Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eviter

Gdzie się ubezpieczyc?

Polecane posty

Witam, mam 30 lat i nie pracuję, chciałabym się gdzieś ubezpieczyć tak żeby korzystać ze świadczeń typu darmowy rezonans magnetyczny. Moje pytanie gdzie takie ubezpieczenie mogę wykupić w miarę tanio.

Gość w urzędzie pracy
idź dzisiaj a jutro mozesz isc na kazde badanie o ile cie rodzinny czy specjalista skieruje

Gość wrewreqre
musisz sama porównać ofertę, ale allianz jest dość tani

Gość dfsfdsdfs
a moze ona nie chce isc do urzedu pracy bo na czarno lepiej zarabia

bylam kiedys w urzedzie oracy ubezpieczona i mnie wyrzucili bo nie podpisalam listy. w nosie to mieli ze bylam bardzo chora a ze nie pracowlalam nie widzialam sensu brania zwolnienia. ciekawa jetsem czy teraz mnie przyjma

Gość dfsfdsdfs
a w urzedzie co jakis czas trzeba sie stawiac i proponujac ci prace czasem beznadziejna prace za 1 tys zł nettto

Gość i tak mu dasz dupy
to sie ubezpiecz w nfz, jedyne 380 zł/miesiac

Gość niestety eviter
to jest według mnie poniżejące dla ludzi że musza się co miesiąc meldować skoro zalezy im tylko na ubezpieczeniu, było wiele dyskusji żeby ten obowiązek znieść, chcieli tego profesorowie, znawcy temtu służby zdrowia, uprościłoby to system a prawo do opieki ma praktycznie kazdy Polak chyba że zlekceważy sobie wizyty w urzędzie pracy. Jednak rząd Tuska i wszystkie poprzednie ani nie chcą słyszeć o tym ponieważ na tych wszystkich systemach komputerowych i rejestrach firmy związane z władzą lub dające łapówy koszą ciężki szmal. Ostatnimi czasy nawet marszałek województwa opolskiego zaapelował by zrezygnować z tych rejestracji i każdy Polak powinien miec z automatu ubezpieczenie bez tej całej biurokracji. Uszy tuska pozostaja jednak głuche. A ile etatów do obsługi tych ludzi, ile sprzętu, systemy komputerowe, bazy danych, stracony czas ale co tam, nas stać.