Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratuuuuuuunku

pomocy TERMA ŁAZIENKOWA

Polecane posty

Gość ratuuuuuuunku

Posiadam w domu termę firmy biasi model m96.24sm/c2 Dzis rano mialam awarie w kuchni - pękła rura pod zlewem i wrzątek z kranu tryskal wszędzie. Musialam wyłączyć termę by mozna było bezpiecznie zajac sie usterka tylko teraz nie wiem czy piec dziala poprawnie. Nie widze by palił sie tam ten płomyk - nie pamiętam jak było zanim wyłączyłam. Nie wiem czy zapalanie następuje przez elektrycznie wytwarzana iskrę czy przez ten płomyk. Nie wiem pomocy o boje sie ze tam gromadzi sie gaz.....

Gość ratuuuuuuunku
chociaż jeśli nie wiecie to proszę sprawdzcie u siebie czy w czasie gdy terma nie pracuje to czy ten płomyk dyżurny sie pali?????

Gość 3213123213
no uwazaj, uwazaj, wentyluj pomieszczenie, wczoraj się dowiedziałam że kolezanka z klasy, tzn danwej, bo mamy juz 35 lat, zmarła w wyniku zatrucia czadem... :(

Gość 3213123213
w sumie to zawsze mozesz wezwac pogotowie gazowe, i poprosic zeby zmierzyli, powiedziec że czujesz gaz. Raz tez tak zrobilismy, pomierzyli wszysctko, rzeczywiscie coś było nie tak, zamknęli nam, dali instukcje zeby wezwac instalatora i co jest do zrobienia...

Gość ratuuuuuuunku
wlasnie dlatego tak panikuje bo nawet jesli okaże się ze ta terma musi miec dyżurny płomień to nie mam jak sie tam dostac bo w tej dziurce przez którą widać płomienie jest szybka -

Gość ratuuuuuuunku
czy jest tu jakis facet ktory ma pojecie o czyms takim? Mieszkam sama dopiero przyjechalam do Irlandii nawet nie znam nikogo żeby zadzwonic

Jeżeli masz ciepłą wodę, to znaczy, że działa poprawnie. Nowoczesne piecyki włączają się i wyłączają automatyczne (w razie awarii).

Gość 3213123213
róznie z tym bywa w praktyce, dlatego warto mic odrobinę nieszczelne okna. Zastanawiam sie, co sie stało u tej mojej dawnej kolezanki, ona była prawnikiem, miała sporo kasy bo rodzina cała bogata, jakim cudem isę zatruła, nie sądz,e żeby mieszkała w ruinie