Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

drzoana

Od dziś zaczynam nowe życie- bezrobocie.

Polecane posty

Witam, właśnie wszedłam do innej epoki, epoki zwanej wolnością. Po 6 latach ciężkiej pracy, a nawet harówy przyszła kreska na matyska, czyli na mnie. Od dziś będę mogła poświęcać się swojej pasji, od dziś moje życie stało się naprawdę życiem. Od dziś będę biedniejsza o tysiąc złotych, za to nie będę się poniżać pracując za takie pieniądze mając wykształcenie, maturę i kompletną wiedzę. W nowym Roku i Wam tego życie, aby los dał Wam to największe szczęście jakim jest bezrobocie. Ps. zasiłek dla bezrobotnych po jakim czasie dostane?

Teraz pewnie nikt nie pogratuluje z zazdrości... NIe bądźcie ludzie zawistni i n a Was przyjdzie pora :)

A to świnie podłe, nikt ręki nie wyciągnie, co? TYlko jak się człowiekowi noga podwinie to wtedy odzew jest, a jak człowieka szczęścia spotyka to ani be, ani me ani pocałuj mnie w dupe, knury jedne.

Gość kamilcia :D
a ty nie pracowalas w ekskluzywnym sklepie z ciuchami....pfff

Tak, pracowałam, a co? Nie jest ważne co robiła, liczy się to co jest przede mną. Wielki otwór na świat koleżanko zazdrośnico.

Gość rokokooo
Widocznie tak miało być ! Miłego obijania!

Gość Posion Curare
dostaniesz po pelnym miesiacu po rejestracji no. jesli zarejestrujesz sie np. 10 stycznia, status osoby bezrobotnej uzyskasz 17 stycznia, w lutym nic nie dostaniesz, ok 15 marca dostaniesz za okres od 17 stycznia do 1 marca

Nawet jak umowa została rozwiązana za porozumieniem stron? Na moją prośbę?

Rokoko dziękuję :) chociaż Ty doceniłaś to co mnie spotkało w życiu, Tobie również zyczę tego samego. Oby świat zapełnił się takimi ludźmi!

Gość kamilcia :D
zazdrosnico??!! ahahah niby czego...wez przestan

Gość blllllll
Pozazdroscic to mozecie mi :-D mature zdalam, studia skonczylam, za maz wyszlam, dzieci urodzilam, a w Polsce na dobra sprawe nie skalalam sie praca na powaznie :-P jedynie niecaly rok pracowalam w Stanach za konkret ;-)

Gość Posion Curare
nie wiem jak teraz, ale kiedys chyba zasilek dostawalo sie w takiej sytuacji po 3 miesiac, ale nie jestem tego pewna, wejdz na strone PUP, a swoja droga, nie wiem czy bedziesz tak optymistycznie nastawiona jak dostaniesz na reke z 600 zl...

Gość blllllll
na reke z 600, a za harowe 1000zl??? to juz lepiej w domu siedziec :-D co ja ratuja te 400 zl? na bilet miesieczny i buty (no bo pracujac wiecej zniszczy)

Gość bezebe
mam dla Ciebie smutną informację, jak umowa została rozwiązana za porozumieniem stron, nie dostaniesz zasiłku!!! zasiłek otrzymuje jedynie osoba która została zwolniona z winy pracodawcy czyli pracodawca musiałby wypowiedzieć umowę i na świadectwie pracy zawrzeć odpowiedni paragraf; miłego bezrobocia :)

Gość to nadstaw kuperek, bedziemy
Cię całować Drzoanko

E tam za siedzenie w domu szejset złotych to fortuna. Ja niewiele więcej miałam pracują w sklepie z ekskluzywną odzieżą. Kamilcia nie oszukuj się, widać że moje szczęście w oczy Cię kole. Ty nigdy taka nie będziesz za swoje karygodne postępowanie. Blllll ja też mam mature, za mąż też wyszłam. Robotna jestem to się łapałam wszystkiego co na droidze stało, ale teraz powiedziałam dość. To wy wszyscy będziecie na mnie pracować, a ja będę w domu odleżyny sobie robić na plecach.

bezebe co TY opowiadasz? NIe może tak być jak mówisz. Każdy dostaje zasiłek. KUfer nadstawiony, możecie całować do oporu :)

Gość Posion Curare
hehhe..... ja tez siedze w domu, ale mam te 600...ba, dokladnie to 680 :D

Gość bezebe
z tego co wiem to jest tak jak napisałam wyżej; a rejestrowałaś się już w urzędzie? jak się zarejestrujesz to się dowiesz czy masz prawo do zasiłku; albo zadzwoń dziś do swojego urzędu i się zapytaj; moim zdaniem nie dostaniesz

Gość coś kręcisz z tym 1000 zł
jak w biedronce kazd kasjerka zarobi 1600, chyba że na pół etatu robiłaś

Jeszcze nie wiem co będę robić, właśnie się zastanawiam i nie wiem od czego zacząć. Na początku chciałabym posprzątać chałupę. A potem leżeć i kwiczeć. 680 zł? fiu fiu to fortuna, kasiuty w pyte. Lepiej na tym wyjdę niż pracując, bo faktycxznie odchodzą mi bilety, ciuchy, fryzjerzy, mianikiurzystki, kosmetyczki, jedzenie itd.

Ale ja nie w biedronce, niestety, aż tak dobrze mi się nie ułożyło w życiu i jednyne miejsce w jakim mnie chcieli zatrudnić to sklep z odzieżą, z ekskluzywną odzieżą. Jedyny plus to taki, że nabyłam znajomości w sądach, gabinetach lekarskich, w szkołach itp. instytucjach. Do biedrobki chciałam startować, ale zbyt duże wymagania mieli i się nie dostałam.

nie rejestrowałam się w urzędzie bo dziś jestem pierwszy dzień mna bezrobociu i leczę sobie sylwestrowego kaca- impreza była udana.

Gość coś kręcisz.......
płaca minimalna w Polsce w 2012 to 1500 zł brutto czyli 1110 na rekę.

Gość Matula niegrzecznego synula.
Jest tak jak napisano Ci powyżej. Za rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron nie ma zasiłku. :D Młode to, więc i zdziwione. :D

no i ja miałam tą najniższą krajową, zaokrągliłam do tysiąca. Nie takie młode, stara dupa jestem. 25 lat na karku, doświadczenie sześcioletnie. OGólnie swoje przeżyłam i czas na relaks, w sumie to mogłabym już iść na emeryturę.

a ja wam zaraz udowodnię, że będę miała zaisiłek dla bezrobotnych.

Gość Matula niegrzecznego synula.
A ja Ci udowodnię, że zasiłku mieć nie będziesz. :) Nigdy nie ma przy porozumieniu stron. :D Od dawna już taki przepis funkcjonuje. :D