Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana bezrobciem m m

Jak legalnie znaleźć pracę za granicą?

Polecane posty

Gość slonce razKL
ALE W DUBLINIE??

Gość slonce razKL
ALE W dUBLINIE?? zmywasz , sprzatasz? czy obslugujesz ludzi?

Ja szukam osobe z jezykiem niemieckim komunikatywnym - stanowisko wielofunkcyjne kelner, pomoc kuchenna, sprzatanie. Hotel zapewnia zakwaterowanie i wyzywienie. Nie licza sie znajomosci tylko uczciwosc i pracowitosc. Szczegoly moge podac na mailu.

Gość slonce razKL
i moze jescze recepcjonistka?? co??? powalilo ci chyba wszystkow jednym chce miec

to sobie badz jednym. Nikt nie prosi Cie o zainteresowanie. To maly hotelik, wiec trzeba byc wielofunkcyjnym a nie podbierac sciane , bo ksiaze nie bedzie robic nic oprocz jednego zagadnienia.

Gość uwaga uwaga zaraz przyjdzie
mycha i zacznie swoje wywody, że ona nie chce placic podatkow na nierobow, ze w niemczech to i tamto i sramto. :o

Gość your milk has a dick
Wyjechałam w ciemno do Londynu i znalazłam sobie w ciągu miesiąca pracę na recepcji w szkole językowej, wysyłałam cv przez neta.

Nie, JA pracuje w fast foodzie ale nie mowie nazwy. Duza siec jak mc Donald. Jestem na kasie, biore ordery I wydaje co zamowili Praca jak praca, JA dziekuje kazdego dnia ze ja mam A kumpela znalazla w barze. Ogolnie jak ktos zna bar to od razy do irlandii zapraszam

Gość tarafararatatata
legalnie i bezpiecznie to najlepiej przez agencję pracy. ja jeździłam kilka razy z Eurokontaktem z wrocka a pracę wcześniej znajdowałam przez stronę http://epser.com

Gość inglisz
Nie kazdy mial w szkole jezyk angielski :O naprawde trudno niektorym uwierzyc ale wielu ludzie nie wyjzezdza z takiego wlasnie powodu :O a ja ma dukac pojedyncze slowka to nie ma co :O

Gość rrrrrrrrrr5666666666666666t6ak
dla traktorzysdtow sa oferty a nie dla kobiet

praca w Niemczech jako opieka nad osobami starszymi, polecam agencje ATERIMA są z krakowa,ale rekrutuja w calym kraju, praca głównie dla kobiet:)

Gość a ja polecam Holandie
co prawda jest bardzo duzo agencji takich jak np polux, ze pracujesz 2-3dni w tygodniu a reszte siedzisz w domu i na czysto dostaniesz z 20 euro, a w domu syf kila i mogila, dlatego przed wyjazdem proponuje poczytac opinie, ja osobiscie polecam randstad to solidna firma, wyplaty na czas itp warunek to trzeba znac dobrze angielski i w duzej ilosci przypadkow posiadac prawo jazdy gdyz dostajesz sluzbowy samochod, ktorym dojezdzasz do pracy, to prawda, ze agencje duzo zdzieraja za mieszkanie, no ale kazda tak ma, ja proponuje po jakims czasie szukac wlasnego zakweterowania na pewno wyjdzie taniej, pozdrawiam

szukam pracy mam 4 dzieci ,nie wymiguje się od pracy ale w polsce tżba mieć znajomości żeby pracować

Gość Mirka23584
Hmmm jak znaleźć trzeba szukać po portalach internetowych różnego typu ja szukałam na http://praca.owi.pl jest mnóstwo źródeł, trzeba tylko oczywiście trochę rozsądku. Bo szczególnie przy pracy za granicą czai się wiele zagrożeń i oszustów tylko czyhających na naiwnych. Teraz sie zbliża okres prac sezonowych będzie sporo tego zarówno w Holandii, Belgii, jak i bliżej w Niemczech.

Gość Zwrot Podatku
Pomożemy Ci w odzyskaniu podatku z zagranicy. Prowadzimy rozliczenia z Holandii, Niemiec i Wielkiej Brytanii. Najniższa prowizja na rynku, 7% netto! Żadnych ukrytych opłat. Zapraszamy na: http://tax-pol.pl/formularz.php?kod=forum Wchodząc na podany link i wypełniając formularz na stronie firmy Tax-Pol otrzymają Państwo rabat na usługę w wysokości 5%! Pozdrawiamy, Zespół Tax-Pol

Gość gość
jesli nie masz nikogo znajomego kto pracuje za granicą to tylko przez agencje, ale dobrze je sprawdz

Gość gość
kafka ja się właśnie zastanawiam jak to jest że np w ogłoszeniach dla kelnera w Niemczech wymagana jest tylko komunikatywna znajomość?? czy to wystarczy? co innego na kuchni, ale przy kliencie chyba nie wypada kaleczyc języka

Gość gość
Może zajrzyj do darmowego serwisu ogłoszeniowego, który znajdziesz tutaj polskieinfo.eu. Zamieszczane są w nim anonse dotyczące pracy, mieszkań, usług oraz przewozów. Podziała tematyczny oraz tryb geoszukania ułatwiają odnalezienie właściwej oferty co sprawia, że serwis jest najbardziej popularny wśród Polaków zamieszkujących wszystkie kraje europejskie.

Gość wero20
Wyjazd za granicę to nic strasznego. W dzisiejszych czasach w końcu odleglosci się zmniejszają:) Najlepiej postawic na jakiegos SPRAWDZONEGO i uczciwego posrednika. ja zdecydowałam się na wyjazd 2 lata temu, wybor padl na program Curaswiss (jestem pielegniarka) i jestem bardzo zadowolona. Przeprowadzili mnie przez wszystkie szkolenia, kursy i miałam pewny kontrakt. Teraz pracuje w lucernie i jestem b.zadowolona. I z zarobkow i z warunków pracy. Ludzie robia straszny blad decydując się na prace na czarno, bo wpada się moim zdaniem w bledne kolo. Zyje się tylko od wyjazdu do wyjazdu, bez zadnej gwarancji poprawy warunków zycia. I latwo zostać oszukanym.

Gość gość
Jest tyle serwisów i portali ogłoszeniowych, że to naprawdę nie jest trudne! Zobacz sobie chociażby tutaj oferty pracy : http://www.dobra-opieka.pl/oferty,opiekunka,dam-prac . Opiekunka to fajna fucha, na Niemcy pojechać zarobić i wrócić ;)

Gość nina0132
Moim zdaniem sprawa jest bardzo prosta. Można skorzystać chociażby ze strony internetowej http://ladekzdroj.co.uk/ Jest to strona internetowa dotycząca Polaków w Anglii. Ogłoszenia dotyczą różnych tematów, wszyscy znajdą kompleksową pomoc.

Gość gość
Najlepiej wyjechać z grupą zaufanych osób i wspólnymi siłami szukać godnej pracy. Jednakże, wcześniej należy postawić na odpowiedni transport. Polecam http://www.sprintbus.eu/ , dzięki którym udało nam się w grupie znajomych przetransportować do Holandii, w bardzo komfortowych warunkach. Polecam!

Gość gość
Ja polecam szukać przez agencje - jeżeli się nie ma znajomości a szuka się czegoś uczciwego i pewnego, to będzie to najlepsza opcja. Od siebie mogę polecić http://www.ejjob.pl/ - z nimi pojechałam do Niemiec i mogę ich tylko polecić

Gość gość
Ejjob polecam, kuzynka z nimi pracowała, w sensie - wszystko przez nich załatwiała. I naprawdę, zarobiła sporo, nigdy o żadnych problemach nie mówiła. Sama się zresztą zastanawiam, bo w Polsce to ja nie mam szans na zarabianie takich pieniędzy

Gość gość
naprawde solidna agencja, mają sporo dobrych ofert. i faktycznie, jak się nie ma np. na miejscu rodziny czy znajomych, to szukanie przez agencję jest naprawde wygodną i bezpieczną opcją. sama tak robiłam i zdecydowanie polecam :)