Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

DonaOna

Zaparcia u niemowlęcia

Polecane posty

Witam, mojemu dziecku czasem zdarzyło się zaparcie, wspomagaliśmy się wtedy termometrem, ale ostatnio jakiś tydzień temu miał takie zaparcie, że aż płakał więc znów termometr i wieeeeelka ulga dla małego. Dziś nie zrobił przez cały dzień kupy więc postanowiłam znów potraktować go tym termometrem bo nie chciał jeść więc był zapchany...obie były zielone i ta tydzień temu i dziś. O czym to świadczy? poki co jest tylko na mm, cały czas tym samym.

Gość myskaff
a podajesz dziecku herbatke ?

Gość myskaff
nie mozesz mu robic termometrem, to niebezpieczne.... tak chyba nie wolno,

Gość myskaff
moze powinnaś zmienic mleko? ile ma dziecko?jak dlugo karmisz go tym mlekiem?

Wolno termometrem, pytałam pediatry. lepsze to niż faszerowanie czopkami. Ma 3,5 miesiąca. Je cały czas to samo mleko bebiko. Nie nie podaję mu herbatki bo ulewa wszystko co wypije. mleko też ma z zagęszczaczem do pokarmów podawane inaczej chyba zwracałby wszystko co zjadł...tragedia.

Gość dobraciociadobrarada
A jaki e mm dostaje Twoje maleństwo? Ja przy zaparciach (ale później, już przy rozszerzeniu diety) dawałam do picia duuuuużo przegotowanej wody - pomagało. Jak maluszek jest jeszcze tylko na mm to może wina mleka. Może warto je zmienić?

Gość myskaff
moja polozna mowila ze zazwyczaj wystepuja zaparcia przy mm i trzeba dawac hernatke na trawienie.... a jesli ulewa to powiedz lekarzowi

Gość mama tymka
mój synek miał zapacia na enfamilu, jak zmieniłam na hippa, to 2 kupy dziennie bez problemu i wyglądają tak, jakby kiedy był na piersi. Może spróbuj zmienic mleko? I mimo wszystko dopajaj, wszystkiego nie uleje, ajest zapchany.

lekarz wie, że ulewa. Dlatego właśnie mamy zagęszczacz do mleczka, nie jest takie wodniste ma gęstszą konsystencję i ulewa sporadycznie dzięki temu.

Gość dobraciociadobrarada
Taaa, jasne, zaparcia przy mm to norma, akurat. Położne 20 lat temu tak mówiły, teraz są bardzo dobre mieszanki, możesz dobrać dzieciaczkowi taką, która zaparć nie powoduje. u nas od początku sprawdzał się Hipp Combiotic, zero kolek, zero zaparć, ale wiadomo że trzeba dobrać mleko do dziecka a nie odwrotnie.

Gość myskaff
moje dzieci pily humane jedynka byla dodatkowo zageszczona (1 plus) a do dwojki dawalam synowi zageszczacz chyba nutriton bo tez ulewal, ale dawalam im herbatke i z kupami nie bylo problemów. ile wypija tego melka i jak czesto, jest spokojny?

Gość to jajajaja
Zdecydowanie zmień mleko. Bebiko jest najgorszym i najbardziej tłustym mlekiem na rynkku. Dlaczego podajesz dziecku mleko antyalergiczne? Jeśli ma alergię pokarmową o czym mogą świadczyć zielone kupy to twoja pediatra powinna przepisywać ci mleko częściowo refundowane jest ono na receptę. Nutramigen lub Bebilon pepti Do tego ulewanie po tych mlekach już nie powinien ulewać.

Gość myskaff
napisalam ze zazwyczaj( tak mowila polozna a nie ja!!) ja np zgadazm sie z nia bo osoby ktore znam rowniez borykaly sie z takim problemem u swoich dzieci .... dlatego nalezy podawac herbatke

Gość Marcyska89
Spróbuj dać herbatę, albo wodę, nie pomagaj mu termometrem zbyt często, bo pózniej nie będzie umiał inaczej.

a może to być przez ten zagęstnik? i czemu kupy robi zielone? nawet jak sam zrobi to i tak zielone. On raz dziennie robi i mu to wystarcza. zielone są od jakiegoś tygodnia, od tamtego zaparcia co miał, że aż płakał.

Gość myskaff
zmien mleko i pediatre

słyszałam już od kilku koleżanek że po bebiko dzieci mają zapracia, spróbuj bebilonu np lub jakiegoś innego melka

mleko ma hipoalergicznie bo miał straszną wysypkę i byliśmy z tym w szpitalu, nikt nie wie od czego to miał więc zapobiegawczo ma takie. Pediatra jest najlepsza w mieście, zna mnie i moją siostrę od dziecka się u niej leczyłyśmy, jeszcze o zaparciach z nią nie rozmawiałam bo dopiero teraz wystąpiły w tak krótkim odstępie czasowym i zaczął robić zielone kupki...

Zgadzam się z dziewczynami powyżej jak będziesz bezprzerwy pomagała mu termometrem to sie tak przezwyczai że później już sam nie zrobi, mój synek tez miał zapracia robiłam mu rumianek lub koperek na zmianę, trochę pomagało ale nie bardzo podawałam też takie kropelki infacol dzięki nim synek mniej ulewał i miał miej zaprać, dodam że ja karmiłam piersią

Wyczytałam, że zielone kupki na mleku, które zawiera zhydrolizowane białko są normalne. Więc tu się uspokoiłam, ale te zaparcia...eh ósmego mamy szczepienie więc się wypytam pani doktor co i jak. dziękuję za pomoc :)

Gość A wystarczyło jedynie
karmić swoje dzieciątko piersią zamiast poić tym świnstwem mm :(

Niestety, miałam nieszczęsną cesarkę, mleka nie dostałam w ogóle choć starałam się. nie przyszło. nawet w ciąży nic mi nie ciekło, myślałam, że po porodzie się pojawi, ale lipa z tego :( żaden laktator, żadne herbatki nie napełniły mi piersi. cóż taki mój urok może.

Gość takasofija
a jak przygotowujesz mieszankę nabierasz płaską miarkę czy z czubkiem? powinno być z płaskiej bo jeśli z czubkiem to za "mocne" mleko. Spróbuj też dać z rana przed posiłkiem przegotowanej wody, powinno pomóc.

Gość tylko i wyłącznie
Ja też miałam tą nieszczęsną cesarkę i do dzisiaj karmię piersią roczniaka, tyle, że ja w przeciwieństwie do Ciebie interesowałam się fizjologią laktacji i wiedziałam, że mleko nie produkuje się od laktatora czy herbatek, wyłącznie od ssania czyli przystawiania dziecka. Wiedziałam też, że w pierwszej dobie nic nie leci, ale to nie szkodzi, bo dziecko ma w tym czasie zapasy z okresu ciąży, ale przystawiać je do piersi i tak trzeba :D Żal mi takich ignorantek jak Ty

Gość tylko i wyłącznie
W ciąży też mi nic nie leciało

Płaskie nabieram płaskie, czytałam instrukcję przed użyciem. Może rzeczywiście zacznę go dopajać, co zwróci to zwróci, ale coś zostanie na pewno w żołądku.