Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stronga

załamana wagą dziecka- 5 miesięcy

Polecane posty

Gość stronga
dzięki dziewczyny, pogadam jeszcze z lekarką o ile się wybierzemy na szczepienie, bo ta grypa wszechobecna mnie trochę przeraża. Znalazłam jeszcze coś takiego jak Sinlac i może wprowadzę o ile nie pójdzie w górę w ciągu najbliższych tygodni

myskaff- jak to nic niechce jeść? Napisz coś więcej co jej próbowałaś dać, gotujesz czy kupujesz słoiczki? robiłaś jej morfologię?

Gość allllaaa123
a i jak obiadki zjada od dwoch tygoni to jeszcze nie zdazyl przybrac , zwazysz za miesiac i zobaczysz jaka bedzie roznica:)

Gość allllaaa123
a i jak obiadki zjada od dwoch tygoni to jeszcze nie zdazyl przybrac , zwazysz za miesiac i zobaczysz jaka bedzie roznica:)

Gość katastrofffa
allllaaa123:no przecie preczytala uwaznie ;) autorka wzrost podala? no podala a ,ze tylko 'urodzeniowy .....:P czas na okulary ewentualnie jakies tableteczki na roztrzepanie ;) oczywiscie dla mnie ;)

Gość Podobnie
Nie bardzo rozumiem dlaczego chcesz go na siłę podtuczyć skoro mieści się w normach. Sinlac zawiera bardzo dużo cukru. Skoro lekarz ci mówiłem że jest dobrze to nie słuchaj ludzi.

Gość Czy mężczyźni to takie
Wagę może mieć niską i to może być kwestia genetyczna czyli tak zwanej urody. Wydaje mi się że wystarczyłby jeden posiłek dodatkowy oprócz mm bo w tym wieku nie podaje się więcej niż jeden posiłek stały. Ważniejsze od pucek i fałdek na ciele jesto to by miał żelazo w normie . Podawaj mu mm co 3 godziny, nie rezygnuj z posiłków nocnych (przynajmniej 1) do tego do porannego mleka możesz dodać kaszkę jaglaną (grysik jaglany) bądź dwie łyżki jednej z kaszek bezmlecznych Hipp po 4 miesiącu (zapewne w Pl macie też jaglaną bądź z kaszy gryczanej) a na obiadek podaj koniecznie gotowane jarzynki z cielęciną i kluseczkami bezjajecznymi. Moja córka tak słabo przybierałam na wadze a naprawdę nadrabiać zaczęła jak skończyła 9 miesięcy.

Gość Podobnie
Autorka karmi piersią.

Gość Czy mężczyźni to takie
Przepraszam, nie doczytałam że karmisz piercią, w takim razie kaszki bezmleczne odpadają chyba że podasz ze swoim mlekiem z butelki raz dziennie albo kaszkę na twoim mleku łyżeczką (najlepszy pomysł).

Gość W sumie nie ma sensu byś
rezygnowała z piersi całkowicie jednak raz dziennie pogłabyś podać mm z kaszką jak tu ktoś pisał (bezmleczną) a resztę posiłków mlecznych z piersi. Mnie tez lekarz mówił że do 7 miesiąca podaje się tylko jeden posiłek stały oprócz mleka i powinien byc to posiłek mięsno warzywny w czym mięso powinno byc bogate w żelazo . Może faktycznie twoja dieta jest zbyt uboga w tłuszcze (jesteś dość szczupła? ) i organizm nie ma rezerwy na czerpanie tłuszczu do mleka. To bardzo ważne bys spożywała ok 15 gramów zdrowych tłuszczów dziennie.

Gość cccccccccccccccccccccccccccc:)
moje ma skonczone 5mies. waga- 7,5kg. jadlospis- 8-8.30 - mleko 11-11.30 - kaszka ryzowa 2 - obiadek (sloiczek) 3-mleko 6- deserek 7- mleko 9-kaszka. i spac :)

Gość na bogato
lepiej chudsze niz grubsze! nie ulegaj presji, ze dziecko musi byc grube, ze musi przybrac tyle i tyle, ze nie miesci sie w normie (zreszta wyznaczonej przez ludzi) ja w mojej mamy malo przybieralam, dluo wazylam tyle samo, lekarka kazala przejsc na mm, a jak popatrzylam do mojej ksiazeczki to wazylam wiecej niz moj syn w tym samym czasie!!! tak samo jest z doroslymi, moj maz ma dosc grube ale umiesnione nogi, to rodzinne. I wg bBMI ma spora nadwage, wlasnie przez ta kupe miesni w nogach. Ja z kolei waze 51 kg przy niskim wzroscie i mam troszke tluszczyku, a lekarka kazala mi przytyc bo waze za malo wg niej :o

Gość stronga
no właśnie się też zastanawiam nad tym, czy moje mleko jest ok. Ja ostatnio bardzo lecę z wagi, nie odchudzam się i jem tyle ile potrzebuję, czasami chcę w siebie wmusić coś więcej, choć ciężko, zawsze byłam szczupła i jadłam bardzo mało. Teraz o siebie dbam jak mogę. Macie dziewczyny rację, że nie ma co na siłę tuczyć dziecka, muszę go obserwować