Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam_ bo_ nie_wiem

do dziewczyn prowadzacych obserwacje cyklu - mierzenie temperatury

Polecane posty

Gość pytam_ bo_ nie_wiem

hej staram sie o dziecko i poradzono mi bym zaczela mierzyc temperature - jako obserwacje nie mierzylam od poczatku dzisiaj moj 23dc (mam bardzo dlugie cykle) od 4 dni mierze i jest codziennie tak samo.. 36.6 myslalam, ze temperatura sie waha (przynajmneij tak jest na 99% wykresow jakie widzialam u innych dziewczyn) jaka moze byc przyczyna utrzymujacej sie stalej temperatury..

Gość bo nie miałaś
jeszcze owulacji.Po owulacji temperatura podniesie się do góry. I temperaturę trzeba mierzyć od początku cyklu,bo inaczej nie ma sensu...

Gość Koalala
Nieprawda, nie trzeba od początku, w czasie miesiączki mozna nie mierzyć. A nawet jak się zacznie nawet kilka dni po jej końcu to jeszcze nic straconego. Wazne by uchwycić kilka dni temperatury z czasu przed owulacja, gdy jest niższa i potem złapać jej skok. Jak masz taką równomierną temperaturę przed owulacją to powinno być ci łatwiej. Powodzenia.

Gość agiew
Ja używam Cyclotestu - za mnie interpretuje temperaturę i wszystkim tego typu komputerki mogę polecić. Jak jednak chcesz sama mierzyć temperaturę to może czymś potwierdzaj wyniki np testerem na ślinę albo testami owu. Zobaczysz w końcu się nauczysz :)