Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DJ Krzykacz

praca za minimum krajowe - czy watro ???

Polecane posty

Gość DJ Krzykacz

otóż wiążę się z takim problemem - nie wiem czy jest sens taką robotę za 1100 zł podejmować i jeszcze stracić na dojazdy ok 300 zł i wstawać wcześnie rano.....nie motywują mnie takie warunki pracy ;/

pewnie, lepiej siedzieć w domu i gówno mieć :o

Gość EDra
wiadomo, ze to jest pensja głodowa ale sadze, ze lepiej tyle niz nic...ja sama jestem bezrobotna od konca czerwca 2012....;/nawet tyle by mnie ucieszylo..ja tez za dojazdy bym wydała z 300 zł a z jakiego woj jestes?

Gość DJ Krzykacz
podkarpackie a ty..

Gość ererrtrtrtt
ale teraz takie są realia, malo kto zarabia weicej, chyba ze jakis cwaniak albo praca po znajomosci

Gość DJ Krzykacz
ale co załatwisz jak ci 700 750 zl zostanie ;/

Dobrze, że pracujesz, inni to nic nie robią, może zarabiasz najniższą krajową, ale pracujesz i jesteś pracowity. Oczywiście, że się opłaca jednak postaraj się poszukać na przyszłość lepszej pracy

Moim zdaniem nie warto - tylko utwierdzasz buców którzy takie głodowe pensje oferują w tym, że są na to chętni.

Gość DJ Krzykacz
ktoś kiedyś pisał że PKP płacą trochę więcej niż MK i jakiś bony i ulgi są i talony na święta - i przynajmniej nie robię na prywaciarza tylko na państwo. wie ktos cos na ten temat ??

No pewnie ,że nie warto :D Lepiej siedzieć nic nie robić i krzyczeć :D:D:D:D

Nie bądź głupi, nie idź. Nic to nie daje, a tylko będziesz wykończony i zły.

Gość DJ Krzykacz
tylko że o taką za np 2000 ciężko ;/ może jak by do jakiegoś miasta uderzył np Zielona Góra ?? czy Lubin

Gość DJ Krzykacz
nie wie ktoś jak w Zielonej Górze z życiem pracą i zarobkami ??

Umiesz coś robić? Znasz języki? Najlepiej jedź do pracy sezonowej za granicę - znam ludzi, którzy pracują 3 miesiące w roku i im wystarczy. Albo poszukaj czegoś na czzarno zdecydowanie lepiej na tym wyjdziesz.

14:07 [zgłoś do usunięcia]Looooser No to na górnika. Ciezka robota, ale chociaz zarobisz. x No to co tu jeszcze robisz ;) Prawdziwy facet nie boi się napracować i pobrudzić rączek

Gość DJ Krzykacz
znam tylko polski a co do pracy to jak narazie tylko w moim zawodzie mam doświadczenie /;;/

Gość DJ Krzykacz
wykształcenie średnie...po technikum

Krwawy Edward masz błędne wyobrażenie o zarobkach górników :D No ale nie ty jeden jeszcze wierzysz w stereotypy:D Aha i dobrze byłoby,gdybyście wiedzieli ,że górnikiem nie zostaje się podejmując pracę na kopalni :D:D:D a taki śleper ,to z 1500 zarobi :D:D:D

Gość DJ Krzykacz
nie wiem co tak tego górnictwa się uczepiliście ;)

Gość DJ Krzykacz
a pracuję może ktoś na dociepleniach albo pomocnika na budowie - jakie warunki płacy ?

Gość DJ Krzykacz
albo może na czarno i więcej zarobić....

Gość mój mąż pracuje
jako pomocnik, w warszawie, 3200zł, jedzenie i nocleg płaci szef, tyle że to właśnie praca na delegacjach

Gość DJ Krzykacz
jak bym miał tak 2000 2500 to jak to sie mówi to bym se te życie lepiej ułożył ale nie mogę takiego nic znalezć ;/

Bo mieszkasz na Podkarpaciu a tam to wszyscy po znajomości załatwiają - mam tam znajomych i połowa nie prtacuje albo wyjechała.

Gość DJ Krzykacz
to co miągwa proponujesz - oczywiście odpada zagranica.......ponieważ trzyma mnie cos na miejscu i nie moge z polski wyjechać

1. Wciąż szukać na miejscu (czegoś bez dojazdów tak żebyś dostał te 1200 zł chociaż do ręki bo to absolutne minimum obecnie). Może jakaś ochrona obiektów - znajomy pracował tak w czasie studiów na nocki, siedział na kompie całą noc i robił obchód co jakiś czas za niezłą kasę właśnie na Podkarpaciu. 2. Szukać czegoś zdalnie (praca przez internet, jakieś tworzenie www, obróbka grafiki, programiwanie, pisanie prac - nie wiem co umiesz robić) 3. Może jakiś biznes ze znajomymi typu prace wykończeniowe. Jest też trochę rzeczy nielegalnych które możesz robić ( a takie w Polsce są bardzo opłacalne) Nie namawiam ale znam ludzi którzy szmuglowali leki i środki dopingujące z krajów gdzie można je zakupić bez recepty i mieli z tego niezłą kasę. Przewożenie przez granicę z ominięciem podatku też jest opłacalne (np. elektroniki). Jedno jest pewne nie daj sie wykorzystywać za 700 zł na rękę. W niemczech na praktykach w zawodówce nastolatki dostaja 4x tyle.