Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o radę

Pomóżcie mi pomóc mojemu dziecku

Polecane posty

Obojgu przemywałam rumiankiem i zawsze pomagało choć farmaceutka mówiła, że może uczulić. Położna mówiła, że można najzwyklejszą czarną herbatą przemyć.

Rumiankiem owszem słyszałam, że lepiej nie, ale jeżeli chodzi o herbatę czarną to sama położna poleciła ten sposób.

mój bobas też to miał i przemywałam mu wywarem z ziela świetlika położna poradziła i 3 razy na dobę kropiłam kroplami z biodacyną i pomogło ale te krople chyba tylko na recepte bo bylismy u lekarza i właśnie je przepisał ,trwało to tak ze 6 dni

Gość Proszę o radę
Przemyłam solą. Ale przy kąpieli zauważyłam jakby rankę na białku, myślałam że to krew ale to jest mocno zaczerwienione więc coś mi się wydaje że w tym może tkwić problem i bez lekarza się nie obejdzie.

Gość mojemu kilka dni po porodzie
Poprawa powinna być już po 2-3 dniach. Ważne żeby taką sól fizjolog. codziennie nową otwierać,bo ona musi być sterylna i oczywiście gaziki/kompresy też koniecznie sterylne(każdy oddzielnie pakowany).

Gość mojemu kilka dni po porodzie
Wiesz,zawsze dobrze jak lekarz to zobaczy.Ale sól nie zaszkodzi.

Gość Proszę o radę
Zobaczę jak to rano będzie wygladac, wtedy będę decydować. Bo tak jak teraz patrzę to te oko chyba spuchło ale nie chce się nakręcać.

Gość matka, zona, kochanka
Nie chce Cie straszyć ale mojemu dziecko kiedy miało około 3-4 miesięcy też zaczęło ropieć oczko. Przemywałam przez kilka dni solą fizjologiczną. Lekarz pediatra dał skierowanie do okulisty a ten do szpitala na czyszczenie kanalika łzowego. Nic przyjemnego dla dziecka ale ropienie ustąpiło jak ręką odjął.

Gość Proszę o radę
Nie chcesz straszyć ale to zrobiłaś :) a jak to wyglądało?

Gość wez i przemyj
wez i przemuj dziecku oczko mlekiem z piersi jesli ciagle karmisz. tylko mi sie tu nie brzydzic i nie spluwac z odraza za kazdym razem sie mamuski krzywia gdy im o tym mowie a potem z niedowierzaniem to robia i chwala ze pomaga. kanaliki lzowe jesli same sie nie udroznia do 12 miesiaca zycia to wtedy powinien interweniowac lekarz. moje malenstwo mialo jeden niedrozny ok 5 m-ca zycia sie odetkal i obylo sie bez zadnych zabiegow czy antybiotykow. pozdrawiam.

Gość *viki*
:)