Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iloveya252544

pytanie o tabletki anty

Polecane posty

Gość iloveya252544

Byłam wczoraj u gina i chcę pierwszy raz zacząć brać tabletki anty. Znam go już kupę czasu i miałam do niego zaufanie, ale do wczoraj.... Przepisał mi te tabletki i byłam pewna że muszę czekać do 1 dnia okresu i wtedy zacząć brać, a on mi mówi, że dopiero jestem w 9 diu cyklu i mogę brać już od dzisiaj (czyli wczoraj) i nie muszę się zabezpieczać już w ogóle. W ulotce jest napisane żeby zacząć brać 1 dnia cyklu. Czy ten gin chce żebym zaszła w ciążę?? CO ROBIĆ??? 1) Odstawić tabletki (dopiero jedną wzięłam) i czekać na okres i zacząć brać z nowego opakowania? 2) Brać dalej i zabezpieczać się tydzień/cały miesiąc? 3) Zaufać lekarzowi?

Gość gtttytyt
przeczytaj instrukcję i bierz tabletki wg. niej..

Gość królowa kier i as
sprawdż konowała ginekologów ci w tym kraju dostatek

Gość grdge
rob tak jak masz w ulotce. pigulki ZAWSZE zaczyna sie od 1 dnia okresu, jakie by to nie byly, to po 1. po 2. przez pierwszy miesiac najlepiej sie dodatkowo zabezpieczac. po 3. nie bierz wiecej pigulek, zaczekaj na okres i wtedy zacznij(najlepiej zeby Ci sie nie pomieszalo odloz to zaczete opakowanie na "czarna godzine" i od okresu zacznij nowe). a osobiscie polecilabym Ci zamienic pigulki na nuvaring (poczytaj na necie), ja tak zrobilam i powiem Ci ze jest mi o wiele lepiej i wygodniej :)

Gość Perw mobilna
Nie bierz więcej i poczekaj do miesiączki. Jeśli pierwsza weźmiesz pierwszego dnia miesiączki to nie musisz się zabezpieczać. Jeśli są to tabletki jednofazowe to spokojnie możesz wykorzystać to opakowanie, po prostu wcześniej je skończysz, tylko pamiętaj, że przerwa nie może być dluższa niż 7 dni. No i zmień lekarza. :D

Gość iloveya252544
no w instrukcji pisza tylko o 1 dniu miesiaczki ;/ ale ja mam tez problemy hormonalne i gin powiedzial ze w tym miesiacu za szybko okresu nie dostane (ostatni moj cykl trwal 51 dni!!) i moze dlatego uwaza ze moge sie nie zabezpieczac bo zanim dojdzie do owulacji to i tak juz tabletki zaczna dzialac?

Gość Perw mobilna
No to w takiej sytuacji powinien Ci przepisać luteinę lub duphaston. Miałaś robione badania hormonalne? Ile masz lat?

Gość iloveya252544
Mam 23 lata i jestem już po pierwszej ciąży. Chciał mi przepisać luteinę ale wtedy mu powiedziałam, że chcę też tabletki anty, to powiedział, że w takim razie tabletki anty pomogą odpocząć jajnikom i to też dużo pomoże. Mam zbadać prolaktynę i jak będzie za wysoka to jeszcze włączymy obniżanie tej luteiny.

Gość iloveya252544
obniżanie tej PROLAKTYNY*

Gość Perw mobilna
Prolaktyna to za mało. Ja bym Ci radziła udać się do ginekologa-endokrynologa, który powinien zlecić badania różnych hormonów, a nie tylko prolaktyny. I do tego czasu powinnaś się wstrzymać z tabletkami.