Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka moja refleksjaa

Czy tak wazne jest w dorosłym zyciu poczucie bezpieczenstwa i wsparcie?

Polecane posty

I co wam daje poczucie bezpieczenstwa? Czy da sie zyc nie majac zadnego wsparcia?

Gość *********ZOŁZA NADZWYCZAJNA***
1. bardzo potrzebne 2. da sie, ale jest cięzko

To najważniejsze i idzie w parze z finansami Daje to to, że mogę realizować swoje plany i pomysły i ktoś mi nie powie "ale to głupie odpuść" tylko "świetnie ! rób tak dalej ja jestem z tobą" To jest bardzo motywujące, przynajmniej dla mnie. Da się żyć bez wsparcia, to tylko kwestia samodzielności i radzenia sobie w pojedynkę z kłopotami

czyli tylko kasa daje nam poczucie bezpieczenstwa?

kasa to tylko jedna z czastkowych poczucia bezpieczenstwa . Twoje pytanie nalezaloby rozpatrywac pod wieloma aspekami .

jakimi?

Wsparcie drugiej osoby jest najważniejsze dla mnie! ciężko by mi było bez tego uczucia. Pieniążki są ważne, aby przeżyć;) móc podzielić się nimi, na drobne przyjemności itp. to w jakimś stopniu uzupełnienie życia. Bez pieniędzy nie możesz opłacić mieszkania, jedzenia itp. w takim sensie jest to istotne.

a ja nie mam zadnego wsparcia. mam partnera ale nie dostaje od niego tego czego potrzebuje.

Najważniejsze jest wstparciue innych -człowiek to istota społeczna. Kasa się tu nie liczy. To nie jest tak, że bez kasy nie przezyjesz bo jak ktoś pisze "musisz opłacić mieszkanie". Są tacy co mają własny dom i nie musza za nic płacić bo drwa na ogrzanie zbiorą w lesie, warzywa uprawiają, mają jakieś zwierzęta gospodarskie... W dzisiejszych czasach tylko kasa się liczy, dla wielu jesteś lepszym człowiekiem jak masz kawałek papierka wydrukowanego przez kogoś innego :D