Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokorokokoko

Imiona dla Waszych pociech :)

Polecane posty

Gość kjhgkuiugy
Hehe, rozumiem. Sama jestem posiadaczką baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo oryginalnego imienia, i wstydziłam się go gdzieś tak aż do studiów.. Jak byłam w liceum, to nowopoznanym osobom mowilam ze mam na imie zupelnie inaczej niz mam naprawde.. Dlatego rozumiem Mamę Mariannę, ktora nie cierpiala swojego imienia i nie chcialaby zeby nosila je jej wnuczka. I dlatgo tez zaproponowalam, ze mozna dac tak na drugie, ale to jak juz Mama 6-latki woli :)

Gość będę tatusiem
ja bede miec synka ktoreo chcialbym nazwac Maxym Albert

Gość ooooooooooooii
Maksym ok, ale czemu przez x? z tym iksem bedzie dla jednych pretensjonalne, a dla innych patologiczne (..tacy sa ludzie) Albert rewelacja! :)

Mam córkę Aleksandrę Hannę. Jak kiedyś będzie drugie to Artur albo Weronika

Gość kakakazia
Tylko nie dawaj : Julia ....bo wszędzie tylko Julki słychać Kuba....też jest ich za dużo Ani w stylu zachodnim typu Angelika czy Nicola Znam dziewczynę która dała dziecku Victor i szczyci się tym ....nawet panie w przedszkolu mówią że to Victor przez V i c bo mamuska ciągle o tym przypominała

Dzięki dziewczyny. Fakt- jest cieżko... staram sie myśleć o dziecku ile się da, ale jednak póki co tylko mama w głowie :/ Widocznie nie da sie oszukać psychiki w tym wypadku :( Myslałam zeby na drugie dać Marianna, ale nie chce tego imienia "spychać na boczny tor". Ewentualnie myślałam, zeby to imię zaproponować starszej córce w przyszłości na bierzmowanie (była bardzo zżyta z babcią). Nie wiem... chyba na świeżo nie umiem myśleć jak to zrobić. Może wyjdzie w praniu? Grunt, że mąż b. lubi to imię i b. kochał moją mamę, więc w razie co nie będę go musiała przekonywać.

Gość moje bliźniaki mają na imię
Florianna-Marlena i Gustaw -Piotr

Gość zadowolonazzycia
moj synek ma Aleksander Antonii :)

Gość kokorokokoko
a mi się właśnie podoba Wojciech i koniec wspólnie z mężem wybraliśmy :) A jak się komuś nie podoba to jego sprawa :P Wojciech, Wojtuś :* Ewentualnie Szymon :P

Gość sjsbbzzjz
Mój synek ma na imię Patryk proste imie nie jakieś wymyślne:-) A jak będe miała córcie dam jej na imię Ania lub Kasia a jak będzie synek to Tomek lub Pawał:-)

Do "Mama 6 latki"-moja dobra kolezaanka ma corke Marianne, ale wolamy na nia Marcysia, fakt to jest inne imie, no ale tak sie przyjelo ze formalnie,urzędowo jest Marianna, a w praktyce jest Marcyśka ,sama pierwsza tam zaczelam mala nazywac gdy byla niemowlaczkiem, bo jakos dla kruszynki Marianna zbyt powaznie brzmialo, i tak zostalo przeze mnie nadane Marcysia pieszczotliwie :)

Gość aaaaaaabbbbbbbbbiiii
Aleksander a dla dziewczynki Gabriela

Mama - 6latki - na początku napiszę, że bardzo Ci współczuję śmierci mamy, przytulam Cię wirtualnie i bardzo mi przykro :( Ale wiesz.. Zastanów się nad tym imieniem jeszcze. Sama piszesz, jak będziesz zdrabniać takie imię - Marysia, ktoś tu pisze o Marcysi - po co nadawać dziecku imię, którego i tak nikt nie będzie używał, bo będzie to niewygodne? Nie zrozum mnie źle - bardzo dobrze rozumiem Twój żal i ból po stracie mamy, ale niech to nie przyćmi zdrowego rozsądku przy nadawaniu imienia Twojej córeczce. Pomyśl o tym, jak ona będzie czuła się z takim a nie innym imieniem. Jest dość osobliwe, sama napisałaś, że Twoja mama go nie lubiła. Wiesz, szacunek i pamięć do mamy, a także chęć przekazania więzi Twojej córce możesz zrobić na milion innych sposobów, niekoniecznie robiąc to, do czego sama nie jesteś przekonana albo z czym Twoje dziecko będzie się źle czuło w przyszłości :)

Gość charakter charakterem
Tomus;)

Gość nie chodzę
Leon.

Ja jestem dopiero w 12 - 13 tygodniu ciąży. Jak będzie synuś to będzie Mikołaj. Córkę chciałabym nazwać Kalina, Helenka lub Hania, ale mąż jest na nie . Więc ciągle szukam takiego imienia, żeby nie było bardzo wymyślne, ale też żeby nie nosiło go, co trzecie dziecko na podwórku.

Gość a moje pociechy to
synek ma na imię Aleksander teraz jestem w ciązy i bezie Pola, chyba że okaże się chłopcem to będzie Antoni:)