Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o opinie

"spór transakcyjny" na allegro - jakie mam szanse na odzyskanie pieniędzy od

Polecane posty

Gość prosze o opinie

sprzedającego. Sprawa jest taka, zakupiłem w grudniu jako "KUP TERAZ" laptpopa używanego było opisane jako: " IDEALNY, MAŁO UŻYWANY, 100% SPRAWNY" okazało się mocno używane, bardzo widoczne są na ślady na obudowie, klawiaturze itd wyglląda to paskudnie - jednak jest oczywiście sprawne i bez zarzutu działa. Ja uwierzyłem w tą idealność (mój błąd), zdjęcia są malutkie. W opisie nie ma słowa o tym że są "jakieś ślady normalnego użytkowania" - idaelny koniec kropka Sprzedawca też nie znał prawdziwej specyfikacji (przekopiował z jakiejś strony) urządzenia (jak twierdził korzystała z niego jego matka) W urządzeniu jest zaniżona ilość RAM do tego co jest opisie na ukcji. Po otrzymaniu urządzenia napisałem że ma za mało RAM i wygląda jak wygląda i niech się do tego ustosunkuje i napisałem że albo niech dośle tą RAM albo najlepszym wyjściem będzie jak mu odeśle urządzenie a on mi pieniędze - pełną sume. Napisał że moge zwrócić urządzenie. Ja się zgodziłem i zaznaczyłem że on musi sobie pokryć koszty kuriera/poczty itd bo w końcu to jego wina. Wtedy zmienił zdanie i napisał - "to za dużo kłopotów, znalazł ten RAM i mi wyśle.... - i tym tak naprawde narzucił dalszy ciąg wszystkiego Czekam kolejne dni, jednak ta pamięć nie doszła i zaczynam go straszyć że zgłaszam sprawe na allegro a ten pisze że ZAKUPIŁ tą dodatkową RAM i dlaczego denerweje, strasze bo to musi potrwać. Oczywiście zgłosiłem "spór transakcyjny" wszystko BARDZO DOKŁADNIE (cytowałem dokładnie treść listów) opisałem dodałem zdjęcia urządzenia, że urządzenie jest niezgodne z opisem na aukcji i że konfiguracja jest niezgodna - i dałem jasno do zrozumiemienia, że chce odzyskać pieniądze tak by kupić sobie inne urządzenie tak by nie usatysfakcjonowało Sprawa stoi w miejscu, już chyba z 3 tygodnie, obecnie pisze że jeszcze 9 dni do końca sporu, nikt tam nie odpowiedział Prosze o opinie osób, które brały udział w takich procesach, jak to wszystko przebiega i jakie mam szanse - dziękuje pozdrawiam

Gość jaonosikowe..
pisz do allegro idz na policje prokuratura chamstwo trzeba tepic tez tak kiedys mialem z telfonem stan idealny a okazlo sie porazka ale koles oddal cześć kasy takze mi sie udało

Gość prosze o opinie
up - prosze o opinie