Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o radę

Pomóżcie mi pomóc mojemu dziecku

Polecane posty

Gość Proszę o radę

Witam mam taki problem. Otóż od wczoraj u mojego syna (4 miesiące) zaczęło ropieć oko. Ropa jest żółta i klejąca a teraz jak się obudził miał te oko zaklejone, mniejsze i i czerwone. Są może na to jakieś domowe sposoby? Jak jutro będzie gorzej to pójdę do lekarza ale może zbyt panikuje i da się to czymś w domu wyleczyć? Dziękuje za odpowiedzi i rady.

Gość S Dojcz
zrób mu okład z rumianku

pamietam jak moj synek byl maly to takim domowym sposobem bylo zaparzenie herbatki rumiankowej i delikatnie mu przemywalam, nie goraca i nie zimna, musi byc letnia, ciepla....

Gość lopae
zrób mu pierogi :classic_cool:

Gość eeeeeeeeeeetaaaaaaaaaaaam
Ty do lekarza biegiem, mojemu synkowi przez oczko w szpitalu gronkowcem sie zarazil

Gość Kobieta_37*
Rumianek zaparz i wytrzyj oczko wacikiem. Nie musisz iść do lekarza, bo to nic poważnego.

Gość camerun
bigos też pomaga

Gość Proszę o radę
Dziękuje za odpowiedzi. A możecie powiedzieć jak często?

Gość proponuje herbatę
zamiast rumianku przemywaj herbatą ( rumianek moze uczulac)

Gość mojemu kilka dni po porodzie
zaczęło ropieć i po przemywaniu rumiankiem to już w ogóle TRAGEDIA !!!!! Mały oka nie mógł otworzyć. Dlatego,że rumianek często uczula. Kupiłam sól fizjologiczną w aptece i waciki jałowe-po 2 dniach była duża poprawa. Jeśli nie zauważysz poprawy po 2-3 dniach to idź do pediatry,może będzie konieczna maść.

Gość Proszę o radę
Dziękuje a po jakim czasie widziałaś efekty?

Sóln fizjologiczna byłaby idealna bo to taka sztuczna łza dobra do oczu nosa do inhalacji-pewnie że tak a nie uczuli napewno!

Gość petonella X
może ma zatkany kanał łzowy,a na razie przemyj oko wacikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie bądź w naparze z rumianku, tylko pamiętaj! jednym wacikiem raz od zewnętrznej strony oka do wewnętrznej strony i wacik wyrzuć.

Za każdym razem jak przemyłam to był efekt który wiadomo jak dziecko poszło spać to budziło się już i trzebabyło znowu przemyć

Gość Ralina rannnnnnnnnnn
kurcze dziewczyny tylko nie rumiankiem.ja tez kiedys stosowalam taka praktyke i z okiem bylo gorzej.dopiero moj lekarz mnie uswiadomil ze rumianek nie do przemywania oka.zwykla woda przegotowana.

Gość deerdsdsd
rumianek tym bardziej uczula. Kup w aptece płyn - lactrimal (to mi poleicił okulista w podobnym przypadku - córa miała 4 miesiące). Masuj mu kącik oczka - od nosa do kącika również i miej zwilzony palec. Poza tym przemywaj oko tymi kroplami za kazdym razem jak cos sie w kąciku zbierze

Gość jdsjdsjdksajdksajdksajdksajdk
nie wolno rumiankiem!!!!!!!!!!! tylko sola fizjologiczna i marsz do lekarza

Gość mialam taki sam problem z cork
oczko jej ropialo przez 4 tygodnie, bylismy kilka razy u lekarza, zakrapialam tez oczko jakimis kroplami na recepte, ale pomogla dopiero sol fizjologiczna, natomiast kategorycznie lekarz zabronil przemywac rumiankiem, jak cos to zwykla czarna herbata.

Gość xzxzxz
kochane , nie wkręcajcie jej że ma przemywać dziecku oczko i blablabla często ropienie oka jest pierwszym objawem zakażenia bakteryjnego, stąd ropa. Jeżeli przemywasz dziecku oko a ono dalej ropieje to nie baw się w domowe sposoby tylko idź do pediatry, po to się uczył a Ty po to masz ubezpieczenia zdrowotne. często zamiast pomóc można zaszkodzić. zostanę za to zlinczowana na kafe :D

Gość nbvcxgf
przegotowana woda przemyj i do lekarza, zapalenie spojowek pewnie ma

Gość Proszę o radę
Sól też mam w domu. Teraz trochę zgłupiałam bo rumianek już się parzy. Czyli jak mam wybór to lepiej sól tak?

Gość deerdsdsd
oczywiscie przy masażu miej palec zwilzony w tym lactrimalu. kosztuje ok 20 zł w aptece

Gość olk
Nigdy rumiankiem bo będzie mocniej ropieć ,tylko sola fizjologiczną jak nie będzie poprawy to idz do lekarza zapisze maść ,takim maluchom ropieją oczka i niestety czasami przemywanie nie pomaga ale nie martw sie będzie dobrze

Gość deerdsdsd
lepiej sól - tylko musi być sterylna (a nie otwerta juz jakiś dłuzszy czas)

Gość najlepsze jest
ziele swietlika, corweczce bardzo ropialy oczka jak byla mala, a to pomagalo blyskawicznie. jest tez neomecyna i tez to mialysmy ale to juz chyba antybiotyk i na recepte jesli wszytsko zawodzi.

Gość Proszę o radę
Wielkie dzięki za odzew. Pozdrawiam :)