Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dampfkraftwagen

Większość kobiet jest jednak zepsuta . . .

Polecane posty

Poznałem ostatnio dziewczynę na czacie. Fajnie się rozmawiało i pozornie znaleźliśmy wspólny język. Wymieniliśmy się fotami itd. Aż w końcu okazało się, że również mamy wspólne zainteresowania, bo rozmowa zeszła na temat okultystycznej symboliki. Tak rozmawialiśmy, aż wkońcu napisałem coś na temat Tetragramu, oraz że to imię Boga . . . Napisałem, że musi mieć potężną moc, skoro jest imieniem Stwórcy . . . Ona mi napisała, że istnienie "stwórcy" (pisane małą literą) jest kwestią dyskusyjną. I po tym dziewczyna automatycznie mnie zlała . . . Czy wy dziewczyny jesteście aż tak zepsute, że nienawidzicie Boga . . . ?

Gość nie ponizaj siebabo
no bo istnienie stworcy jest rzecza dyskusyjna... i skad poglad o nienawisci? nie mozna nienawidzic czegos, w czego istnienie sie nie wierzy tez bym cie zlala :P

Bo za tym stoi podświadoma nienawiść. Bo odrzuciła mnie dopiero po tym, jak jej o tym Stwórcy napisałem. Gdyby w Niego tylko nie wierzyła, to nie byłby powód, aby mnie odrzucać . . .

Gość nie ponizaj siebabo
nie stoi za tym nienawisc, raczej pragmatyzm. umawianie sie z gosciem, ktory wierzy w odpowiednik rozowego jednorozca nie jest zbyt rozsadne :P nie udawaj ateisty, w koncu trafisz na taka wierzaca

Gość Robaczywa Mirabelka
nikt ci nie każee spożywać :P

Gość prawie aryjka
Bo przyjęte jest, że "bóg" czy "stwórca" pisane jest z małej litery. Z wielkiej piszesz tylko wtedy, kiedy uznajesz go za stwórce, wierzysz w niego, oddajesz mu cześć. Pamiętam taką sytuację, jeszcze ze szkoły podstawowej, kiedy trzeba było zapisać wyraz "królowa pszczół". Jedna z koleżanek zapytała: A czy "królowa" pisze się z wielkiej litery? Nauczycielka odpowiedziała pytaniem: A czy ona jest dla ciebie królową? Nie ma to nic wspólnego z nienawiścią.

Tu nie chodzi o to jak napisała wyraz, tylko o fakt, że zlała mnie zaraz po tym, jak przedstawiłem jej swój pogląd . . . PS. Lepiej zaczernij nick, bo podszywy się pojawią

Przestań się przejmować tą dziewczyną. Jeśli kwestia wiary jest dla Ciebie tak ważna to szkoda by było marnować na nią swój cenny czas ;)

przynajmniej Cię olała , a nie tracisz kolejny czas - p.s. na czatach itp najwięcej jest emocjonalnych popaprańców 💤

Gość prawie aryjka
Jaką "szczerość" masz na myśli? Widocznie jej po prostu nie odpowiadało to, że przywiązujesz taką wagę do wiary. Nie ma czego przeżywać.

Uwielbiam jak faceci generalizują :D jedna się puściła - puszczają się wszystkie, jedna nie lubi szczerości - również wszystkie tego nie lubią. :D OCH

Właśnie nie. Nie rozmawialiśmy, o wieże, tylko o okultyźmie i jego symbolice. O Bogu tylko napomknąłem, stając po Jego stronie . . .

Gość cvbvbghg
no bo sprawa istnienia boga jest dyskusyjna, to ze ty wierzysz nie znaczy ze ktos inny musi :P a po 2 ateista moze byc 100 razy bardziej wartosciowym czlowiekiem od ciebie:P

Gość prawie aryjka
Może to była jakaś pseudo-satanistka i myślała, że znalazła bratnią duszę, a Ty nagle wyskoczyłeś z Bogiem i poczuła się zniesmaczona :)

Gość tez bym cie olala
i pomyslala ze jestes nawiedzony :)

Gość prawie aryjka
Sam widzisz. Zresztą to był CZAT, kogo się tam spodziewałeś?

Gość DCDFVBFHBDF
brzmi to autorze prowkacyjnie :) wkt na dzien dobry WYMIENIA SIE FOTAMI:D

Volk. A na przykład zaratusztrianizm jest monoteistyczną aryjską religią. Poza tym w Starym Testamencie czytamy, że Ariowie (Persowie) stali po stronie Boga

Gość Ja uważam że
istnieje kilka tematów na które nie powinno sie dyskutować z innymi -Polityka -Religia -Orientacja seksualna Kto się ze mną zgodzi?

Gość dkw, nie no dziś kopara
mi opadła masz jakieś urojenia jeśli chodzi o nienawiść do boga/Boga/Jahwe/Allaha czy w kogo tam wierzysz ? to, ze ktoś żadne bóstwo nie wierzy oznacza, ze nie wierzy i tyle:D i ateiści generalnie mają w dupie Waszą wiarę, to wierzący szukają problemów, prawdziwy ateista i zaakceptuje że Twoim bóstwem jest krzesło, natomiast wierzący zawsze ma problem z tym, że ktoś jest ateistą albo wierzy w coś innego :D to chore ja mam zasady moralne i co lepsze przestrzegam ich co u wierzących wcale nie takie powszechne, ale nie wierzę. i powiesz o mnie że jestem zepsuta:D dobre

Gość dkw, nie no dziś kopara
a potem się dziwicie, że postrzeleńcy chcą grać kościołowi na nosie paląc biblię np.ja kiedyś byłam bardzo wyluzowana, ale powoli mam dość, za każdym razem gdy w rozmowie wychodzi że jestem neiwierząca zaczyna się atak

Persowie są jak najbardziej Aryjczykami. Jako pierwsi sami siebie zaczeli tak nazywać. Może dzisiaj głownie wymieszanymi z semitami Aryjczykami, ale Aryjczykami. A co do Światowida, porównaj go sobie indoirańskim Brahmą . . .

Masz rację volk. Większość polaków to ateiści. Wiem, z rozmów ze znajomymi. Jeden mówi, że są dwie największe kurwy na tym świecie:"polityka i religia". Drugi, że nie ma się o co modlić, bo żadna modlitwa nie zostanie wysłuchana. Trzeci, że "Każda religia jest stworzona do władania ludźmi o słabych umysłach". Polacy to de facto ateiści . . .