Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwadratowe_kólko

słabe tętno zarodka

Polecane posty

Gość kwadratowe_kólko

witajcie, wczoraj bylam na usg. Równo 6 tydzień jest. Serduszko maleństwa bilo 70 razy a sam zarodek mial 2 mm. Wiem ze serduszko za wolno biło, ale słyszałam ze na poczatku bije wolniej dopiero potem zaczyna bic szybciej. Czy któras z Was dziewczyny miałą podobno sytuacje i zakonczylo sie szczesliwie ??? Wiem ze tylko musze czekac na nastepne usg które bede miala 10.01.13. ale chciałam usłyszec wasze poglady na ten temat.

Gość mmmmmmaaaaaaaa
widzialas 6 tyg zarodka???? wiec po co to durne pytanie nie wiem co widzialas na usg, chyba swoja cipe

Gość doliiii
IDIOTKA, Jak nie masz zamiaru sie wypowiedzeic to po cholere zajmujesz miejsce ???

Gość mmmmmmaaaaaaaa
wlasnie sie wypowiedzialam cipo

Gość mmmmmmaaaaaaaa
a miejsca do zajecia sa w autobusie

Ja mialam. Poczatek 7 tygodnia a bylo 70 uderzen na minute. Lekarz powiedzial ze albo ciaza jest o tydxien mlodsza albo cos nie tak z zarodkiem. Wszystko bylo ok. Na nastepnym usg, za tydzien bylo juz chyba 140 czy jakos tak. Dobrze bedzie.

Gość kwadratowe_kólko
Dziekuje CI arszenik za pocieszenie, zapomnialam dodac ze bete mialam przyrost 40% a ponoc powinien byc od 70 -100 %

Gość rafkaaaaaaa
podnosze

Gość ale bym ci
dobrze piszesz Ty powyżej. autorko nie histeryzuj :)

Gość kwadratowe_kolko
Mam nadzieje ze to histeria

Gość fgfgrfgg
serduszko zaczyna bić 21 dnia po zapłodnieniu, a na USG można je usłyszec od 6 tc...ja widziałam zarodek w 5t3 d ( miał 2mm), a serduszko było słychac na następnej wizycie. autorko nie martw się na pewno wszystko jest w porządku...

Gość gość
Cześć dziewczyny! Czy ktoś tu jeszcze zagląda? nie chcę zakładac nowego wątku... Może ktoś się podzieli swoją historią, bo już zaczynam wariować... W piątek lekarz wyliczył moją ciążę na 6tyg 4d (co wg moich obliczeń jest o mniej więcej tydzien za dużo, bo wg OM nijak to wyliczenie się ma ani do miesiączki, ani do owu), tętno zarodka 70-80 ud/min, powiedział, że powinno być przynajmniej 120 i powiedział, że nie mam sobie robić nadziei. Niestety jestem już po dwóch obumarłych ciążach, zarodkom biło serduszko, ale bardzo słabo bo 30-40 ud/min. Teraz niby szybciej, ale info od lekarza mnie załamała, nie wiem czy po raz kolejny zniosę stratę... Czekam do kolejnego USG, jeszcze tli się we mnie nadzieja, że u mnie też zdarzy się cud...

Gość gość
Postaraj się tak bardzo nie stresować chodź wiem Ze to trudne tez poronilam a gdy byłam drugi raz w ciąży od pani dr usłyszałam że to pusty pecherzyk nie wierzyłam poszłam do drugiego lekarza i okazało się zdrowa ciąża ..zmień lekarza i oszczędzaj się będzie dobrze daj znać po wizycie

Gość gość
Właśnie zastanawiam się nad zmianą lekarza, ten był z polecenia. W dwóch poprzednich razach się nie pomylił... niestety... z tym, że on wyznaje dość brutalną zasadę "jak genetycznie jest ok, to będzie ok", nie daje żadnych leków na podtrzymanie, nie przywiązuje wagi do stresującej pracy pacjentki, itp. z jednej strony się z nim zgadzam, ale z drugiej wielokrotnie czyta się czy słyszy o kobietach, które wręcz przez całą ciążę musiały leżeć i się bardzo oszczędzać (sama mam dwie takie znajome), brały leki na podtrzymanie i było ok. no cóż, nie pozostaje nic innego jak poczekać do piątku...

Gość gość
Twój lekarz to idiota. Genetyka to tylko jedna z wielu przyczyn poronień... Można np. mieć za niski progesteron i ronić zupełnie zdrowe zarodki. Koleżanka straciła tak 4 ciąże, dzięki luteinie ma 2 zdrowe, śliczne córki...

Gość gość
No widzisz, czyli to jednak kolejny argument, żeby jednak zmienić lekarza... w poprzednich dwóch razach raczej ciąże były nie do uratowania, bo serduszka biły 30-40 ud/min, ale teraz, jeśli wyliczenia są błędne nawet o kilka dni, to może to jednak sam początek, a na samym początku już czytałam, że bicie serduszka może być takie jak u mnie, ale lekarz nie kazał robić sobie nadziei... nie muszę mówić, co od piątku przeżywam, tym bardziej, że bardzo z mężem chcemy mieć dziecko i już dwukrotnie nam się nie udało... dzięki, dam znać po wizycie...

Gość gość
Obiecałam, że napiszę, to piszę... Właśnie wróciłam od lekarza i... wszystko ok :D:D:D zarodek pięknie nadrobił, serduszko dziś biło 150 na minutę :) cuda się jednak zdarzają :D:D:D

Gość gość
super autorko:)trzymam kciuki

Gość gość
Mojej serduszko tak samo bilo w 6 tyg. Mawet dla Ciebie sprawdzilam w moich zapiskach. A teraz biega pieron po calym mieszkaniu az nie nadazam :) powodzenia

Gość gość
Dzięki :) miło mieć z kim się podzielić swoimi wątpliwościami i wiedzieć, że podobne przypadki kończyły się dobrze... mi po dwóch obumarłych ciążach trudno było przeżyć ostatni tydzień z przekonaniem, że wszystko będzie dobrze, a jednak... :D pozdrawiam Was serdecznie!

Gość gość
Witam. Byłam dziś na wizycie. Według ostatniej miesiączki to 6tydz 4dni według USG 5tydz 5dni. Lekarz powiedział że słabo bije serduszko. Crl 2mm. Miał ktoś taka sytuację? Trochę się stresuje, a do kontroli mam iść za 5dni