Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Milena //

Czy to prawda, że wkładka domaciczna z miedzią gwarantuje 100% skuteczności?

Polecane posty

Gość Milena //

Skuteczności, że się na bank nie urodzi dziecka? Bo są szanse, że się wpadnie, ale podobno dzięki tej wkładce ciążę się szybko poroni, więc jak dla mnie świetna antykoncepcja, czy któraś już to stosuje? jest zadowolona?

Gość Milena //
mogę wtrącić słówko - No właśnie tego się zawsze trzymałam, ze żadna antykoncepcja nie daje stówy, ale zaciekawiły mnie właściwości tej wkładki, i chcę się dowiedzieć czy to prawda, oczywiście porozmawiam o tym z ginekologiem, ale wizyta jeszcze daleeeeko.

Gość jest w tym trochę prawdy,ale
Nie ma 100% antykoncepcji, no chyba że szklanka wody zamiast seksu :D Wkładki miedziane są znane od lat i ich wady też,bo wielokrotnie się zdarzało że wkładka się przesunęła i kobieta zaszła w ciążę. Jeśli zauważyła to wkładka była usuwana ale zdarzały się pojedyncze tragiczne przypadki kiedy wkładka wrosła w płód. Mirenę miala moja mama 20lat temu-na szczęście szybko ją usunęli i mam zdrową 10lat młodszą siostrę,więc nie jest to naprawdę żaden news.

Gość Milena //
jest w tym trochę prawdy,ale - No ale jak się regularnie chodzi na kontrole do ginekologa to on chyba zobaczy jakieś nieprawidłowości w zamontowaniu wkładki?

Gość wiem co i jak
jest 100% pewna antykonepcja usuniecie macicy :P

Gość Milena //
wiem co i jak - nawet myślałam o podwiązaniu jajowodów, ale zdecydowaliśmy z narzeczonym, że po ślubie od podda się wazektomii, a teraz jeszcze pociśniemy na zwykłej antykoncepcji. Oboje nigdy nie planujemy mieć dzieci, więc nie ma sensu się całe życie zabezpieczać

Żaden ginekolog nie będzie cię co miesiąc kontrolował. a wystarczy nieduże przesunięcie i ... już skuteczniejsze są te wkładki w dodatkiem hormonów. poza tym miedziowe sprzyjają nowotworom szyjki macicy. usunięcie macicy to okaleczenie a nie antykoncepcja.

Gość Milena //
jest w tym trochę prawdy,ale - a czy te wkładki z hormonami również mają właściwości poronne?

Gość Karmazynowy
kabli se tam napchaj

Poczytaj dokladnie bo ktoś ci bzdur nagadał a mi się nie chce tłumaczyć bo nie rozumiesz co się do ciebie pisze

Gość agiew
Ja słyszałam wiele niepochlebnych opinii na temat wkładek. Każdego rodzaju. Ja się zdecydowałam na Cyclotest do npr. Przynajmniej nie mam skutków ubocznych

Gość Milena //
agiew - ja nie wierzę w naturalną antykoncepcję.