Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamazwariowana

Roczne dziecko mało waży!!!!!!

Polecane posty

Gość mamazwariowana

dziewczyny mam problem, synek urodził się z wagą 3200 g czyli ok, na piersi 7 miesięcy, pierwszy miesiąc przybrał kilogram ale potem nagle ledwo po 500 g czyli w dolnej granicy...przybierał ale słabo:(:(Pediatrzy mówili że pzresadzam....w końcu podawałam swój pokarm z butli żeby zobaczyć ile je...masakra po 70-80 ml jako półroczne dziecko...teraz ma rok i waży ledwie 8 kg....rozwija się prawidłowo, wszystko w terminie..:)chodzi sam choć woli za rączkę...jest wesoły...ale taka straszna drobina...wzrost 76 cm 2 miesiace temu, teraz nie sprawdzałam... Nie znosi jeść..mleko jest w ogole fuj , a śniadanie, obiadek kolacja to walka....ostatnio tylko parówka, ryba i kopytka podsmażane robią furorę...kaszki be, zupy be...mięso be...:( Fakt że ja byłam strasznym niejadkiem...!!!W przedszkolu mieli ze mną cyrki...jako niemowlę też strasznie źle jadałam...moja mama się śmieje że sprawiedliwość przyszła...A lekarka(która była moją pediatrą) twierdzi że to genetyczne..... Morfologia i mocz ok, usg brzuszka też.... No i co mam myśleć???? Bo zwiariuje....

Gość xyterme
a kogo to obchodzi, idz babo z dziecakiem do lekarza a nie na forum piszesz

Gość asdsaaaaaa
Moja mama zawsze miała to samo zmartwienie związane ze mną :) Zawsze ważyłam o dużo za mało, zawsze hudzina, zawsze dawano mi 2, 3 lata mniej niż miałam w dzieciństwie. Na zielonej szkole czyli w 2klasie (8lat) ważyłam 22Kg, mój syn waży teraz 19kg, ale ma 4 lata więc jak widać niby było ze mną coś nie tak :P Teraz mam 26 lat waże 49/50kg mimo dwóch ciąż waga wraca na swoje miejsce. Jem bardzo dużo... taka moja uroda :)

a moze to juz taki jego urok?? moja najmodsza ma 4 latka ,wazy 12 kg, ale jest malutka i drobniutka,lecz nie choruje, choc niejadek z niej przeokropny W kazdym badz razie popytaj sie jego pediatry co on na to

Gość Duniiia28
Jak dobrze, że napisałaś ten post!! Mamy z mężem to samo zmartwienie. Nasza córka ma 11m-cy i waży dokładnie 7,900kg Każdy mówi - Calineczka... Niby wszystko z nią ok, jest zdrowa, ale też się martwię

Gość mamazwariowana
Ja już zaliczyłam trzech pediatrów plus gastrolog.....pediatrzy obserwując mówią że w życiu tak ruchliwego dziecka nie widzieli...fakt adhd normalnie...ale skoro tak spala to wydawało mi się że powinien jeść za czterech...:(jeszcze niedawno dokarmiałam mlekiem z kaszą na śnie...ale lekarz też twierdzi że to juz bez sensu...roczek ma i ma jeść normalnie...no ale poprawy nie ma...:(

KOchana, moja córka po urodzeniu ważyła 3000g jak miała rok 7500g. lekarze brali ją pod lupę bo tyła po 300g/ 6 tygodni. generalnie warto zawsze sprawdzić czy nie ma infekcji moczu ( u nas była!) i czy z nerkami jest okej. jeśli tak, to proponuję wymyślać różne cuda z jedzeniem- jakieś rysuneczki itd.. no i próbujcie coś na pewno polubi. poza tym, droga mamo, miej dobre nastawienie! to jest połowa sukcesu, bo Twoje dzieciątko to wyczuwa i w taki a nie inny sposób reaguje.

Gość MAM 2 CORKI I TO SAMO
1 WAGA URODZENIOWA 3200-ROK -8300 2 -/- 2900 - 7600 TERAZ 1- 7,5 ROKU WAGA 20 KG 2- 2 LATA 10 KG I WSZYSTKO OK ZDROWE TAKA ICH URODA :)

Gość katastrofffa
widocznie ten typ tak ma ;) moja sie urodzila 3400 a na roczek wazyla 8400.przytyla w ciagu roku niewiele wiecej niz twoj szkrab a nasz pediatra nie widzial nic zlego w jej rozwoju czy wadze.teraz ma 3 latka wazy ok 13 kilo ale wybrzydza w jedzeniu okrutnie.

Gość podawanie samej wagi dziecka
bez podania WZROSTU jest zupełnie bez sensu

Gość Adela850
Waga urodzeniowa 3650g. zawsze chetnie jadl i wszystko co mu dawalam. nawet musialam ograniczac jedzenie, bo potrafil kazda ilosc wchlonac 8dopiero po 1,5 roku umial powiedziedz stop). Dokladnie po roku wazyl: 8,43 kg. Nie nakrecaj sie, wszystko jest OK :-)

Jeśli Twoje dziecko jest za niskie, nie przybiera na wadze, a do tego ma problemy ze strony układu pokarmowego, takie jak bóle brzucha, zaparcia, biegunki albo wymioty, to sprawdź czy nie ma nietolerancji glutenu. Na szczęście wystarczy jedno proste badanie, aby Twoje Szczęście dogoniło rówieśników usmiech.gif bdaniaprenatalne.pl/dlaczego-niektore-dzieci-wolno-rosna/