Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajacy ...

kupno działki budowlanej ... pytanie.

Polecane posty

Gość gość
Zgadzam się że przed zakupem działki budowlanej konieczne jest skorzystanie z usług geologa. Inaczej można mieć bardzo przykrą niespodziankę jak moja siostra która tego nie zrobiła i potem podtapiała się jej piwnica. Ja ucząc się na jej błędach wynajęłam pracownię Geoxx www.geoxx.pl i miałam pewność że nie zamieszkam na tykającej bombie.

Gość grupa konkret
witam, zachęcamy do zapoznania się z ofertą działki pod poznaniem www.dzialki-konkret.com działki budowlane nad jeziorem, w otoczeniu pięknego lasu, wspaniała lokalizacja - Mościenica koło Kórnika, świetny dojazd do Poznania, 12 minut do Ronda Rataje. Dostępne media, dojazd oświetloną i utwardzoną drogą. Zapraszamy do kontaktu, najlepsze działki budowlane pod poznaniem!

Gość gość
Przed ostatecznym kupieniem działki bardzo ważne jest to żeby wynająć geologa który dokładnie sprawdzi teren. Moja koleżanka trafiła na osuwiskowy i ma teraz spory problem. Ja ucząc się na jej błędach wynajęłam biuro geologiczne Bugeo www.bugeo.eu którzy wszystko sprawnie sprawdzili. Nie wyobrażam sobie męczyć się do końca życia tam gdzie mieszkam.

Gość momser
Najważniejsze to myśleć rozsądnie. Nie ładujcie się w byle jakie miejsca, tylko szukajcie takich, gdzie potencjał jest naprawdę duży i jesteście w stanie wszystko zweryfikować. Dla wielu lokalizacji można w sieci pobrać raport OnGeo – to takie jakby opracowanie, pełna charakterystyka działki, w której macie pokazaną analizę terenu, położenie, przeznaczenie działki, możliwe zagrożenia, oddziaływanie lotnisk i szereg innych kwestii. Wiele ogólnie zależy od tego, jakie macie oczekiwania, ale moim zdaniem zakup nieruchomości kosztującej dziesiątki czy setki tysięcy złotych w każdym przypadku powinien być poprzedzony taką analizą. Ogólnie raporty ułatwiają życie, bo wszystko można wcześniej sprawdzić. Poczytajcie o tym - www.ongeo.pl/raporty Moim zdaniem lepiej pobrać dla kilku lokalizacji raporty i zweryfikować z czym się ma do czynienia, niż jechać kawał drogi.

Gość gość
Chryste koleś załozył temat trzy ponad lata temu a wy mu dalej radzicie przecież do tego czasu juz dom powinien chyba stać na tej działce hahahahahaaaa

Gość gość
Z takiego tematu dalej korzystają inni ludzie. My np mieliśmy problem i poszukiwaliśmy działki bardzo długo - korzystaliśmy także z forów. Wreszcie znalezlismy - http://dzialki-szczecin.com/ - a teraz działka znajduje się juz w naszym posiadaniu!;)

Gość gość
Jak kupisz już działeczkę, najrozsądniej by było wykonać niezbędne badania geologiczne i geotechniczne. Znam nawet dobrą firmę, która fachowo się tym zajmuje, a mianowicie tę www.geoxx.pl lepiej zapobiegać jak leczyć:)

Gość gość
gość 2017.04.20 Z takiego tematu dalej korzystają inni ludzie. My np mieliśmy problem i poszukiwaliśmy działki bardzo długo - korzystaliśmy także z forów. Wreszcie znalezlismy - http://dzialki-szczecin.com/ - a teraz działka znajduje się juz w naszym posiadaniu!;) Świetne działki tam maja, bardzo polecam! Z własnej jestem bardzo zadowolona!

Gość gość
eee my to nie jestesmy za zakupem dzialki. Zdecydowanie wolimy mieszkanie. W http://osiedlebotanika.pl/ maja swietne oferty mieszkaniowe, a do tego cala osiedle nawiazuke do okolic podmiejskich., jest pieknie i zielono.

Gość gość
Profesjonalne usługi geologiczne dostaniesz na www.geoxx.pl. Bardzo polecam , maja wiele przydatnych usług które strasznie ciężko jest odnaleźć u nas na rynku, przykładowo wszelkie konsultacje geotechniczne i geologiczno-inżynierskie, oraz rozwiązywanie problemów odwodnienia wykopów.

Gość gość
Na budowlanej działce niezbędny możę się okazać blaszany garaż. Warto postawić na jakość, zaufaną i poleconą firmę. Za namową kumpla mój wybór padł na www.blaszanygaraz.com/

Gość gość
Pomyśl nad tym, aby na działce postawić drewniany dom. Jest to bardzo nowoczesne rozwiązanie, ekologiczne i przyjemne dla oka. Wiem coś o tym, gdyż razem z http://www.domtop.pl/ postawiliśmy śliczny dom kilka miesięcy temu. :)

Gość gość
Sama niedawno kupiłam działkę budowlaną pod Szczecinem. Zgłosiłam się do www.dzialki-szczecin.com Sprzedają działki budowlane w bardzo ładnej okolicy. W moim wypadku wszystko było udokumentowane i przejrzyste. Polecam wam przejrzeć ich ofertę.

Gość pan budowniczy
kmvklmvp;

Gość gość
Zakup działki jest większym problemem niż by mogło się wydawać, ja już swój zakup prawie dopiąłem czekam tylko na koniec podziału i notariusza, a jak to się odbywało i o czym trzeba myśleć przed zakupem opisałem na blogu domdorzeczy.blogspot zapraszam

Gość gość
Jeśli ktoś ma zamiar w okolicach Szczecina budować, polecam te firmę http://partner.szczecin.pl/. Wykonuje naprawdę super domki drewniane w przyzwoitej cenie. Rzetelnie wykonany dom będzie wdzięcznie służył długimi latami. Polecam :)

Gość Pener
Szukam działki budowlanej, a najlepiej trzech [ta sama lokalizacja] Krosno lub bardzo bliskie okolice

Gość gość
up

Gość gość
My kupiliśmy działkę w lesie i dla pewności zatrudniliśmy firmę http://geoxx.pl/ i forma sprawdziła czy można sie na tej działce bezpiecznie budować. Jestem zdania, że usługi geologiczne są bardzo potrzebne, żeby przy budowę nie okazało, że zaskoczyło nas coś niespodziewanego.

Gość gość

Jeżeli rozglądacie się za działkami budowlanymi w okolicach Szczecina to polecam wam zapoznać się z ofertą dzialki-szczecin.com Tam zakupicie dobrze zlokalizowane działki budowlane w niezłych cenach, które posiadają gotowe projekty  domów do budowy.