Gość Bilajda//// Napisano Styczeń 3, 2013 wypowiedź na ''Samosi'', w odpowiedzi na temat 20 letniej dziewicy pytającej, czy jej dziewictwo jest powodem do wstydu, czy dumy? Konia z rzędem dla tego, kto doszuka się w tym tekście słowa 'kupa'- ,,nieodpowiedniej treści'', przez którą nie zamieszczono mojego komentarza. Ja próbowałam ze 4 razy i się poddaję...:O -Ja byłam dziewicą do 24 roku życia. Teraz mam 28 i już kilku partnerów za sobą. Czytam tę dyskusję i troche śmieszna mi się wydaje. Z tych na plus wypowiedzi (dementujmy) 1. Dziewictwo NICZEGO Ci nie gwarantuje. Nie gwarantuje też twojemu mężowi- wiele długowytrwałych dziewic, póżniej zdradza ,,tego jedynego'' z ciekawosci. 2. Dumna też nie masz za bardzo z czego być, bo to tak jakby być dumną, ze się nigdy w zyciu nie jadło banana np. 3. Facet, który poślubia dziewice często później zali się po forach na oziębłość żony i szuka kochanki na boku, bo wychodzi niezgodnosć temperamentów. Takze przypadki są różne- takie sielankowe i w 100% udane też. Z tych na minus(też dementujmy) 20 letnia dziewica, to najzupełniej NORMALNA sprawa. Jeszcze do niedawna sredni wiek utraty dziewictwa, to 18-19 lat. Teraz bodajze 17-18lat. Więc szczerze nie masz się czym przejmować.:) Gdybyś była 30 letnią dziewicą już by to było kontrowersyjne... Także uszy do góry i nie wierz w żadne stereotypy- ani te gloryfikujące dziewictwo, ani te wyśmiewające dziewice po 20- jako te brzydkie, lub dziwne. To bzdury, bo kazdy przypadek jest inny i ogólniki nie istnieją. Wszystko z Tobą jak najbardziej w porzadku i nie daj sobie nic innego wmówić. Miej własny rozum. Pozdrawiam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach