Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agata28.02

POMOCY, MOJA DWUTYGODNIOWA CÓRECZKA NIE CHCE SPAĆ!!!

Polecane posty

Gość agata28.02

Moja dwutygodniowa, Córeczka prawie wogóle niechce spać, dziś w nocy spała 6 godzin (3+2+1) w dzień pewnie nie przespi więcej niż max 3 godziny, i to w 30 minutowych no może godzinnych ratach. Na spacerze śpi ładnie, przy piersi też przyśnie ale to max 15 min, jak ją się przełoży do łóżeczka to za 10 min zaczna kwękać a później płacz, na rękach raczej nie płacze raczej się wierci i kwęka. Wiem że Dziecko potrzebuje czułości, tule ją z mężem ile możemy, wiem że nie każde dziecko przespia 16 godzin, ale przecież ona ma dopiero dwa tygodnie... I każdego dnia jest tak samo, śpi po ok 9-10 godzin...

może po prostu jest głodna? mówisz, że zasypia przy piersi, może się nie najada i zaśnie, a jak ją przełożysz do łóżeczka to się przebudza? sama nie wiem no ale wydaje mi się że 2tyg dziecko powinno więcej spać. A kiedy nie śpi to co robi? płacze czy ogląda świat? jak płacze to ja bym stawiała na to że jest głodna

Gość agata28.02
Głodna nie jest napewno, bo często się jej po cycku ulewa pokarm, pozatymprzybiera bardzo dobrze na wadze. Jak nie śpi to albo jest na rękach, albo przy piersi albo walczymy żeby ją położyć łóżeczka i tak z kółko.

Gość agata28.02
A jak ją przełożoymy do łóżeczka taką Śpiąca to 10-15 minut zaczna kwekać, stekać by się rozpłacze i spowrotem znów na ręce

Gość nie pociesze ci, niektore typy
tak maja. Moja corka w tym wieku spala max 11 godzin na dobe. Zreszta do tej pory ( ma 3 lata) nie jest spiochem. Mi pomagala chusta doi noszenia, ladnei w jiej zasypiala i ja moglam cos zrobic z dizeckiem w chuscie. POza tym szlam spac zawsze wetdy gdy dziecko tez spalo. Bralam mala do piersi, na lozko, ona ciamkala i obydwie ucinalysmy sobie drzemke.

Gość agata28.02
Tak też myślę, tylko się martwię bo ona jest jeszcze taka Mała

Gość agata28.02
Masakra, dziś spala w nocy 6 godzin w dzień dwie... Już nie wyrabiam

Moja córka tak miała. Sypiała po dosłownie parę godzin na dobę i tylko bujana. Często padała o 4 nad ranem a o 6 już był krzyk. Na pocieszenie powiem Ci, że w wieku 3 miesięcy zaczęła przesypiać noce. Taki egzemplarz.