Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

drzoana

Od dziś zaczynam nowe życie- bezrobocie.

Polecane posty

Proszę bardzo, tu cytacik z pewnego forum: "Ja rozwiązałam umowę za porozumieniem stron, zarejestrowałam się w Urzędzie Pracy po 7 dniach. Zasiłek w takim przypadku przysługuje po 3 miesiącach i jest wypłacany tylko przez 3 miesiące. " I co zatkało kakało?

Gość ixyyyyyyyyyyy
to za co ktos taki ma zyc?

ja dostane ten zasiłek, tu koleżanka źle podpowiada, nie zna się i psuje ludziom dobry nastrój.

Gość Posion Curare
no to wlasnie o tym pisalam, ale sprawdz czy przepisy sie nie zmienily

Gość bezebe
a wpis na tym forum z jaką datą? ja dowiadywałam się w urzędzie ponad rok temu i udzielono mi informacji, że zasiłek nie przysługuje jak umowa rozwiązana za porozumieniem stron;

nie wiem, na datę nie patrzyłam. To już dla mnie mniej ważne. Wiem, że zasiłek będzie bo mój szefuncio tak powiedział, a on wie wszystko.

Gość bezebe
w okresie 6 miesięcy przed zarejestrowaniem w powiatowym urzędzie pracy rozwiązała stosunek pracy lub stosunek służbowy za wypowiedzeniem albo na mocy porozumienia stron: zasiłek nie przysługuje przez okres 90 dni od dnia zarejestrowania się w powiatowym urzędzie pracy , chyba że porozumienie stron nastąpiło z powodu upadłości, likwidacji pracodawcy lub zmniejszenia zatrudnienia z przyczyn dotyczących zakładu pracy albo rozwiązanie stosunku pracy lub stosunku służbowego za wypowiedzeniem lub na mocy porozumienia stron nastąpiło z powodu zmiany miejsca zamieszkania lub pracownik rozwiązał umowę w trybie art.55 1 ustawy z dnia 26 czerwca 1974- Kodeks pracy,

O tu macie z innego forum, bardziej na czasie: szklarek / 2012-03-30 11:02 / Tysiącznik na forum + - 0 usuń Skoro pyta Pani o zasiłek to znaczy, że nie ma Pani innej pracy na oku- w takim razie porozumienie stron byłoby korzystniejsze tylko w przypadku, gdyby już serdecznie dość miała Pani tej firmy/pracodawcy lub w porozumieniu pracodawca przewidział dodatkową gratyfikację. Inaczej traci Pani przecież okres wypowiedzenia i wynagrodzenie za ten czas. Co do zasiłku- porozumienie stron jest bez wpływu na prawo do zasiłku. Ma wpływ na to, że zasiłek ( o ile będzie Pani miała prawo do niego, co zależy od najkrócej mówiąc ubezpieczenia i jego podstawy w ciągu ostatnich 18 miesięcy ) będzie skrócony=opóźniony o 90 dni w stosunku do sytuacji, gdyby to było wypowiedzenie pracodawcy. Nie ma to znaczenia w przypadku, gdy do porozumienia stron lub wypoiwedzenia dochodzi wyłącznie z przyczyn leżących po stronie pracodawcy- np. likwidacji stanowiska.

Gość bezebe
to ze strony pup w Poznaniu

Gość Aniakall
Ja też na bezrobociu od dzisiaj, firma zmieniła siedzibę i myślała że będę 100 km za tą samą kasę dojeżdżać. Tyle że ja mam wypowiedzenie z winy pracodawcy i odprawę dostanę za 3 miesiące ale nie podchodzę tak optymistycznie. Ogłoszenia przeglądam i w Krakowie pracy nie ma... A żyć trzeba..:(

Gość Posion Curare
nawet jesli dostaniesz to za 3 miesiace, nie ma innej mozliwosci. Moglas dogadac sie z szefem zeby to on Cie zwolnil, jemu to i tak jest obojetne

Gość bezebe
skoro tak twierdzisz, ja z koniem się kopać nie będę :) tylko nie pobij Pani w urzędzie jak usłyszysz, że prawo do zasiłku Tobie nie przysługuje; nie będę już dłużej psuła Tobie humorku skoro tak euforycznie podchodzisz do bezrobocia i zasiłku hihi

A niech będzie i za 10 lat, mi to wsio ryba. I tak jestem bogata. te szejset złotych szczezrze mówiąc chciałam mieć na zestaw długopisów. Aniakall co ty się martwisz, praca to nie wszystko. Zmarszczek z nerwów bys się tylko nabawiła. SPójrz na mnie, moje życie dopiero teraz nabiera kolorków. OD dziś mogę wszystko!

Mam teraz tyle czasu, że nie wiem za co się wziąć. Nawet nie zdążyłam zjeść. Co polecacie na ten piękny dla mnie okres?

Gość bieda2013
nie wiem, czy mam gratulowac czy wspolczuc. Ja bez pracy nie mam za co robic oplat a z zasilku nie da sie zyc.Dlatego dla mnie praca to podstawa.Dzisiaj mam wolne a jutro do roboty i oby ja miec....

bieda bo ty kiepsko kombinujesz. Ja na opłaty mam, na życie mam, a będę miała jeszcze więcej. Nie pracując u kogoś, bo to tam człowiek się tylko nerwicy dorobi, siwych włosów i gówno zarobi. Biorę teraz sprawy w swoje ręce.

Tak właśnie wygląda życie na bezrobociu od 8 rano jedyne co zrobiłam to zeżarłam śniadanie, miskę cipsów, a od komputera odkleiłam się parę razy na wizytę w kiblu. Czy to jedyne atrakcje przewidziane dla bezrobotnego człowieka?

dajcie mi jakąś rozrywkę. POmijam sprzątanie chlewu za moimi plecami, na to jeszcze przyjdzie czas. Najchętniej chciałabym nic nie robić, nie nudząc się przy tym.

Gość dfghhbnmfdf
mnie zwolniono za porozumieniem stron z powodu likwidacji stanowisk i przysługuje mi prawo do zasiłku przez 6 m-cy:P Dane aktualne, bo rejestracja była w ubiegłym miesiącu.

a mnie się należy ten zasiłek jeśli odszedłam z mojej decyzji? Powiedzmy, że szef stosował na nas petting...