Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spacerek

spacerek

Polecane posty

Gość Tak to jest jak sie kupuje
Wiem i napisałam o tym wyraźnie wyżej, a że tobie się nie chce czytać ze zrozumieniem, to już nie moja broszka.

I nie 9-25 tylko 9-18. W testach nie ma 9-25.

Gość zastanawiam się tak z lekka
Do tak to jest jak coś się kupuje-ja czytam ze zrozumieniem,a ty nie za bardzo...:O wejdz na stronę foteliki info i tam masz crash testy i to nie tylko ADAC ale i inne. Fotelików w różnych kategoriach w 9-25również i to ONE MAJĄ NAJWYŻSZE OCENY. Coś wiesz ale nie do końca :O

Dziewczyno spójrz na daty! Tych fotelików już nie ma dawno w produkcji, a testy są nieaktualne! Aktualne testy to te z 2011-2012. :D I są tam raptem 2 takie foteliki. Wow, naprawdę dużo - normalnie tłum.

Ale są w sprzedaży. Nie muszę mieć fotelika z 2012roku, w sklepach są dostępne również te z 2008 i przynajmniej nie ma potem takich problemów jak z concordem który w testach ADACA miał 3 a okazało się że ma wadę fabryczną i jest niebezpieczny :O warto się lepiej zagłębić w temat a nie plaskać ozorkiem na prawo i lewo.

Bardzo niewiele moja droga, a stare testy nie są aktualne z prostego względu: co jakiś czas zmienia się linia produkcyjna, technologia, dostawcy podzespołów itd. więc ten sam model sprzed lat będzie miał niewiele wspólnego z niedawno wyprodukowanym, nawet jeśli bryła jest ta sama i na pierwszy rzut oka wygląda podobnie. Bezpieczeństwo twojej rodziny to twój indywidualny i niczyj inny interes. Rób jak uważasz, skoro jesteś tak święcie przekonana o swojej teorii. Miłego wieczoru i nie obruszaj się tak, bo złość szkodzi urodzie. :)

Ale ja się nie obruszam. pierwszy fotelik mieliśmy z 2007roku maxi cosi ten z 5. i ten model robiony wedle tych samych standardów kupiliśmy. dbamy o bezpieczeństwo naszego dziecka. dlatego nie wozimy go w foteliku 9-36,bo on niestety nie jest dostosowany do potrzeb 8 miesięcznego dziecka, a z 9-18 pewnie w ciągu najbliższych 2 miesięcy by wyrósł-nie chodzi o wagę i głębokość a o długość-ta tylna krawędź musi być nad głową a u nas w tym pierwszym miał głowę powyżej mając 6mcy. w sklepie przymierzaliśmy do tego 9-18 i był już blisko krawędzi głową. a nie waży jeszcze 9kg :O także leży nam na sercu bezpieczeństwo dziecka i choć samochodem wozimy go naprawdę sporadycznie-może raz na miesiąc? to i tak nie mieliśmy oporów żeby wydać 700zł na drugi fotelik i ponad tysiąc na pierwszy... Miłego popołudnia.

Gość xzxzxz
mało

Gość xzxzxz
aaaaa i nie kupujcie fotelika babydesing 0-25 kg totalne gowno 5 pozycji z czego od 1 do 5 roznica wynosi 5cm :) aaa i nie do każdego samochodu pasuje np w toyocie skorupa przylega do kanapy i oparcia a w fordzie monde juz nie , odstaje okolo 20 cm od oparcia coż 300 zł kosztowal ....