Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaporazdrugi2

czy jak sie pierwszą szcepionkę robiło bezpłatnie to następną można skojarzoną??

Polecane posty

Gość mamaporazdrugi2

czy jak sie zaczelo bezplatnymi to juz trzeba kontynuowac??

Gość fasia
bez problemu możesz wykupić skojarzoną, tylko wtedy gdybyś zaczęła skojarzonymi musiałabyś je kontynuować

Gość czekoladowwwa
Podbijam temat bo sama jestem ciekawa. Moj maly tak przezyl i sie splakal po tych bezplatnych trzech ukluciach ze teraz zbliza sie kolejne szczepienie i az drze...

Gość też coś
Oczywiście,że możesz zmienić rodzaj szczepionki i to do wyboru 5w1 lub 6w1.Gdybyś zaczęła od płatnej a potem chciałabyś tą darmową to już by nie dało rady. Dodam tylko,że te płatne są drogie ale za to u moich dzieci nie było żadnych ubocznych efektów oprócz maleńkiego śladu po igle. :)

Gość mamaporazdrugi2
nas za bardzo nie stac ale malutki sie tak spłakał ze nie dam rady drugi raz bo sama bede wyc:(

Gość czekoladowwwa
Nam duzo osob odradzalo platna . I sie glupia posluchalam ale jak wspomne placz synka to mam lzy w oczach. Teraz tylko skojarzona w takim razie jesli mozna

Gość też coś
Ja mam bliźnięta i koszt szczepionek to 1tyś. bo dobierałam pneumokoki i nie żałuję. Nie należę do bogatych ale mam fajną rodzinę i poprosiłam,żeby zamiast maskotek czy innych prezentów dołożyli swój grosik do szczepionek. Zadziałało! ;) Nie musiałam dużo dokładać.

Gość ja też szczepię dzieci
skojarzonymi (synka 5 w 1, ma 5 lat i córcię 6 w 1, ma 15 miesięcy) oraz pneumokoki i meningokoki. Nigdy po szczepieniu nawet stanu podgorączkowego nie było. Polecam.

Gość pierdu pierdu pierdu
A po kuciu płatną płakał nie będzie,bo mu mama powie że wybuliła dwie stowki? nie na każdym szczepieniu są 3kucia. potem są też 2 i 1. ja mam pieniądze i lekarza w rodzinie i on mi polecił bezpłatne. tylko mmr kupowałam.

Gość mamma222
a co to jest to mmr?

Gość olk
MMR to akurat jest bezpłatna ,coś ci się pomyliło . Mama mmr to szczepionka przeciwko odrze ,śwince ,różyczce .

Szczepionka nazywała się priorix. źle napisałam-chodziło mi o to,że zamiast mmr wykupiłam płatną. i Dokladnie to jest odra, świnka, rożyczka w 13mcu życia.

A i jeszcze jeden szczegół-te 3kucia w 6tygodniu to jest już 2 szczepienie, pierwsze było zaraz po urodzeniu w szpitalu.

ja szczepie 5w1. dziecko bylo troche marudne i mialo stan podgoraczkowy. poza tym nic.

Skutki uboczne nie zależą od tego czy szczepionka płatna czy nie. tylko od organizmu. znam wiele dzieci które po bezpłatnych miały skutki uboczne w postaci gorączki-moje nie miały nic, jest też wiele dzieci które źle zniosły płatne. wszystko zależy od organizmu.