Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lodowy mikołaj

badanie krwi na pasozyty

Polecane posty

Gość lodowy mikołaj

jak w tm robił ktos ? jak nazywa sie to badanie fachowo ? czy wykryje np tasiemca te badanie ?

Gość PUDELSSSSS
Nie wykryje konkretnych pasozytów to pewien wskaźnik będzie podzyższony i to oznacza, że ma się robale.

Gość Pikka
Jeśli będziesz miała podwyższone eozynofile to możesz mieć pasożyty ale tez niekoniecznie. Wiec lepiej zbadac kał. I powtarzac trzeba ponieważ np. tasiemiec moze sie "nie pojawic" w kale a w organizmie moze być.

Gość lodowy mikołaj
kał też mam mieć badany ide za tydzien podejrzewam ze cos mam w srodku ciagle mam mdlosci i wymioty braka apetytu spadam na wadze bóle ngłowy i zawroty i czuje cos w zoładku jakies pelzanie :o i w ogole fatalnie sie czuje :o na usg wyszlo jakies cos nieznane lek gada ze cos tam jest w zoładku i nie wie co konkretnie :o

Gość a ja wytłukłem pasożyty
i grzyby, ale za to bakterie się u mnie rozpanoszyły i 4 dni miałem biegunkę i "mokre gazy" porażka..

Gość lodowy mikołaj
mam nadzieje ze to nie zadne robale ale nie wiem .... w rodzinie dziecko brata miało gliste ludzką podobno toto zaraźliwe nie mieszkamy razem ale w czasie jak dziecko to miało to przebywałam u nich w domu a wiec nie wiem

Gość Pikka
A masz kaszel, taki przewlekly? U dzieci pasożyty częściej występują bo mają słabszy kwas żołądkowy. A lekarz mówił że jest to konkretnie w żołądku czy moze na ściance?

Gość lodowy mikołaj
Miewam kaszel kiedy się zmęczę ale to chyba od serca bo zbyt szybko sie męczę i wtedy mam kaszel zadyszki itd lekarz mówi że bardzo mocno świeci mu usg kiedy ogląda żołądek zaproponował mi gastroskopie no i te badania na pasozyty nie powiedział czy na ściance coś jest ino że "coś " jest poza tym mam poszerzony woreczek żołciowy i naczyniaki na wątrobie :o

Gość Pikka
Kaszel moze być spowodowany glista ludzka, która podchodzi i powoduje odruch kaszlowy. U dorosłej osoby pasożyty w żołądku sie nie zdarzają, chyba że larwy, cysty, torbiel, polipy. Gastroskopia troche przybliży diagnoze. Wykluczy pewne sprawy. A masz wydęcia? Biegunki? Zaparcia? Nie ma co sie martwić na zapas. A kiedy będziesz mieć wyniki?

Gość lodowy mikołaj
dopiero będe mieć badania gdzieś za tydzien teraz nie moge bo mam okres więc musze poczekać miewam wzdęcia ale tylko po niektórych rzeczach biegunki też od czasu do czasu wraz z zaparciami ale rzadko kiedy natomiast ciągle mnie mdli mam częste wymioty osłabienie jadłowstręt kilka razy miałam kroplówki bo tylko one mi pomagają kiedy zbyt się odwodnię poza tym czuje rozdrażnienie uczucie rozbicia w żołądku bóle głowy i zawroty skoki ciśnienia swędzenia odbytu osłabienie itd

Gość Pikka
To życzę powodzenia :-) Teraz ciężko coś powiedzieć bez żadnych badań. Napisz jak będziesz coś wiedziała.

Gość lodowy mikołaj
ok napisze co i jak dzięki Pikka gangnam style op op op - ja wypiłam chyba tony ziół na problemy trawienne i nic nie działa ;) ale thx

Gość 2 miesiące i po pasożytach
Witam Jeśli chcecie pozbyć się szybko pasożytów w domu bez badań i wydawania pieniędzy na badania (2 miesiące kuracja ziołami najlepszej jakości) więcej info 4krokidozdrowia@gmail.com Pozdrawiam

Gość gość
A w krakowie jest jakas klinika, która wykonuje takie testy??

Ja to bym się jednego pasożyta najchętniej pozbyła... ale poszłabym siedzieć za morderstwo, gdybym ziólek zwykłej użyła...

Gość Irena Kloc

Standardowa procedura nie ma się czego obawiać lanserka.com.pl poczytajcie to naprawdę nie jest bolesna sprawa.