Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorotka Kłopotka

2,5 latek do przedszkola? Dobry pomysł?

Polecane posty

Gość Dorotka Kłopotka

jak w tytule...posylalyscie swoje maluszki w tkaim wieku do przedszkola? dajcie znac prosze, wydaje mi sie ze to dobry pomysl ale chetnie poczytam opinie doswiadczonych mam.

moim zdaniem to dobry pomysl. moja ciocia wysylala tak samo dziecko , dzis ma 6 lat i jest taki madry z takim slownictwem ze brak slow ;)

Gość kiiiiiiiiiiiiiiiii
myślę, ze to bardzo dobry pomysł.

posłałam syna jak miał pótora roku, córka idzie za miesiąc, będzie miała dwa lata, ale nie na całe dnie tylko na dwa, trzy poranki - widze, że już chce do dzieci

Gość Dorotka Kłopotka
dzięki za opinie wlasnie tak czytam rozne, wiem ze wiele zalezy od dziecka i tego zeby odpowiednio przygotowac...tak sie postramam no inie rzucac na gleboka wode czyli caly dzien od razu bez rodzicow bo to moze byc zle dla niego

przychodzi taki moment, że dziecko lgnie do innych i potrzebuje juz kontaktu z rówieśnikami, większy niż plac zabaw i spotkania z kuzynostwem itd. Mama wyczuje kiedy to nastąpi...mój synek też pójdzie we wrześniu, będzie miał 2,5 roku. Myślę, ze to odpowiednia pora, przedszkole, ktore wybralismy, oferuje praktycznie przez cale wakacje adaptacje i to jest punkt na ktory zwracalam uwage, bo niektore maja np jeden dzien ;-/ no i synek póki co idzie na 4 godziny, a potem pewnie na dłuzej, ale dopiero po min. kilku miesiącach, nie mamy potrzeby go na dłużej zostawiać.

Gość no a czemu nie??
moja posszla jak miala 2 latka i super...

Gość jhytr
moja poszła jak miała 3 i nie cięzko było, długo płakała... zalezy od dziecka...

Gość jhytr
miało być: i było ciężko.

a wlasnie, a u was w przeszkolach byly 3 czy 4 grupy? bo u nas różnie bywa i w niektorych jak idą na 2- 2.5 roku to powtarzają grupę najmlodszych