Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość truskawkaaaa1111

Architektura

Polecane posty

Gość truskawkaaaa1111

Mam pytanie..bo chodzę obecnie do pierwszej liceum na profil mat-geo i nie wiem czy dobrze wybrałam skoro chcę iść na architekturę..jeśli ktoś ma w tej dziedzinie doświadczenie to proszę o radę. aaa i jeszcze mam pytanie:czy muszę chodzić na dodatkowy rysunek, czy tego nas będą uczyć dopiero na studiach??

w jakim mieście się chcesz wybrać na archiekturę? myślę że profil bardzo dobry, gdyż będzie Ci potrzebna matematyka rozszerzona, w drugiej lic najlepiej się zapisz na jakiś kurs, dwa lata spokojnie starczą żeby się nauczyć takiego rysunku jaki jest wymagany

Gość hgdghdg
profil jaki wybierzesz w liceum w sumie cie nie ogranicza... ja w liceum też chodziłam do klasy o profilu mat-geo, koleżanka z grupy profil biol-fiz, ina humana, wiec nie jest powiedziane że nie możesz po danym profilu czy ze masz mniejsze szanse. A jesli chodzi o rysunek to u mnie na roku nie dostała się ani jedna osoba która wcześniej nie chodziła na rysunek na kursy, każdy był na jakimś minimum rok, większość dwa lata, ale mi było szkoda kasy na dwa lata kursów...tak więc jesli myslisz o tym poważnie to kurs by się bardzo przydał, bo egzamin z rysunku jakoś musisz zdać, bez zdanego rysunku się nie dostaniesz

Gość truskawkaaaa1111
dziękuję bardzo:)myślę o krakowie bo mam najbliżej, a gdzie powinnam chodzić na ten rysunek bo mieszkam na wsi, więc do jakiegoś prywatnego nauczyciela, czy może do jakiejś szkoły??

politechnika taki kurs, przynajmniej u nas, organizuje, ale jest tam dość tłumnie i równie drogo jak prywatnie. Najlepiej w ok 10 osobowych grupach, wtedy zawsze można czegoś się nauczyć od innych. Może przejdź się na polibudę i popytaj ludzi, gdzie chodzili. Bo na internecie zawsze jest dużo ogłoszeń ale najbardziej ogłaszają się ci którzy za bardzo nauczyć nie potrafią. Więc bardziej z polecenia szukaj nauczyciela rysunku niż z ogłoszeń

Gość hgdghdg
najlepiej sprawdz w internecie szkoły (nie wiem czy chcesz jak najbliżej siebie) jeśli tak to sprawdzasz które szkoły masz najbliżej i w google wpisujesz nazwe szkoły, znajdziesz na pewno mase opinii innych ludzi, którzy chodzili, bo ludzie się takimi rzeczami ogólnie dzielą, czy warto do kogoś chodzić czy nie. Ja chodziłam do nauczyciela który jest u mnie na politechnice wykładowcą z rysunku i geometrii wykreślnej, co prawda nie miałam z nim zajęć ale on już wiedział jak przygotować. istnieje też przekonanie ze najwiecej ludzi dostaje się po kursie organizowanym przez politechnike, dużo osób dlatego zapisuje się na kursy na politechnice gdzie się chce dostać...ale nie potrafie powiedzieć ile w tym prawdy, część osób z tych kursów z politechniki sie dostaje a część nie. ja bym raczej na twoim miejscu popytała znajomych, w internecie przeczytałabym chyba wszystkie opinie o danym kursie (lubie mieć wszystko sprawdzone);p

Gość hgdghdg
sigh ma racje z tym ogłaszaniem się w internecie, że najgłośniej robią to ci którzy nie koniecznie dobrze uczą, u mnie na forum mojej politechniki są założone wątki o kursach rysunku w całym moim mieście i studenci pilnują nawet żeby ktoś sobie na nich nie schlebiał ;p wejdź na forum politechiki której chcesz sie dostać, bo takie forum każda politechnika ma, w wydział architektury i przeglądaj wątki, na pewno są wątki o kursach rysunku