kocha
świetny pomysł!!!!!!!!