Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darkooo333

Zostałem oszukany w pracy za granicą.Jak mam odzyskać pieniądze?

Polecane posty

Gość Darkooo333

Jak w temacie...zostalem oszukany.Pojechalem do pracy do Niemiec,pracowalem u Polaka,na umowie mialem 750z-tak dla sciemy,bo na godzine mialem tak naprawde 10eurol(moj pracodawca ma zarejestrowana firme w Polsce,ale od lat wszystkie prace,zlecenia sa wykonywane za granica),Tyralem jak wol...pracowalem po 15godzin ,a teraz musze walczyc o zaplate.Moj pracodawca jest mi winien prawie 1000euro.Porzucilem dla tej roboty prace w Polsce,a wrocilem z niczym.Mam rodzine,zostalem bez grosza,jestem zalamny,nie wiem co robic.

Gość Darkooo333
Nikt nie ma nic do powiedzenia??...Szkoda...

Gość 43454545454
no coz, zaplaciles za swoja chciwosc

Musisz na niego znaleźć jakiegoś haka. Tak po prostu odzyskasz max tyle co na umowie Hak musi być odpowiednio wiarygodny i bolesny żeby nie opłacało mu się sprawdzać czy go użyjesz.

Gość babaaaska
Twoim ratunkiem jest PIP

Gość wredniucha10
trza oszustowi nakłaść po mordzie

Gość hstsrs
postrasz go troche

Gość MarekKrk
ja uwazam ze w takiej sytuacji w gre wchodzi tylko fachowa pomoc firmy windykacyjnej. Zobacz sobie na pro-lege, bo sa skuteczni, a placisz im dopiero jak sam odzyskasz pieniądze.

Gość gość
Typowe, Polak Polaka wykorzysta. Mieszkam w Niemczech kilkanaście lat i naoglądałam się dosyć. Zgłoś s....syna do finanzamtu że zatrudnia ludzi na czarno do tego Zoll mu naślij. Nie wiem czy odzyskasz kasę bo umowy nie masz ale jak mu do....dolą karę to się nie pozbiera chłopak ;)

Gość gość
Kurcze, jak taka sprawa się dzieje to zgłaszaj do komornika. Ja się nie bawiłam w żadne firmy windykacyjne, bo prowizje biorą sobie niezłe. Jak masz umowe to od razu do komornika. Ja zgłosiłam sprawę do pana Piotra Szwedy z Wodzisławia. Szybciutko uporał się z oszustami.

Gość gość
:)czasami lekcje zycia drogo kosztuja ale tak naprawde to nie ufac trzeba poslkim pracodawcom za granica 2222 www.youtube.com/watch?v=Jm4IfGxN60M

Gość gość
To znaczy ze niedostales nadpłaty 2,5 € , na godzinę ? Jeszcze u niego pracujesz ? Tylko miesiąc pracowales ? Gdzie podpisałes umowę ?

Gość gość
pracowałeś na umowie zlecenie ? masz jakąś umowę ?

Gość gość
zgłoś się z tą sprawą do doświadczonego prawnika,może on coś pomoże. a z odpowiednim wyrokiem sądu idź do komornika, np. www.komorniksadowygdansk.com.pl z pomocą rzetelnych prawników masz dług praktycznie odzyskany.

Gość gość
Weźcie się ogarnijcie z tymi reklamami ... Jak dostał tyle co na umowie, to prawnie g****o mu zrobią.

Gość TWORZĄCYFILMOOSZUKANYCH
Tworzymy film na ten temat by ostrzec innych. Jeżeli chcesz dokładnie nam opowiedzieć swoją historię zapraszam: filmoszukani@gmail.com - aktualne do 10.11.2014 bowiem produkcja musi powstać w ciągu miesiąca. pozdrawiam AJ

Gość gość
Miałam kiedyś problem z odzyskaniem pieniędzy tylko, że to była osoba z którą współpracowałam, normalnie na umowy itp. Mi pomogła firma Pro-Lege, więc może zgłoś się do nich i spróbuj w taki sposób

Gość gość
warto jednak pilnować tego i mieć dowody na to, że ktoś nam jest dłużny, ja dzięki temu mogłam skorzystać z pomocy komornika http://www.tarnow-komornik.pl/ dzięki któremu w 100% odzyskałam pieniądze

Gość gość
norze trzeba iść z nim na drogę sądowo ja tak bym zrobił. Z kontaktuj się z eureko finanse oni ci doradzą co z to sprawo zrobić

Gość gość
Jak miałeś płacone na czarno to nic nie zrobisz. Szkoda czasu i nerwów.

Gość gość
A jak chcesz udowodnić że on miał ci płacić 10€ No I tych nadgodzin też nie udowodnisz. Jesteś przegrany. Na następny raz wybierz pracę na biało z umową bo tu nic nie zdziałasz.

Gość gość
to nie wiesz że najważniejsze są spisane umowy? frajer

Gość gość
Żadne zameldowanie u władz nic nie pomoże bo ty mówisz swoje a on swoje. Twoje słowo nic nie znaczy jak nie masz umowy i dokumentacji.

Gość gość
Żadne zameldowanie u władz nic nie pomoże bo ty mówisz swoje a on swoje. Twoje słowo nic nie znaczy jak nie masz umowy i dokumentacji.

Gość gość
Chciałeś się nahapać nadgodzinami to masz. Trzeba normalnie pracować a nie jak hapacz.

Gość gość
Uderz do Eureka Finanse. Pomyślnie doprowadzili do końca nie jedna taka sprawe. Pomyslnie ofkorz dla osoby oszukanej. Poza tym zawsze bardziej winny jest pracodawca, on proponowal sciemniony rachunek no nie?