Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala_poduszka

łyżeczkowanie

Polecane posty

Miarka to pięknie :))) ja też mam taką nadzieję, że za 3msce będę cieszyć się ponownie II kreseczkami :)

a mi się właśnie smutno zrobilo bo szpital przyslal mi usg maleństwa :( nie wiem po jaka cholerę...na ost z nim (na które już nie patrzyłam)widać glowke? szlak by to...ide sprzatac, bo się zaraz poplacze..

Gość Balance123
Witam, może i ja dorzucę kilka własnych doświadczeń. Miałam dość nietypowy przypadek. Wszystko było w jak najlepszym porządku do prawie 18 tyg ciąży (4 m-c). Męczyły mnie jedynie nieco bardziej obfite żółtawe upławy, poszłam do lekarza, obejrzał wydzielinę, przepisał antybiotyk dopochwowo i jeszcze tego samego wieczoru podczas mycia wyjęłam przypadkiem jakieś sznurkowate naczynie. Nietętniąca pępowina :/ -niestety nie było szans aby włożyć ją z powrotem, mimo że serduszko co prawda biło (!), nie było już wód płodowych a macica zacisnęła się na maluszku. :( Wywołano poród, potem łyżeczkowanie... Znów bardzo chcę zajść w ciążę, najlepiej jak najszybciej, nie wiem tylko po jakim czasie możemy próbować?

Balance- bardzo mi przykro że cię to spotkało. Po łyżeczkowaniu na pewno trzeba odczekać 3 miesiące ale u Ciebie ciąża była już dość zaawansowana więc może dłużej. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem jak pójdziesz na kontrolę.

Gość Balance123
Miarka ręce mi opadają gdy myślę o swoim lekarzu gin. mówiłam mu o bólach podbrzusza, pleców, wydzielinie ale w ogóle się nie przejął. Mimo że mam dość stresującą i wymagającą dużej aktywności pracę nawet nie zaproponował mi zwolnienia. Myślę, że to, co się stało wynikało z mojego przepracowania i zlekceważenia lekarza. Ja mu już po prostu nie zaufam...

Gość hmm mm
masakra! szlag mnie trafia jak niektore z Was opisuja ten zabieg. jakies usmieszki, hihi hahy i inne... jakby dla Was bylo to cos normalnego... i jeszcze jak to z przytulankami bedzie bez niego... az sie zastanawiam czy przypadkiem czesc z was nie doprowadzila do tego poronienia specjalnie! przeszlam to ponad 2miesiace temu i nie wyobrazam sobie opisywac to z taka lekkoscia, usmieszkami i innymi badziewiami.

Gość tez jestem zdziwiona
tez jestem zdziwiona wypowiedziami wiekszosci z was. czy to temat zeby wstawiac usmiechniete buzki? Chyaba tylko 2 dziewczyny pisaly ze smutkiem o tym co sie stało i bardzo Wam wspołczuje:( Trzymajcie sie!

Gość LMka
Ja miałam ten straszny zabieg wczoraj ... całkowita narkoza jakieś 30min. więc bólu fizycznego nie było, ale psychiczny był/jest straszny, obudziłam się na sali, obok był mój kochany i wspierający mąż, chwycił mnie za rękę i zobaczył pod pościelą plamę krwi ... okazało się, że nie zabezpieczyli mi wenflonu, krew wypływała równo z moim tętnem ... masakra, nie dość że straciliśmy ukochane maleństwo to sama mogłam się jeszcze wykrwawić ...