Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce mu pomoc..

Facetowi w wieku 30 lat nadal wyskakują pryszcze. Czy to choroba?

Polecane posty

Gość chce mu pomoc..

no bo to już chyba za późno na trądzik młodzieńczy.. wkurza mnie to. Facet ma 30 lat, a twarz jak nastolatek. Nie jest cały obsypany, ale często mu coś wyskakuje a to na policzku, czole, brodzie. No obrzydliwe i nie pasuje do dojrzałego faceta. Może to jakaś choroba? Może z tym do lekarza trzeba się udać? Pewnie on to oleje, bo powie, że to tylko pryszcz i do lekarza z nim chodzić nie będzie. Ja myślę oczywiście o dermatologu.. już sama nie wiem co robić, bo to ładnie nie wygląda. I często ma takie niespodzianki, niedlugo sie tez pobieramy i nie chcialabym takiej bomby na slub... mnie juz dawno te dolegliwosci skorne minely, a jego nadal trzyma od czasu do czasu cos sie pojawia. Przepraszam, moze za trohe niesmaczny temat..

Gość chce mu pomoc..
* trochę (od razu poprawka:):)

Gość PH 5.5
jak to nie pryszczyca to kup mu jakieś zbilansowane mydełko :D

Gość chce mu pomoc..
caly czas myje twarz tonikami, zelami i kurde i tak cos mimo wszystko potrafi wyskoczyc. Mnie to dziwi, bo to juz dojrzaly facet nawet ma kilka siwych wlosow! a tu pryszcz

Gość rrtttytyty
ty glupia dziwo to chyba do slubu nie dojrzalas, zaklada temat na forum bo jej facet ma syfy na ryju, a ty masz syf w mozgu, zrob cos z tym

Gość pryszczaty trzydziestolatek
znam ten ból. Dobrze robiło mi mydło "Biały Jeleń", ale nigdzie nie mogę go znaleźć w moim mieście.

Gość chce mu pomoc..
Jest to dla mnie dziwne, do slubu oczywiscie dojrzalam, ale nie mamy po 20 lat by pryszcze byly na porzadku dziennym. Dlatego podejrzewam, ze moze to byc powazniejszy problem niz tylko pryszcz. Tradzik w wieku 30 lat to jednak dla mnie nic codziennego.

Gość chce mu pomoc..
czyli tez masz 30 lat i te problemy? ja naprawde sie z tym jeszcze nie spotkalam u mezczyzn w tym wieku.

Gość 987654321123456789
to nie musza byc klasyczne pryszcze a np. zapalenie mieszka wlosowego

Gość chce mu pomoc..
czyli podstawy są by udać się do dermatologa?

Gość pryszczaty trzydziestolatek
i tez mam już siwe włosy. Tylko narzeczonej nie mam ani dziewczyny. Myślałem, że pryszcze przestaną wyskakiwać z wiekiem no ale przeliczyłem się. Wstydzę się iśc do dermatologa. Nie wstydzę się dermatologa tylko dziewczyn w poczekalni. Bo oprócz tego jestem tez trochę psychiczny ;)

Gość Sylwia Krukiewicz
Sama przez to przechodziła, pryszcze, wągry, okropne ślady, tłusta skóra ;( Próbowałam przeróżnych metod walczenia z tym. Ale poradziłam sobie z tym problemem dzięki tabletką IQface które mama sprowadziła mi ze Stanów. Moje problemy skórne w końcu się skończyły:) U mnie tylko tabletki poskutkowały.

Gość Panna Kitka
Jestem kobietą mam 30 lat, we wczesnej młodości nigdy nie miałam problemów z pryszczami, czasami wyskoczył jakiś pryszcz. Niestety w wieku 30 lat nadal zdarzają mi się taki niespodzianki :O Nie mam twarzy pokrytej pryszczami ale nadal wyskakują pojedyńcze niespodzianki, zwłaszcza przed okresem więc u mnie to pewnie kwestia hormonów :O Makijaż zmywam mleczkiem + płyn micelarny, nastepnie mydełko antybakteryjne. Stosuje kremy nawilżające bo pomimo tego, że skórę mam tłustą to wysuszoną, taki paradoks. Byłam z tym u dermatologa to mnie zbył, stwierdził, że jeden pryszcz w miesiącu to nie jest jednostka chorobowa.