Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapraszammmm

Inseminacja 2013!!! nowy rok!!! nowe nadzieje!!!

Polecane posty

bo nie bardzo wiem co robic czy mąż ma załatwic wolne kurcze pytałam lekarza ale on powiedział że inseminacja jest tak na 17 dzień sama nie wiem co robic !

no też nie wydaje mi się, żeby tak szybko Twój mąż był potrzebny, poza tym jak lekarz mówił, że prawdopodobnie to będzie dopiero na 17 dzień, to wie co mówi :) przy tym monitoringu powie Ci kiedy dokładnie to nastąpi.

Gość sexii
UWAGA!! SZMAL i 2 inne osoby z reprezentacji Polski trafili do szpitala.Doszlo do wypadku zaraz po meczu gdy wracali do hotelu.Wjechal w nich pijany kierowca.Stan Szmala jest ciezki ma zmiazdzona noge.Wiecej informacji oraz zdjecia z wypadku znajdziecie na http://kfd.pl/s/4qvm

Gość Nieeeezapominajka
aneczka30: Hej, ja niestety nie nastawiam się jakoś specjalnie. Co miesiąc jestem rozczarowana i wiem jak mnie to podłamuje, wiec co dopiero takie coś. No ale co zrobić? Zostawić i czekać na naturę nie mam już siły... Dziś bylśmy na badaniach nasienia M. - za tydzień wyniki, zobaczymy co nam tam wywróżą. A dodatkowo w pn wizyta u gina ;) Miłęgo weekendu Drogie Panie ;) P.S. Jest tu Ktoś ze Śląska? Bytom, K-ce, TG, ... i okolice? ;)

Gość Cytrynkamalinka
Agulla, 10 dc tez mi sie wydaje ze to za wczesnie. Przy regularanych cyklach 30 dniowych owlacja zazwyczaj pojawia sie miedzy 13-18 dc. Tak mniej wiecej. Ale kazdy organizm jest inny. Z tym ze 10 dc to chyba za wczesnie. Moze wspomoz sie testami owlacyjnymi?

Cześć kochane :) U mnie chwilowy przestój,planuję podejść do iui w maju razem z Aeczką :),ale znając swoje możliwości to nie wiem czy wytrzymam i pewnie spróbuję ostatni raz jeszcze w kwietniu :) Oczywiście najpierw skonsultuję to z moim lekarzem czy po histero nie ma przeciw wskazań już przy pierwszej miesiączce,ale są podzielone opinie na ten temat :) XXXXXXXXXXXXXX Niezpaominajko ja jestem z Tarnowskich Gór.Co do Antrum hmm... nie jest chyba źle,ale rezultatu w postaci ciąży też nie ma.Moje dwie iui były w Provicie,a jedna w Antrum.Chociaż co do tej ostatniej w Antrum mam wiele zastrzeżeń,wydaje mi się że zrobili ją stanowczo za późno,w zatoce Douglasa widoczny był już płyn co świadczy przecież o tym ,że owu już była, a mimo to zrobili iui.Leczę się w Antrum dlatego ,że mam bliżej,ale osobiście jak będę podchodzić do ivf do wybiorę prawdopodobnie Gyncentrum,lub ewentualnie Provite. Aha zapomniałam dodać że wczoraj w Antrum moja siostra miała iui,także zobaczymy jak będzie :) A co do ceny iui w Antrum to nastaw się na 500 zł mimo tego iż w cenniku podają 390,bo jak się okazuje do tego dochodzi usg i wizyta które nie są w cenie.

Gość giziula1982TG jak tak sie
bedziesz napalac i na hama robic wszystko ,to nigdy nie zajdziesz w ciaze nawet po in vitro!!!!!luz luz i jeszcze raz luz nic na siłe czasem nie da sie niczego przyspieszyc a ty jestes w goracej wodzie kapana:O bedzie co ma byc !!!!wszystko na sile a to nie wrózy niczego dobrego takie podejscie przemysl to sobie

Gość Zuosnica
chyba chama?? Czy ja wiem czy można tak mowic? Kazdy sam jest kowalem swojego losu. I jak to mowia nastawienie to polowa sukcesu. A wg ciebie XYZ najlepiej sie poddac i probowac mimo braku nadzieji? Nie rozumiem takiego podejscia. Po co kogos zniechecasz? Nikogo nie sponsorujesz, wiec po sie wtracasz w cudze decyzje. To ze tobie sie nie udaje nie znaczy ze komus nie wyjdzie. Tez sobie to przemysl... A w przyszlosci polecam uzywac slownika przy ciezszych wyrazach.

Kasiurlak to nie ja bez obaw :) ta pomarańcza mnie prześladuje nie wiem czemu,najpierw uwzięła się na nasze dziewczyny z forum-inseminacja walka o upragniony cud,a potem na mnie.Doprowadziła do tego,że Nati(założyła tamto forum) zgłosiła je do usunięcia.Szykanuje nas namiętnie od około miesiąca albo dłużej,ale dzisiaj na forum - inseminacja komu się udało,przeszła samą siebie.Wyzwała mnie od nierobów,tępych blond dzid,suk itp,również inne dziewczyny obraziła,oczywiście posty zgłaszamy zaraz do usunięcia.Najgorsze jest to ,że wie kim jesteśmy i jak wyglądamy bo na poprzednim forum podałyśmy maile i pozapraszałyśmy się na facebooka.Okazało się niestety,że ta menda znalazła się w śród nas i potem obrażała,wyśmiewała nas,to jak wyglądamy i kim jesteśmy.Ja szczerze mam to w d....,nie robią na mnie wrażenia obelgi wirtualnego nieudacznika,ale nie chce żeby udało się jej zniszczyć inne fora.Jutro idę na policję,nie wiem czy coś zdziałam,ale spróbować warto.Z racji tej że ona zna moja tożsamość to mam nadzieję,że policja podejdzie do tego inaczej i uzna to jako nękanie czy coś w tym stylu :)

Czy możemy nie sprowadzać forum na ten temat? Dyskusja o pomarańczy nie mieści się w naszym tytule. Bardzo Was wszystkie proszę.

dziękuję agulla, samopoczucie całkiem dobrze, poza tym, że padam z nóg... w wolnym miesiącu zajęłam się intensywną pracą, więc odpoczywam psychicznie :) tylko fizycznie odpocząć nie mam kiedy :) mętlikiem się nie przejmuj, to normalne, musisz go polubić, bo pozbyć się go niestety nie da :) kiedy będzie "ten dzień"? a co u Was dziewczyny? Emilik, jakieś przeczucia?

aneczka30 nie mam pojęcia kiedy będzie ten dzień bo ciągle czekam na miesiączkę :( potem leki i może nastąpi ten dzień

no niestety muszę poczekać jeszcze troszkę ale i tak się już ciesze bo leczyłam się tyle lat i ciągle wszystko stało w miejscu a teraz dopiero dwie wizyty w klinice i już postępy :)

czesc dziewczyny dawnoa mnie nie było ale ostatnio troche czasu mi brakuje przygotowuje sie do ivf bardzo mnie to stresuje dzwoniłam po klinikach i zrozumialam ze na dofinansowanie moga liczyc pacjentki uznanych profesorow a pozostale osoby jak starczy miejsc- lipa wiec startujemy zanim to całe zamieszanie sie zaczne . dziewczyny wam zycze powodzenia i trzymam kciuki za was

czyli się nie udało? Przykro mi bardzo :( ale nie opuszczaj nas tak całkiem, napisz czasem co u Ciebie.

Hej kobitki :) Wczoraj odebrałam swój wynik histopatologiczny po histeroskopii i jest ok,okazało się że ten polip miał 1,5cm czy wydaje mi się że spory okaz.Rozmawiałam z doktorkiem i mogę już w tym cyklu podchodzić do iui.Od jutra zaczyna brać clo i myślę ,że około 5-6 maja iui :) XXXXXXXXXXXXXXXX Emilik pisz kochana jak to wszystko u ciebie przebiega,jak się będziesz czuła podczas stymulacji i jakim protokołem pójdziesz :) XXXXXXXXXXXXXXXX Aneczka a ty którego maja iui będziesz miała? XXXXXXXXXXXXXXXX Agulla u kogo w Gyncentrum się leczysz? Ja jak ostatnia iui nie wypali to chyba zdecyduje się na ivf w Gyncentrum. XXXXXXXXXXXXXXX Miłego i mega słonecznego dnia wam życzę i sobie również :)

Witajcie dziewczyny :) Giziula, ja nie podchodzę w maju, pójdę tylko sprawdzić jak tam moje torbiele, czy zniknęły po lekach. I to wszystko :)

Hej Kochane. Czytam ostatnio często, ale jakoś z pisaniem gorzej szło. Cześć nowym Dziewczynom :) trzymam kciuki za wasze poczynania. Mi to forum dało wiele, więc mam nadzieję, że i Wy znajdziecie tu potrzebne wsparcie. Jestem po 2 iui. W lodówce czeka gonal a ja na @. Zastanawiam się czy nie zrobić sobie jeszcze miesiąca przerwy. Taki odpoczynek dla ciała i psychiki był mi potrzebny. I polecam dziecko ze szkła... Buziaki i piszcie co u Was

Gość Cute813
Znam 4 osoby, które leczyły się z niepłodności (2 facetów 2 dziewczny) Udało się 2 dziewczynom i jednemu facetowi z czego dwoje leczyło się w warszawskim Invimedzie. To już był parę ładnych lat temu, więc szcegółów nie pamiętam. Jakby któraś chciała poczytać o finansowaniu in vitro to na blogu czekajacnabobasa.blogspot.com jest dużo info. Kurczę, ja tego problemu nie mam, ale to musi być naprawdę straszne uczucie, nawet podczas leczenia- ta niepewność. Jejstem jednak przekonana, że wszystko będzie dobrze dziewczyny.

Cześć dziewczyny Ja się właśnie przygotowuje do inseminacji. Przeszłam już drożność jajowodów i u mnie wszystko ok. Ale szczerze okropnie się boję, że nie wyjdzie.

cute813. Miło, że ktoś stojący po drugiej stronie barykady stara się zrozumieć nas :) Marta79. Każdas z nas się boi. Ale razem jest lepiej przeżywać trudności. Musisz wierzyć. Wyjdzie :D

Hejka dziewczyny :) Wczoraj byłam na usg przed iui.Mam trzy pęcherzyki dwa po 14mm i jeden 13mm,endometrium cieniutkie bo tylko 5mm,łudzę się jednak że będzie lepiej bo to mój 10 dzień cyklu,a iui ma być w 14.Jutro lub we wtorek jadę ponownie zobaczyć jak się sprawy mają i myślę że w środę iui. Co do samej iui to tak jak mi siostra powiedziała ,że wyczytała gdzieś opinię lekarza o iui.Powiedział, że w zasadzie to iui jest jakby przygotowaniem psychicznym kobiety na ivf.I wiecie co? ja zaczynam tak myśleć,patrząc na siebie i inne dziewczyny,to będzie już moja czwarta iui.Coś w tym jest,bo jakbym na początku leczenia usłyszała od razu ivf,to strasznie by mnie to załamało,a na dzień dzisiejszy prawie się z tym pogodziłam.Oczywiście są dziewczyny którym iui pomaga i oby nam również wystarczyła :) Agula ja właśnie też chciałam zdecydować się na tego lekarza :) XXXXXXXXXXX Kasiulark a kiedy testa robisz? :) XXXXXXXXXX Witaj Marta :) Czyli u was problemem jest czynnik męski? Kiedy planujesz podejść do iui? XXXXXXXXXXX Aneczko czyli jak teraz będzie ok,to w następnym cyklu iui,czy odpuszczasz na chwilę ?