Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapraszammmm

Inseminacja 2013!!! nowy rok!!! nowe nadzieje!!!

Polecane posty

milkaa1989 hej kochana, no z tego co piszesz to faktycznie nie ciekawie, a czy "podawał nasienie" Tobie Twój lekarz który kierował Ciebie na IUI? no 30 minut to trochę długo u mnie trwało to może 2 minuty.... a wsześniej też tak się męczył? Gdzie się leczysz?? Ja miałam dotej pory jedną IUI i po niej nie kazał mi użyć pregnyl... przed IUI musiałam. Później to zapisał mi tabletki duphaston. A w którym dniu cyklu miałaśinseminacje? Może kazał tobie zrobić ten zastrzyk bo podczas USG przed IUI stwierdził, że pęcherzyką długi do pęknięcia... Płacisz - to rozumiem, że prywatnie miałaś zabieg. Kurde ale szanują pacjentów ja miałam na kase chorych i lepiej mnie potraktowali. Nie martw się jeszcze nic straconego, musisz być dobrej myśli że pomimo kiepskiej IUI wynik będzie pozytywny :)

Kwiatuszku bardzo dziękuję za odpowiedz.Kochana leczę się w Antrum w Bytomiu.Tam jest tak,że inny lekarz Cie prowadzi a inny robi iui w zależności kto ma dyżur.Ostatnia iui trwała normalnie około 2 min i nie było żadnego problemu.Przy tej iui to było jakieś nie porozumienie.Lekarz miał do mnie pretensje,że zrobiłam siku przed inseminacja a nie powinnam.Nie wiedziałam o tym bo zawsze mówił mi ginekolog,że się przychodzi z pustym pęcherzem.20 h przed iui miałam podany ovitrelle teraz kazał mi wziąsć jeszcze 3 dawki pregnylu nie wiem po co.Wczesniej tez miałam tylko zastrzyk przed a pozniej duphaston.Musze zaufać lekarzowi,ze wie co robi.Inseminacje miałam robioną w 12dc a pęcherzyki miałam 24mm,21mm i chyba 19 ale nie pamietam dokładnie bo to było wszystko na wariackich papierach robione.Jak lekarza zapytałam czy nasienie było dobre to odpowiedział mi "nie wiem nie próbowałem" chyba chciał byc zabawny ale mu nie wyszło...

Witaj Milka te 30 min to jakoś długo . Mi podawał może 30 sekund , w końcu to 1 ml skondensowanego nasienia wystarczy wstrzyknąć. Ale niektórzy lekarze z natury są niemili kiedyś miałam badanie doplerowskie i lekarz był po prostu chamem. Więc spróbuj zmienić klinikę albo lekarza :) Masz prawo , a na forum medycznym napisz negatywną opinię personalnie.A ten pregnyl po może to jakaś nowa metoda, ma w sobie hcg to może organizm lepiej do ciąży się przygotuje.

milkaa1989 a Twój lekarz jest ok? może powiedz mu o tym zajściu podczas IUI. w końcu mu płacisz i powinien coś zrobić aby w przyszłości (mam nadzieję ze nie bedzie juz w twoim przypadku wiecej IUI bo ta będzie z szczesliwym zakonczeniem) cos takiego nie mało miejsca.

Dziewczyny dziękuję za miłe przyjęcie.Kwiatuszku mój lekarz prowadzący jest sympatyczny i mogę do niego zawsze napisac sms i zawsze odpowie jednak nie wiem czy jest do końca odpowiednim dla mnie lekarzem.Podobno on mi zle zmierzył endometrium ale nie wiem moze tak się po prostu zdarza.Nie mogę poskarżyć się na lekarza który wykonwał mi iui bo jest on właścicielem tej kliniki niestety.Bardzo bym chciała żeby to była ostania inseminacja ale jakoś trudno mi wierzyć w jej powodzenie.Nie muszę szukać daleko moja siostra miała już 4 i narazie nic z tego zresztą same wiecie bo moja siostra(giziula) pisze tu z Wami i ona pokazała mi to forum z czego bardzo się cieszę.Dobranoc:*

milka, z tym pregnylem to bardzo dziwna sprawa, zasadniczo jest to lek, który pozwala osiągnąć pęcherzykom ostateczną dojrzałość. Nigdy nie zdarzyło mi się po ovitrelle brać żadnych tego typu leków. Pomyśl może o zmianie kliki, bo płacić i wracać do takiego personelu, to marnowanie pieniędzy. To Ty i Twoje dobro powinno być najważniejsze, a chyba tak nie było. To przykre, co Cię spotkało.

Gość sasasANKA
milka: a u kogo sie tam leczysz??Ile Cie tak lacznie wyniosla ta iui? A poza tym... po jednej z pierwszych wizyt tez zdiagnozowali u ciebie nadzerke i powiedzieli o koniecznosci konsultacji z ta dr Kozak? ja sie lecze u dr Tomanka i generalnie jestem zadowolona - o tym Horaku slyszalam rozne opinie - raczej podzielone, a o Tomanku raczej dobre ;) Ja sie przymierzam do pierwszej iui w wakacje, bo najpierw lekarz uznal ze lepiej wykorzystac metody naturalne. Witam i pozdrawiam stale bywalczynie ;-))))))

Aneczka masz racje zastanawiam się nad zmianą kliniki.Powiem szczerze,ze już dawno bym ją zmieniła ale chodzi o finasne.Z mężem słabo zarabiamy i już ledwo koniec z końcem wiążemy a ta klinika jednak jest najtańsza.Jednka nie wiem czy nie zapisze się gdzieś indziej a iui bede robić co drugi miesiac bo inaczej nie damy rady.Sasanka leczę sie tak jak ty u dr Tomanka i ogólnie byłam bardzo z Niego zadowolona ale to on podobno zle zmierzył mi endometrium więc mam mieszane uczucia.Jest bardzo symaptyczny ale przecież to nie jest najważniejsze a czasami jest mega zakręcony.Nadżerki naszczęscie nie zdiagnozowali u mnie.Horak mi bardzo nie pasuje byłam już u niego kilka razy na monitoringu bo tak się trafiło i zawsze robił na mnie złe wrażenie.Dla mnie jest gburowaty i trzeba go bardzo za jezyk ciagnąć.Jeżeli chodzi o koszta iui w antrum to jest to 510zł bo oni jeszcze wliczają w to wizytę.Muszisz jeszcze doliczyć monitoring przed niby jest napisane w cenniku 60 zł a zawsze biorą minimum 100zł do tego dochodzi zastrzyk w mojej aptece 120zł i pozneij usg zeby sprawdzic czy pecherzk pękł to kolejne 100zł.Pózneij jeszcze przepiszą Ci duphaston więc mnie to około 800zł wychodzi.

800 zł o kurde. ja za wizyte u lekarza płacę 150 zł a IUI mam całkowicie na kase chorych.... zgadzam sie z aneczka to bardzo przykre co cie spotkalo... juz wystarczajacym stresem dla nasz jest samo podejscie do zabiegu i to ze mamy problem z zajciem w ciaze a tu jeszcze cos takiego..... moze faktycznie zmienic lekarza bo wiecej stresu napewno tobie nie pomoze. buziaki i trzymam kciuki za nas wszystkie :) aaa ja jeszcze 3 dni i robie sobie test :):):)

Hej dziewczyny :) Kwiatuszku jak samopoczucie? Zaobserwowałaś coś u siebie? Ja totalnie nic,piersi ,a w zasadzie moje rodzynki dalej flapy,nic nie bolą,nic nie swędzą,nic nie czuję... ahhh wkurza mnie już powoli to wszystko.

Z lekarzami jest różnie, mój ostatnio zapomniał że przyszłam na inseminacje i spytał czy już pregnyl wzielam ;) Ale w koncu jak tyle osob przychodzi to nie ma sie co dziwić. Ja wczoraj zaczęłam nowy cykl... faza lutealna trwała 15 dni, sama nie wiem co robić my mamy tylko 1% dobrych plemników ale po preparatyce próbka nadaje się do IUI, mam wrażenie że pomoże tylko invitro ICSI.Ja ostatnio co chwile słyszę o nowych ciążach , znajomi wpadli, nie planowali a tu jest. Trzymam za was kciuki mam nadzieję że przynajmniej wam się uda :)

Gizulo mam napisałam że od wczoraj zaczęłam nowy cykl, a pierwszy dzień @ to 1 dzień nowego cyklu :)

Aha sorki przeoczyłam to jakoś :) Czyli w sumie to jeszcze nie wiesz czy do iui ponownie podejdziesz? Ale widzę że dopuszczasz myśl ivf.Kochana faktycznie parametry bardzo słabe,a konsultowałaś to jeszcze z innym lekarzem czy warto podchodzić do iui? Zawsze możesz zapytać się na forum nasz bocian,tam są naprawdę dobrzy specjaliści.

giziula1982TG piersi delikatnie (prawie nie wyczuwalnie bola) alemam tak zawsze przed @, nie urosły ani milimetra :( brzuch czasem boli ale to raczej bardziej od zaparć a poza tym ani jednego objawu który by świadczył o ciąży :( ja jednego dnia się nie przejmuje staram się myśleć optymistycznie a innego to chce mi się wyć.... mam dość wciąż tego czekania na brak @ a jak już przyjdzie umawiania sie na wizyty, pamiętania o braniu leków regularnie, czekaniu na owulacje a później uważaniu dosłownie na wszystko no bo jak jest ciąża to nie mogę dzwigać, przemęczać się, jeść niezdrowo itp :( dlaczego nie może być z nami tak jak u innych chcesz dziecko i masz.... kurde zachciało mi się dziecka :(

Kwiatuszku nie przejmuj się czasami brak objawów to najlepszy objaw, ja miałam prawie wszystkie i nic. Tak czy inaczej na czas testowania na wszelki wypadek zapełnij sobie czas aby nie było czasu o tym myśleć ja mam właśnie remont łazienki i chwilowo nie mam czasu na użalanie się nad sobą, Ogólnie to dla mnie najgorszym czasem są Święta Bożego Narodzenia, jest rodzinnie i zawsze te same życzenia, a jednak znalazłam trochę czasu na sentymenty :) dziewczyny trzymam za was kciuki :)

jutro test.... chociaż mój lekarz powiedział, że to za wcześnie :) trzymajcie kciuki dobranoc :*:*:*

Kwiatuszku trzymam kciuki! rozumiem Cie bo sama ostatnio nie umiałam wytrzymać i bete zrobiłam 10 dni po iui.Każdego dnia myślałam ile jeszcze zostało do testowania.Teraz niestety musze czekać do okresu bo lekarz przepisał mi zastrzyk z pregnylu w trzech dawkach i wynik moze byc sfałszowny.Chociaz moze i to dobrze bo kiedy zrobiłam tak wczesnie bete wynik wyszedł mi prawie 2.Zrobiłam sobie nie potrzebnie nadzieje i powtarzałam bete za dwa dni;/ Kwiatuszku daj znac jak już będziesz mieć wynik buziaki:*

no i dziewczynki zostanę z Wami jeszcze jakiś czas z uwagi na jedną grubą piękną kreskę na moim teście :)

a mam jeszcze pytanie w ile dni po IUI dostałyście @? bo nawet nie wiem kiedy się go spodziewać.....

Kwiatuszku a brałaś duphaston?jezeli tak to kiedy go odstawisz @ powinna przyjść za dzień lub dwa.Ja jak odstawiłam dupka to na drugi dzien już przyszła.A jak nie brałaś to sądze ,że normalnie się możesz jej spodziewać jak zawsze.Kwiatuszku przykro mi bardzo następnym razem się uda buziaki;*

Kwiatuszku przykro mi... A ile dni jesteś po iui że lekarz mówi że za wcześnie ? Ja okres dostawałam raczej w terminie lub z dwu dniowym opóźnieniem.Ale jak robiłam betę w 10 dniu po iui i odstawiałam dupka to było w czasie.Także może się troszku opóźnić,ale nie musi. Ja miałam testować we wtorek bo myślałam że tak mi okres wypada,ale jednak w czwartek i wtedy też zrobię testa chyba że już nie będzie potrzeby.No ale co zaobserwowałam,to PMS i to konkretny,także @ zbliża się wielkimi krokami.

Tak biorę duphaston tj. dzisiaj mi jeszcze jedna wieczorem została do zabrania i koniec opakowania. Jestem już 13 dzień po IUI lekarz mówił, że test z krwi w tym czasie będzie wiarygodny a test taki domowy raczej nie. Ale czytałam na różnych formach i dziewczyny pisały, że im w tym dniu juz test z sikania wyszedł pozytywnie.

Kwiatuszku test płytkowy najlepiej zrobić w dniu spodziewanej @ a i wtedy może jeszcze nie wyjść.Kiedy masz dostać @ ?

no własnie nie wiem :) ostatnia @ rozpoczęła się 25 kwietnia. IUI miałam 6 maja tj w 12 dniu cyklu. dzisiaj jest 13 dzień po IUI czyli 25 dzień cyklu. Przeważnie mój cykl trwa 32 lub 34 dni. czyli wychodzi na to, że @ powinna przyjść między 26 a 28 maja. Ale sama nie wiem, bo cykl był trochę przyspieszony tj. wydaje mi się, że owulacja była wcześniej niż zazwyczaj z uwagi na stymulację cyklu :(

Kwiatuszku moim zdaniem za wcześnie zrobiłaś test tym bardziej,ze masz tak długie cykle.Kochana może jeszcze nic straconego mojej koleżance test w dzień okresu nie pokazał ciąży dopiero na drugi dzień.A cykle miała tak samo długie jak Twoje.Twój lekarz ma racje jeżeli tak wczesnie testować to tylko z krwi.Testy sikane nie są tak czułe.Ja na Twoim miejscu poszła bym na bete lub powtórzyła test za kilka dni.Niechce robić Ci nie potrzebnych nadziei ale moim zdanie nie wszystko przesądzone.

Kwiatuszku, od owulacji do @ mija około 14 dni, także ten cykl możesz mieć faktycznie krótszy niż zwykle. Ja mam stymulowane zawsze krótsze, ze względu na wcześniejszą owulację. Ale faktycznie, dopóki nie ma @ nic straconego :) Giziula, a jak u Ciebie? Ja zbliżam się też do końca cyklu, chyba, bo nawet nie zaznaczyłam sobie terminu ostatniej @ a w wolnym cyklu straciłam rachubę :) Wracam też powoli do gry, umówiłam się właśnie na piątek na wizytę, może uda nam się coś ustalić na kolejny cykl, o ile nie wejdzie mi w paradę moja zmora, czyli torbiele...

hej dziewczyny @ jeszcze nie przyszła ale przyjsc nie powinna ... spodziewam się jej w czwartek :) poczekamy zobaczymy chociaż nie spodziewam się, że ciocia zapomni o wizycie :P