Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiołek_24

urlop macierzyński

Polecane posty

Gość Nie mydlcie dziewczynie oczuuu
Nie masz szans na pieniądze. Za krótko pracowałaś. Byłas w ciaży jak już Cię zatrudnili... Moja przyjaciółka przegrała taką sprawe i musiała oddać po 7 miesiącach wszystko z odsetkami.... Ja bym nie ryzykowała. I nie mniej pretensji do pracodawcy - on tu traci najwiecej - bo pierwszą pensję jak już nie ma pracownika musiałby Tobie zapłacić itp. Sama daj komuś za zero pracy jedną wypłatę. To ZUS jest winien że obciąża pracodawcę.

Gość akihhhaa
co wy gadacie , z tego co pisze autorka to miała umowę na CZAS OKREŚLONY a nie na nieokreślony więc jej się nic nie należy!

Gość fiołek_24
Słyszalam własnie juz o takich przypadkach. Nie mam pretensji do pracodawcy. Źle się złożyło bo pracowałam wcześniej też jako przedstawiciel w firmie farmaceutycznej i się zwolniłam sama ze wg na sytuacje panującą w firmie. Gdybym wiedziała, że będzie bąbel za parę miesięcy to bym nie szukała nowej :(

Gość fiołek_24
Tak umowę miałam na czas określony maj 2014. Za krótko pracowałam żeby dostać na czas nieokreślony.

Gość wez sieee budujjjjj
byłaś pytać się w ZUS-ie? I co Ci dokładnie powiedzieli? Idź jeszcze raz zapytaj, może innego pracownika ZUS-u. Jak Ci powiedzą że się nie należy to nie kombinuj żebyś nie musiała potem więcej odkładać.

Gość sdfgbnhmjkmhgfdsadfghj
" czy partner może za mnie wykorzystać urlop macierzyński w postaci urlopu ojcowskiego? " - nie rozumiem o co Ci chodzi w tym pytaniu? Przecież facet nie jest w ciąży więc nie ma urlopu ojcowskiego w takim sensie... Dopiero jak dziecko się urodzi to ojciec moze wziąć urlop ojcowski ....

Gość fiołek_24
Byłam kazali czekać na postępowanie nic więcej mi nie powiedzieli. Mają max 2 mc na wyjaśnienie sprawy. Nic nie będę kombinować czekam spokojnie.