Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość egggida

zalozenie firmy poza polska

Polecane posty

Gość egggida

mysle o zalozeniu firmy zagranica-najbardziej rozwazalam anglie , szkocje, dzialalnosc jednoosobowa. ale: -czy musze miec tam adres zamieszkania czy wystarczy skrytka? -dzialalnosc bedzie prowadzona- uslugi- na terenie roznych krajow europy oraz poza- jak wtedy z podatkami czy ktos moze sie orientuje bardziej albo moze mi polecic gdzie pytac dziekuje

Gość wredniucha10
podatki i ubezpieczenie płacisz w kraju, w którym masz zarejestrowaną działalność - nie musisz mieć także adresu - wszystkiego dowiesz się w biurze, które będzie prowadziło ci księgowość

Gość egggida
dzieki za odpowiedz, ale czy na pewno nie musze miec adresu, skad masz takie info? pytam bo czytam juz tyle ,ze az stracilam rozpoznanie, w kazdym razie wszedzie jest info o koniecznosci posiadania adresu zamieszkania w uk np., gdyby to mial byc ten kraj. w jakich biurach moge pytac?

Gość wredniucha10
moja księgowa zakłada firmy wieli polakom mieszkającym w Polsce - najliczniejsza grupa to taksówkarze

Gość wredniucha10
wystarczy wygooglować "biuro rachunkowe w UK"

Gość kicia kak
Cały proces jest dokładnie opisany na http://www.biznes-firma.pl Skorzystaj z wyszukiwarki. Generalnie - wcale nie jest to takie trudne.

Gość Karina 44
Ja zalozylam firme w Anglii ponad rok temu z UKBilans. (wpiszcie sobie do wyszukiwarki google) Wiem ze teraz maja swoje biuro w Polsce tez. ja uwazam ze rozwiazanie jest rewelacyjne. Wszystko zalezy od rodzaju firmy jaki sie ma i trzeba odpowiedziec na konkrektne pytania i wtedy dostosowuja rodzaj zakladanej firmy i warunki, do tego jaka dzialalnosc prowadzicie w Polsce zeby wszystko bylo legalnie. Malo tego, mialam kontrole z Zusu ale do niczego sie nie mogli przyczepic wiec to potwierdzilo ze wszystko jest ok.