Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcelinaspanikowana...

Koleżanka z gronkowcem przyszla do mnie do domu na ploty

Polecane posty

Jestem w 6 miesiącu ciąży ona przyszła i mówi po 2 godzinach ze chyba się zaraziła od córki gronkowcem. Spanikowałam ale nic jej nie powiedziałam ale najchętniej wyprosiłabym ja z domu po tej informacji. Sa duże szanse ze mogłabym sie tym zarazić? I wogole jak trzeba być nie odpowiedzialnym iść do koleżanki w ciąży z gronkowcem?

Gość iojgfds
może zrobiła to specjalnie? Pomysl?

Gość basiunia_28
To nie przeziębienie, nie zarazisz się tak łatwo....poczytaj artykuły jak mozna sie zarazic

Gość czerwonawa rakietka
Nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego ile ludzi jest nosicielami gronkowca. Cześć pewnie nawet nie wie o tym.

Gość kjkjk
gronkowca i paciorkowca ma każdy , tylko nie każdy choruje, podrażnienia po goleniu wywołuje gronkowiec, zapalenie gardła afty itp paciorkowiec , więc po co panikujesz? sama też go masz więc po co panikujesz?

chciałabym tylko wiedzieć czy jest duza szansa na to że się mogłabym od niej tym zarazić i jaki wpływ miałoby to na ciąże

Gość kjkjk
musiałabyś sie do niej tulić, a na ciążę nei ma to zbyt dużego wpływu, dopiero podczas i po porodzie może dojść do zakażenia dziecka

Gość oj tammmm przesadzasz
to juz lepiej nigdzie nie wychodź bo wiele osób na to choruje i normalnie funkcjonują w społeczeństwie np ja :)

Gość pewnie juz sie dawno zarazilas
a tak w ogole, to moze jej dziecko od ciebie się wlasnie zarazilo. gronkowiec jest wszedzie. Na skorze masz jego mnóstwo, różne typy. Jakby miała MRSA to może miałabyś powód do paniki, choć łatwiej go wyleczyć niż szczep MSSA. A to czy bedziesz miec go w gardle, nosie, to zalezy od twoich indywidualnych usposobień. Ale fakt, że większość infekcji niewirusowych, to gronkowiec i paciorkowiec.